Politică

Potențial candidat la președinția Americii: “A venit timpul să ne eliberăm de sub tirania celor 1%”

images2Senatorul Bernie Sanders (Vermont) a adresat un mesaj americanilor chiar de Ziua Independenței: eliberați-vă de sub tirania politică a celor bogați!

Într-o declarație dată publicității la sfârșitul săptămânii trecute, potențialul candidat la alegerile prezidențiale din 2016 i-a îndemnat pe americani să-și amintească de „profunda viziune întruchipată de Declarația de Independență.

“Astăzi, în timp ce bogații devin și mai bogați, săracii devin și mai săraci iar clasa de mijloc este pe cale de dispariție, cei mai bogați 1% dețin mai multă bogăție decât majoritatea, iar 95% din tot profitul merge tot în contul lor, “ a afirmat Bernie Sanders.

„Astăzi, în timp ce se preconizează că 60% dintre alegători nu își vor exprima alegerea la următoarele alegeri prezidențiale pentru că sunt de părere că nu prea au pentru cine/ce vota, cei 1%  vor continua să cheltuie sute de milioane pentru a-și impune propriii candidați care să-i îmbogățească și mai mult,” a continuat Sanders.

„Amintiți-vă ce scrie în Declarația de Independență: … la originea puterii atribuite guvernelor se află consimțământul exprimat al celor pe care îi conduc. Atunci când orice formă de guvernământ distruge acest fundament, este dreptul poporului de a  modifica sau dizolva acel guvern.”

„Acum este momentul să-l schimbăm pe al nostru,” a susținut Sanders. “Acum este momentul să nu ne mai conducă oligarhia, să înființăm un guvern care să ne reprezinte pe noi, nu doar pe cei 1%.”

„Gata cu scuzele! Trebuie să ne implicăm cu toții în procesul politic”, a conchis acesta. „La mulți ani de Ziua Independenței!”

Sanders, de orientare socialist democrată, a ironizat de foarte multe ori influența banilor în politică și a propus o modificare constituțională pentru a combate controversata hotărâre a Curții Supreme de Justiție, Citizens United. Această hotărâre permite sindicatelor și corporațiilor să cheltuie oricât de mult doresc pentru a convinge oamenii să voteze în favoarea unui candidat sau a altuia (n.tr.).

De asemenea, la începutul anului a afirmat că ia în considerare posibilitatea de a candida la alegerile prezidențiale, pentru a „reprezenta clasa muncitoare și pe cea de mijloc în lupta lor împotriva marilor interese financiare, care dețin atâta influență asupra vieții politice și economice a țării.”

Autor: Eric W. Dolan

Sursa: The Raw Story

Traducere: Gandeste.org

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Foarte frumos, dar :
    1) Fiind vorba de un “kkmerican”, n-am incredere in spusele lui, si
    2) Chiar admitind ca o spune din reala convingere si nu ca o gogoasa electorala, primul lucru la care m-as gindi daca as fi in locul lui ar fi sa fac tot ce e posibil ca sa n-o sfirsesc precum (de ex.) Abraham Lincoln si John Kennedy.