Analize și opinii Cultură și Familie Politică

Președintele Tribunalului Timiș: Când ultimul magistrat din ţara asta va înţelege că magistratura înseamnă un strop de smerenie şi multă înţelegere, înţelepciune şi omenie, vom fi salvaţi.

”Justiţia nu înseamnă protocoale şi DNA. Justiţia nu este o poveste despre dosare, înscrisuri şi expertize; este o poveste cu şi despre oameni. Cu necazurile şi suferinţele lor. Cu păcatele lor. Şi, mai ales, cu speranţă. Magistratura nu înseamnă salarii şi pensii speciale, privilegii şi onoruri.Este o vocaţie, nu un job de 8 ore. Dacă eşti Magistrat, pleci acasă cu problemele oamenilor din faţa ta, indiferent ce sfaturi vei primi de la cei care ne învaţă să fim zen. Pentru că schimbi destine. Hotărăşti cui rămâne o casă şi cine pleacă, după o muncă de o viaţă; cine creşte copilul, pe care celălalt părinte îl va vedea, poate, o dată pe lună”, a scris pe facebook Adriana Stoicescu, preşedintele Tribunalului Timiş.

Stoicescu spune că şi inculpaţii au poveşti de viaţă.

”Inculpaţii din faţa ta au poveştile lor de viaţă, pe care nu întotdeauna le înţelegi… Decizia ta de a–i trimite după gratii le schimbă, însă, viaţa pentru totdeauna. Nu ne vor salva străinii. Noi trebuie să o facem”, a mai scris Stoicescu.

Preşedintele Tribunalului Timiş mai spune că vom rămâne la periferia istoriei până în momentul în care şi ultimul magistrat va înţelege că în meseria aceasta este nevoie de smerenie, înţelepciune, înţelegere şi omenie.

”Când ultimul magistrat din ţara asta va înţelege că magistratura înseamnă un strop de smerenie şi multă înţelegere, înţelepciune şi omenie, vom fi salvaţi. Până atunci, rămânem la periferia istoriei, mâncând seminţe, cu petul de bere în mână. Vom continua să importăm iluzii şi să exportăm minciună”, a mai scris Stoicescu.

Sursa: Flux24

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

 • Ce-au facut, prestat in concret, in mod obiectiv pt om si tara, ce-au facut, fratele meu? Au luptat pe front, in transee, strigand cu ultimele puteri “Inainte baieti, sunteti cu mine!”? Ne ingropam in registre, cad arhivele pe noi, clacheaza de epuizare grefierii, si unii magistrati (altii anihilati, ucisi cu sange rece, otraviti, “sinucisi”, ex Luminita Sega, Cristian Panait, alaturi de ofiteri, cadre militare, medicale, iubitori de adevar, oameni, fapte ziditoare; mormane de documente, probatorii, rechizitorii, expertize, contraexpertize, note scrise, precizari la precizari, notificari, prescriptii inrerupte sau nu dupa bate vantul intereselor de grup, concluzii peste concluzii, inutile, reci, neconforme cu adevarul, cu calea, viata. Strategii, directive, reforme…abracadrabrante, sf-uri, paranoice.
  Credinta, incredere, speranta. Asa sa ne ajute Dumnezeu pana la unul, magistrat sau muritor de rand!

 • Oamenii au cerut lui Dumnezeu sa ingaduie ca dintre oameni sa fie cineva Judecator, din cauza necredintei plebei in Judecatoru ceresc si in pedeapsa calcarii Legii…
  Au fost ingaduiti.
  Apoi, oamenii au cerut lui Dumnezeu sa-si faca Imparat, din cauza necredintei plebei in Imparatul ceresc.
  Au fost ingaduiti spunindu-li-se cat de asupriti vor fi de omul inaltat in rang de “dumnezeu pe Pamant”.
  Apoi, oamenii s-au ridicat impotriva Imparatilor si i-au omorat, cu familiile lor cu tot… ca sa se faca ei insisi dumnezei.
  Acum, mai ramasesera judecatorii…
  Buni, cat impart dreptatea si nu infaptuiesc… Justitia.

Abonează-te la newsletter