Politică

Raportul MAE despre votul din diaspora: ”Operațiunea autocarul” și acuzație indirectă pentru Iohannis

Printre principalele cauze ale cozilor formate la votul la europarlamentare în Diaspora se numără suprapunerea referendumului convocat de președintele Klaus Iohannis, estimările nerealiste ale oficiilor diplomatice, dar și ‘actiuni coordonate’ de aducere masivă la urne a alegatorilor, cu autocarele, potrivit raportului MAE, dat publicității de Antena 3.



„Implicarea unor grupuri de sustinatori ai unor anumite formatiuni politice, desi prevederile legale nu permit activitati electorale in ziua votarii. Mai mult, au existat actiuni coordonate de aducere la vot a unui numar mare de cetateni cu 5-6 autocate sau masini (turism electoral), ceea ce ducea in mod automat la o presiune majora asupra sectiilor de votare sau influentau deciziile alegatorilor”, se arată în raport, potrivit sursei citate.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat joi că luni va face publice analizele MAE și MAI cu privire la votul din Diapora din 26 mai, după ce români din Diaspora au stat la rând ore în șir pentru a-și exercita dreptul la vot, iar unii dintre aceștia nici nu au mai apucat să voteze.

Autor: Ionel Dancu

Sursa: Știti pe surse

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Atata vreme cat din SOFT s-au obtinut rezultatele, repartitiile, comisiile in PE, rezulta fara echivoc ca vointa poporului nu este una real exprimata, obiectivele, miza nu au fost aduse la cunostinta poporului (brexit, migratie, resurse, mutatii, geostrategii, tehnologii); atentat la democratie, drepturi si libertati fundamentale, principii universale.

    SOFT $ SOPHIE. SOTI. SOTI SI SOTIE. parca nu stiti:
    art. 48 din Constitutie, familia traditionala, crestina, nascatoare de prunci nu facatoare de experimente prin laboratoare sofisticate, NECONFORME!
    referendumul pt familie, va amintiti?