Politică

ROMÂNIA E AICI

romania-_România frumoasă e aici, în fiecare din noi, tăcută, răbdătoare…

Captivă unei jumătăți de secol de materialism dialectic, de surghiun al sufletelor, înecată în suferința lagărelor și închisorilor comuniste, a Revoluției furate și a mineriadelor securiste, Românie, câte lacrimi ți-au udat pământul, cât sânge sfânt ți-a inundat trecutul!

Exiști ca și cum ai existat în pururi, te-ai hrănit cu jertfă și cu smerenie, te-au umilit bandiții, te jefuiesc trădătorii, dar ai îndurat tăcută, ți-ai hrănit copiii, le-ai dat apa ta cea mai pură, munții tăi cei mai frumoși și aerul tău cel mai proaspăt.

România există aici, în fiecare din noi, ea e speranța, ea e educația primită de la strămoșii noștri, de la bătrânii noștri, sângele nostru dezinfectat de ciuma roșie, de otrăvurile cele mai tari ale consumerismului dezumanizant, de mocirla urât mirositoare a saltimbancilor care au căpușat-o.

România din noi renaște în sunetul ”codrilor de aramă”, în glasul pruncilor și copiilor ei, pe străzile prost asfaltate, în clipocitul apelor, în ecoul blocurilor comuniste, în văile Apusenilor, în dealurile roditoare ale Moldovei, în valurile înspumate ale mării, în zgomotul frenetic al pet-urilor. România strigă din noi, auziți și ascultați!

România din noi renaște, ea e speranța, ea răpune frica ce ne-a întunecat mintea. Lăsați-vă copleșiți de acest sentiment al libertății și România va trăi din nou, mândră, elegantă, puternică!

Sursa: Inițiative pentru România

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Romania este frumoasa – dar si azi eu cred ca traiesc un vis- si nu e frumos- am lucrat intr-o institutie foarte importanta la asa numita revolutie si atunci am aflat mai multe si am asteptat sa vad ce se va intampla cu aceasta tara. Si vad ca tot ce am aflat in 89 este adevarat- nu stiu ce am mai putea face?