Analize și opinii

Klaus Iohannis a plecat iar după fenta lui Liviu Dragnea

Aceeași momeală aruncată la punct fix de Dragnea, „niște evrei”, și aceeași mușcătură lacomă, de hămesit, a lui Iohannis, care înghite odată cu nada și cârligul.Am spus de multe ori  că pe acest teuton anchilozat în armura propriilor fixisme nu-l dau afară din casă nici inteligența, nici virtuțile de conducător. Spontan și imaginativ ca apa uitată în congelator, are reacții atât de rigide și previzibile încât este foarte ușor  să-l prinzi pe pregătire și să-l ridiculizezi.

Toată lumea se întreba ce l-a apucat pe Dragnea să-l propună pe Elan Laufer ca ministru al dezvoltării și, chiar mai mult, ca viceprimministru, asta după ce renunțase la el pe vremea când era membru în cabinetul Grindeanu. Acum vedem ce l-a apucat. A vrut să-i mai întindă o cursă lui Klaus Iohannis, după cea cu mutarea ambasadei la Ierusalim, și i-a reușit!

Îngâmfat și ranchiunos, președintele a fost atât de mult luat de valul „ripostelor nimicitoare” încât a gafat peste așteptările vulpoiului Dragnea. Dorea din toți rărunchii să se răzbune pe gureșa Olguța? Trebuia să o refuze doar pe ea, nedându-i posibilitatea să fie propusă, a doua oară, pentru un alt minister. Așa, respingând-o în tandem cu Ilan, se va trezi cu ea la Dezvoltare fără să o mai poată bloca.

Iar despre respingerea lui Ilan, ce să mai vorbim!? Antisemit, neantisemit, când comiți în formă continuată atâtea gesturi unidirecționate mai mult decât interpretabile, când pe deasupra te mai cheamă și Klaus Verner, moștenitorul patrimonial al unei vechi organizații fasciste interzisă prin tratate internaționale, e foarte greu să te mai spele cineva de pata inadecvării (ca să nu zic de pata nefrecventării).

Așa că… doi iepuri dintr-o lovitură! Pe drumul pe care a apucat-o, mie mi se pare că domnul Iohannis, ditamai elefantul fugărit de vulpoiul Dragnea, nu doar că își compromite accesul la cel de-al doilea mandat dar o pune în mare pericol și pe prima doamnă care devine, brusc, un călcâi al lui Ahile luat la țintă de toți vânătorii de pahiderme.

Și încă nu s-a instalat noul ambasador al SUA la București…

Că de instalarea noului ambasador al României în Israel ce să mai vorbim?!

Autor: Contele de Saint Germain

Sursa: Conteledesaintgermain

Abonează-te la newsletter