Politică

Românității…

romanismRomânii iubesc țara, familia, natura, oamenii, românii respectă alte nații, datoria, autoritatea și funcția, românii iubesc pacea, munții și marea, iubesc pământul din care ne naștem și cerul spre care tindem.

Dar românii nu sunt un neam războinic, nu sunt nici nemți, nici ruși, nici vikingi, nici otomani, nici huni și nici chiar sârbi. Toți aceștia au pretins și pretind în jurul nostru ceva prin forță. Românii sunt născuți păstori, iar ca păstori se retrăgeau în munți pe timp de război și ieșeau la câmpie pe timp de pace.  Nu din lașitate, nicidecum, ci din iubire, din credință și din respect, pentru că așa înțelegem noi viața. Ei bine, sunt unii astăzi care vor să ne schimbe, dar nu-i nimic, au fost și alții înaintea lor care au încercat să ne schimbe, au fost și alții care ne-au atacat valorile, morala și credința și totuși n-au izbăvit. Pentru că românii, atunci când se vor simți atacați, atunci când va ajunge cuțitul la os, vor fi uniți. Și-atunci o să înțeleagă cei care astăzi cred că au ocupat România și care cred că se pot folosi de resursele ei, de oamenii ei, de geografia și istoria ei, pentru propriile interese imperialiste, ce înseamnă  moștenirea unei civilizații milenare și care este astăzi răspândită pe întreg cuprinsul Globului. Pentru că avantajele globalizării le putem fructifica și noi. Ei bine, românii sunt vreo 5-6 milioane prin toată lumea, în primele 10 țări din lume ca mărime a diasporei și la o problemă mare, românii vor deveni iarăși români.

Românii nu au avut conducători mari de-a lungul istoriei, decât câțiva, poate și pentru că firea asta tolerantă, răbdătoare și tăcută, a apărut mai slabă în fața cotropitorilor războinici, care au știut să ne pună pumnul în gură. De aceea, cei mai mulți conducători ai românilor nu au fost români. Și nu sunt nici astăzi. Pentru că astăzi națiunea trebuie anihilată, pentru că orice sentiment național e anti-globalist și implicit anti-imperialist, deci strică Noii Ordini Mondiale și dominației banului. De aceea, nu mai avem simboluri, nu mai avem modele și nu mai avem repere. De aceea, brandurile românești au fost atrofiate, marii oameni de cultură și eroii neamului ponegriți și scoși din manuale și cărțile de literatură și istorie. De aceea, nu avem echipă națională de fotbal sau handbal de top, așa cum am putea avea, pentru că avem tineri talentați, iar marii sportivi sunt denigrați prin presă și televiziune, pentru a nu crește ca imagine și personalitate, de aceea este atacată biserica ortodoxă, pentru că ea ne ține uniți în frica de Dumnezeu, în liniște sufletească și cumpătare, de aceea tinerii olimpici, care câștigă olimpiade internaționale de fizică, matematică sau informatică sunt imediat racolați la universități occidentale, NASA sau alte organizații. Dar i-aș întreba pe cei care vorbesc limba română, una dintre primele limbi vorbite în Europa, dar care își doresc globalizare prin egalizarea valorilor, pentru că așa este corect politic, de ce germanul poate să fie german, francezul poate să fie francez, englezul poate să fie englez, americanul poate să fie american, numai românul nu poate fi român, el trebuie să fie orice altceva numai nu nația de care aparține și care face parte din spiritul și existența lui? Nu cumva și aceasta face parte tot din strategia ocupantului străin de spălare pe creier, mai ales a tinerilor, pentru a răspunde mai bine și mai eficient la comenzi?!

Mare atenție la propaganda transatlantică și la cea rusească! Ambele vor încerca să ne împingă spre susținerea unora sau altora. Conflictul dintre americani și ruși este deja avansat și cu atât mai mult mașinăriile de război vorbesc. Românii nu au de ce și pentru ce să moară în acest conflict! Mai grav e însă că nu suntem lăsați să optăm. A fi român astăzi nu este o opțiune, orice tentativă de a atrage atenția oamenilor că nu tot ce zice și face leadership-ul american e corect este tratat cu pro-rusism și anti-americanism. Dar nu s-ar putea să fim și pro-români? Domnule Johannis, când vi s-a dat postul în plic, nu vi s-a spus să lucrați în interesul românilor?

Juridic, pe latura politico-militară, România este membru NATO și are un parteneriat strategic cu SUA, care înseamnă că ne oferă securitate contra cost. De fapt, orice defilare cu arme, nave și soldăței prin teritoriul românesc este suportată din banii noștri. Iar ca securitate, înseamnă că ne apără, nu că atacăm noi. Așa, ca nuanță. Și atunci, în condițiile date de cumpărători de securitate și doar atât, de ce nu putem opta noi pentru politica externă proprie sau pentru cea monetară sau pentru anti-corupție? De ce nu putem negocia pe relații economice cu China, cu Turcia, cu Rusia, cu India sau cu Brazilia, după propriul nostru plac sau confort? Pentru că evident, parteneriatul strategic înseamnă mult mai mult decât securitate, înseamnă vasalitate. Și pentru că nu poți executa nimic fără acordul Înaltei Porți.

De ce România nu a beneficiat în plan economic de nicio mare investiție americană? Păi pentru că la vasal nu vii să dai, ci să iei. În afară de câteva corporații venite să sugă din resurse, să dea tunuri (Bechtel, Chevron, Exxon, RMGC) și să acopere piețe de desfacere precum ICT sau financiar bancar (pe partea speculativă, în mare), partenerii americani nu s-au înghesuit să creeze locuri de muncă, să aducă investiții reale, să sprijine dezvoltarea, nu. S-au înghesuit în schimb să ”sprijine” instituțiile cheie ale statului: președinție, guvern, justiție. Cu Parlamentul se lucrează acum și e ca și ”sprijinit”.

Aștept clipa în care românii se vor simți iarăși români, pentru că oricât ai fugi de tine însuți și oricât de departe, nu poți fugi de ceea ce ești și de cum te-ai născut.

Sursa: Cunoaste-te pe tine insuti!

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu