Politică

Miliardarul american George Soros, omul din spatele Dreptei Româneşti

george-soros-ocupati-romaniaNimic din tot ce se intampla pe scena politica din Romania nu este intamplator. In cele ce urmeaza doresc sa va aduc la cunostinta cum am ajuns la concluzia ca progresistii din Romania si nu numai, au un plan bine pus la punct, un plan care nu are absolut nici o legatura cu agenda omului de rand (asta ca sa folosesc o expresie des intalnita in vocabularul politicienilor populisti). Un alt progresist si mare sustinator al lui George Soros in Romania; este vorba despre Remus Cernea. Cine este Remus Cernea??? Presedintele miscarii verzilor.

PDL, Traian Basescu, George Soros

Nu mai e niciun secret ca PDL este creatia lui George Soros si ca acest partid a fost finantat cu 1 miliard de euro de catre acesta. George Sörös este cel care a contribuit, prin mişcarea “revoluţia portocalie”, la instaurarea Regimului Băsescu în România.Interesele sînt prea mari şi România constituie încă o sursă de venit pentru afaceriştii lumii “libere”. Soros&Co finanţează şi coordonează, prin agenţi interpuşi, viaţa politică a multor ţări est-europene, ţelul final fiind controlul total asupra economiilor şi, implicit, a politicii acestora. Menţinerea la putere a lui Traian Băsescu nu s-a produs fără garanţia unei profitabilităţi maxime, şi anume îndatorarea românilor către instituţiile financiare, cunoscute ca asasini economici care au falimentat şi cumpărat economia ţărilor unde au penetrat, cu complicitatea autorităţilor statelor respective.

Legăturile dintre Traian Băsescu şi PDL, pe de o parte, şi Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), firma canadiană care vrea să exploateze cu cianuri aurul de la Roşia Montană, pe de altă parte, nu datează de ieri, de azi. Încă din 2004, faptul că RMGC a finanţat campania electorală a preşedintelui României a devenit de notorietate, conexiunea fiind făcută atunci prin GMP, agenţia de publicitate care se ocupa atît de imaginea lui Traian Băsescu, cît şi de cea a RMGC. De asemenea, faptul că declaraţia privind includerea proiectului RMGC în Programul Guvernamental i-a aparţinut lui Adriean Videanu nu este o întîmplare.

Legătura este făcută prin John Ashton, fostul vicepreşedinte al RMGC, care, după ce şi-a încheiat “job-ul” la Roşia, a devenit master-mind la Marmosim Simeria – “perla” familiei Videanu, cea mai mare fabrică de prelucrare a marmurei şi a pietrei ornamentale din România – dar există informaţii că acesta nu ar fi rupt niciodată legăturile cu “canadienii” de la Gabriel Resources. Istoricul afacerii spune că, prin Hotărîrea de Guvern 458/1999, s-a aprobat licenţa 47/1999 de concesiune pentru S.C. Gold Corporation, documentele purtînd şi semnătura fostului ministru al Industriilor din cabinetul Ciorbea, Radu Berceanu, astăzi fostul ministrul de “succes” al Transporturilor. Astfel, pentru suma de numai 3 milioane de dolari, cît este contravaloarea concesiunii, firma Gabriel Resources a obţinut dreptul de exploatare a unui zăcămînt de peste 800 de tone de aur şi 2000 de tone de argint, în valoare de circa 10 miliarde de dolari. Pe deasupra, deoarece zona Roşia Montană a fost declarată de către autorităţile româneşti “zonă defavorizată”, firma “canadiană” beneficiază, conform legii, de scutiri de TVA pe o perioadă de 10 ani, precum şi de alte facilităţi specifice paradisurilor financiare.

La Forumul Economic de la Davos , Elvetia, 27 Ian. 1995 , Soroș spunea :“ Lumea are nevoie de o noua ordine mondiala si va avertizez ca urmeaza o perioada de puternica dezordine în întreaga lume. “

George Soros are o adevarata retea: “Soros Open Network Romania” (Reteua Deschisa Soros din Romania). In cadrul acestei retele functioneaza o mare varietate de organizatii, asociatii, institutii, cluburi etc.

Finanteaza masiv activitatile anti ortodoxe , anti patriotice , pro avort , pro homosexualitate . Oamenii sai au impanzit politicul si „ culturalul „ . Sa vedem cativa dintre ei :

Smaranda Enache, membra a GDS si Istvan Haller,membru al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), ambii membri militanti ai “Solidaritatii pentru libertatea de constiinta”, reprezentata si de Remus Cernea . Autodeclarat “liber cugetator”, Cernea este impins pe la spate de Gabriel Andreescu, Mircea Toma, Smaranda Enache, Daniel Vighi, Emil Moise, William Totok, Liviu Andreescu s.a, membri fondatori ai asociatiei “seculariste”.

Organe aflate in trena Soros:

Asociatia Pro-Democratia

Alianta Civica

Agentia de Monitorizare a Presei

Academia Catavencu, etc.

Mitingurile uriase organizate din Cluj-Napoca in plina campanie electorala,au stat in spatele mitingurilor ACL-istii locali, cei care au facut sa fie ales Emil Boc la primarie si Traian Basescu la presedintie, clujenii au considerat necesar sa participe la aceste evenimente in aceeasi masura in care in anii trecuti au participat la mitingurile anti RMGC si anti Basescu.

Steaguri cu mesaje penibile gen “I love DNA”, pancarte anti Biserica si lideri de genul lui Cornel Vilcu, lector la UBB, asociat al gruparii Tinerii Maniosi, ONG-urile Sorosiste Active Watch, Societatea Academica si Fundatia Ion Ratiu de la Turda, au aratat clujenilor care au stat acasa privind la meciul de fotbal al Nationalei, ca avem de-a face cu o Romanie anti crestina, crescuta pe Facebook si afiliata Soros, care il sustine pe Klaus Iohannis, Monica Macovei si este obsedata de mitul “idependentei justitiei” (a se citit DNA si CSM controlate de Basescu – PDL). Soros a reusit in cativa ani sa creeze la Cluj o masa de manevra de cateva mii de oameni, controlata de cateva zeci de persoane bine plasate social, aceasta masa a fost folosita si va mai fi pentru diverse interese straine in dezavantajul interesului romanesc.

George Soros, personalitate extrem de malefica a mediului de afaceri international, este, paradoxal, omul care si-a lichidat in masa actiunile din alte domenii pentru a investi in cel minier si, in acelasi timp, omul care sustine financiar organizatiile „ecologiste” ale „societatii civile” in ceea ce priveste cazul Rosia Montana.

Incepand din martie 2011, miliardarul american a inceput o serie de modificari in planurile sale de afaceri. Astfel, isi vinde toate actiunile detinute la Newmont Mining Corp (compania care detine acum 20% din Gabriel Resources, principalul actionar la Rosia Montana Gold Corporation), precum si pe cele de la Caterpillar Inc. (producatoare de echipament pentru industria miniera), pentru ca, 3 luni mai tarziu, in luna iunie 2011, sa rascumpere actiuni la aceleasi companii si, in plus, la alte 20 de companii cu profil minier (Gold Fields Ltd., Allied Nevada Gold, Ivanhoe Mines Ltd, New Gold Inc., IAMGOLD Corp., Goldcorp Inc., Barrick Gold Corp., Eldorado Gold Corp., Randgold Resources Ltd., Silver Standard Resources Inc., Seabridge Gold, Golden Star Resources, Hecla Mining Co., Pan American Silver Corp., Nevsun Resources, Jaguar Mining Inc., Aurizon Mines Ltd., Golden Minerals Co., Compania de Minas Buenaventura S.A. ADS, Cameco Corp., Minefinders Corp. Ltd.).

Desi incompatibil cu interesele unui investitor preocupat de activitatile extractive la o asemenea anvergura, portretul public al lui Soros se completeaza cu acela de mecena al ecologiei: imaginea unui speculant de renume care se opune, din motive nobile, unui proiect la care insusi este/va fi actionar e aproape contrarianta. Insa, pentru o persoana care a intrat in istorie prin felul in care a reusit, pariind la bursa, sa „sparga” Banca Angliei mizand corect pe devalorizarea lirei sterline („noroc” ce i-a adus un profit de 1.8 miliarde de dolari), nimic nu e intamplator. Si ca sa nu curmam prezentarea aici, merita adaugat si faptul ca interesele lui Soros in statele din Estul Europei sunt foarte largi. Implicarea sa (financiara, inainte de toate, dar cu bataie politica) in Polonia (unde a sustinut miscarea disidenta), in Cehoslovacia (idem), in Ungaria (unde a fondat Institutul pentru o Societate Deschisa), in Iugoslavia (unde a finantat opozitia anti-Milosevici), in Ucraina si Georgia, este specifica unei strategii foarte inteligente de „ajutor” acordat statelor comuniste pentru trecerea la o „societate deschisa”, adica la tipul perfect de societate din care se vor hrani ulterior afacerile binefacatorului. In ceea ce priveste Romania, numele lui Soros pare a fi legat aici de tendinte agitatorice (posibile, ca si in cazul altor tari, prin infiltrarea soros-istilor in mecanismele de stat, v. fosti ONG-isti deveniti guvernanti), in special de incurajarea miscarilor de obtinere a autonomiei pe criterii etnice precum in Kosovo. Persista, de asemenea, in legatura cu persoana sa, ideea unei nostalgii a Transilvaniei pierdute de catre Ungaria.

Iar pentru ca a venit vorba de Kosovo, poate ca e nevoie si de acest ultim exemplu pentru ca aceia care inca mai au impresia ca proiectul Rosia Montana e unul naiv si pur, sa se mai gandeasca o data. Dupa ce s-a estimat oficial ca provincia Kosovo detine 17 miliarde de tone rezerve de carbune alaturi de mari cantitati de aur, argint, plumb, cadmiu, uraniu, nichel sau petrol – George Soros a si fost vehiculat ca principal interesat in a cumpara complexul minier Trepca, de la Kosovska – Mitrovica. Evaluarea acestor resurse? 300 de miliarde de euro! Nici aici fata de masa nu ramane curata: presedintele Agentiei de Privatizare din Kosovo e fostul reprezentant al Kosovo Liberation Army in Statele Unite si, totodata, un fost beneficiar al Fundatiei Soros. Desigur ca nici conflictul din Kosovo nu a fost intamplator, el avand mai degraba rolul de a acoperi derularea afacerilor locale de extragere a zacamintelor prin intermediul complexului minier Kosovska-Mitrovica controlat de George Soros.

Sursa: Bogdan Lucian

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu