Politică

Poșta Belgiană ar putea prelua Compania Naţională Poşta Română

posta romanaStatul a acceptat oferta depusă de către operatorul poştal belgian pentru achiziţionarea pachetului de 51 % din acţiunile deţinute la Compania Naţională Poşta Română.

Poşta belgiană ar putea avansa oferta angajantă pentru a prelua Poşta Română, până la sfârşitul acestui semestru.
Poşta Română este o companie atractivă pe piaţa poştală şi de curierat, la nivel european, cu o reţea de peste cinci mii de unităţi şi 19 milioane de clienţi.

Finalizarea procesului de privatizare a Poştei Române este prevăzută pentru primul trimestru al anului 2015, a spus directorul general Alexandru Petrescu.

“Un investitor şi-a manifestat interesul în a continua procesul de privatizare prin depunerea unei oferte neangajante. Urmează ca ei să ne propună un calendar de Due Diligence , încare noi suntem în poziţia în care le punem la dispoziţie absolut toate informaţiile, conform strategiei de privatizare, astfel încât ei să îşi facă o bună idee asupra situaţiei economice a companiei şi să depună o ofertă angajantă”, a declarat Alexandru Petrescu.

Acesta a mai spus că statul a acceptat oferta depusă de către operatorul poştal belgian pentru achiziţionarea pachetului de 51 % din acţiunile deţinute la Compania Naţională Poşta Română.

“După o analiză şi evaluare foarte minuţioasă, am propus un program de majorare de capital de 51 %. Această privatizare se va întâmpla, dacă ea va fi o privatizare bună pentru acţionar, pentru lucrătorii poştei, pentru sectorul poştal şi pentru cleinţii poştei”, a mai afirmat directorul Poștei Române.

În ultimii 24 de luni a fost aplicată o strategie de redresare economică a companiei care a avut ca rezultat o ameliorare a indicatorilor economici, iar la sfârşitul anului 2014, s-a înregistrat profit, fiind pentru prima dată în ultimii şase ani.

Autor: Ramona Alexandrescu

Sursa: Radio Romania Actualitati

 

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Posta Romana si-a redus unitatile, ca sa se deschida banci si magazine. Si-a redus personalul, ca sa faca economii – recent am stat o ora la coada pentru o taxa de 15 lei.

    Acum descopera toti siderati ca e ineficienta si trebuie data… pardon, “vanduta”. In loc sa fie conducerea acuzata de subminarea economiei nationale.

    In fine, totul e de vanzare, nu ma mai mira nimic.