Politică

Eduard Hellvig, cum ajunge un Somer de Lux director al SRI

hellvig-5442079-mediafax-foto-gabriel-fluerariuEduard Hellvig, este unul din cei 59 de fosti parlamentari care in 2009 au solicitat acordarea de ajutor de somaj din partea statului, dupa ce au declarat ca nu si-au putut gasi un loc de munca. Hellvig a solicitat aceasta indemnizatie tranzitorie dupa ce a depus declaratia de avere in care arata ca nu are venituri si a declarat ca a ramas fara loc de munca doar cu o luna inainte ca sotia sa nasca.

Pe langa indemnizatia tranzitorie care se ridica la nivelul indemnizatiei brute a unui parlamentar, in valoare de 6.343 de lei pe luna, fostii demnitari mai au dreptul la decontarea unui numar de sase calatorii la clasa I, cu orice mijloc de transport, sau decontarea cheltuielilor cu benzina in cazul in care se deplaseaza cu autoturismul proprietate personala pentru efectuarea formalitatilor de lichidare.

Această formă de ajutor se acordă celor care nu au mai intrat în Parlament și care susțin, printr-o declarație pe propria raspundere, că nu au nici o altă sursă de venit. O analiză a declarațiilor de avere a foștilor 59 de parlamentari arată că o parte pot fi încadrați în categoria șomerilor de lux, cu conturi consistente în bănci și acțiuni pe la diverse firme, generatoare de venituri.

Hellvig a devenit mai apoi europarlamentar, pe o leafa substantiala, care l-a scos practic din saracie, postura din care a scris o lucrare, mai precis o brosura, cu girul Uniunii Europene, despre Mobilitatea Profesionala si despre cat este de importanta aceasta in contextul european.

Sursa: Ziua News