Analize și opinii

PORTOFELUL #REZIST

Procurorii DIICOT investigheaza 403 tranzactii in cryptomonede, prin care in ultimii trei ani peste 14.000.000 dolari au intrat in Romania pentru a alimenta grupari #rezist si ONG-uri sustinatoare fervente ale DNA, Iohannis, Ciolos si USR. Pistele conduc spre un „portofel virtual” de pe platforma online BLOCKCHAIN, alimentat de Fundatia Stefan Batory din Polonia, sponsorizata in mod direct de miliardarul George Soros.



Este vorba de finantarea gruparilor violente de strada (care in ultima perioada speriate ca au intrat in vizorul autoritatilor si-au redus subit activitatea) si care au organizat in anii 2017 si 2018, si mai ales in data de 10 august 2018, actiuni impotriva ordinii constitutionale – pedepsite de art. 397 Cod penal – in scopul daramarii guvernarii PSD-ALDE.

Umbra lui Stefan Batory la protestele din 10 august

In cadrul anchetei DIICOT privind infractiunile de spalare de bani si de constituire de grup infractional organizat in legatura cu o serie de membri ai miscarii #REZIST, potrivit surselor din apropierea acestui caz, ar fi vizate mai multe tranzactii cu cryptomonede (ex. Bitcoin) care au fost realizate dintr-un „portofel virtual” (wallet) utilizat de mai multe asociatii, ONG-uri sau fundatii din Romania afiliate/colaboratoare cu miscarea #REZIST.

Conform informatiilor detinute de DIICOT, in ultimii 3 ani, pana la finalul lunii octombrie 2018, din acest portofel au fost realizate 403 tranzactii, care au totalizat suma de 14,9 milioane de dolari. Banii ar fi ajuns la organizatiile care au promovat intens miscarile de strada care au avut loc in ultimii doi ani in Romania, inclusiv protestele din 10 august 2018. Toate aceste informatii se regasesc in portofelul virtual din platforma online BLOCKCHAIN prin care se realizeaza tranzactiile cu cryptomonede. O captura cu acest portofel virtuala o puteti vedea in imaginea de mai jos, care indica cifra totala a tranzactiilor: peste 14,9 milioane dolari – .

Cea mai importanta pista pe care merg procurorii DIICOT priveste faptul ca toate sumele din acest portofel virtual al miscarii #REZIST ar proveni dintr-o singura sursa, respectiv Fundatia Stefan Batory din Polonia. Pentru cei care nu stiu, aceasta fundatie este sponsorizata in mod direct de catre miliardarul cu viziuni globaliste, George Soros, fiind practic o placa turnanta folosita pentru finantarea ONG-urilor din Europa Centrala si de Este, prin acordarea de grant-uri, fapt recunoscut chiar pe site-ul oficial al Fundatiei – 

Informatiile ajunse in posesia DIICOT par a confirma acuzatiile privind finantarile si organizatiile „sorosiste” despre care vorbea fostul deputat Sebastian Ghita care, inainte de a deveni tinta dosarelor DNA-SRI, a fost mult timp un intim al relatiilor subterane din statul paralel si a avut acces la informatii clasificate care nu sunt la indemana unui muritor de rand. Tranzactiile din portofelul virtual #REZIST, care se afla acum in posesia procurorilor DIICOT, poate reprezenta prima legatura concreta dintre sponsorizarile controversatului miliardar Geroge Soros si protestele anti-guvernamentale din Romania.

Potrivit unor indicii care se afla in atentia anchetatorilor, printre beneficiarii sumelor de bani primite din acest portofel de la Fundatia Stefan Bathory nu s-au numarat doar grupari #rezist, ci si mai multe organizatii non-gvernamentale cunoscute in mediul online ca sustinatoare fervente ale DNA, Iohannis, Ciolos, USR etc, precum: Declic, VaVedem, Coruptia Ucide, Oradea Civic, Funky Citizens, Just, Casa Jurnalistului, Vice.com sau Rezistenta TV (care gazduia interviurile cu fosta sefa DNA Laura Codruta Kovesi, Monica Macovei, Raluca Pruna etc).

Sursele apropiate dosarului DIICOT, au mai confirmat ca in saptamanile premergatoare protestelor din 10 august, din „protofelul” de bitcoin #REZIST au fost retrase sume de ordinul sutelor de mii de euro. Banii ar fi fost folositi pentru „logistica de nu iti imaginezi” despre care vorbea activista Angi Serban. Potrivit unor surse apropiate miscarii #REZIST, aceste cheltuieli de logistica includeau inchirierea de locuinte pentru protestatarii veniti din alte localitati, chiria pentru sediile conspirative ale organizatorilor, echipamentele IT, promovarea mesajelor in mediul online pe retelele de socializare, costuri de deplasare, pliante, celebrele pancarde-manute „Justitie pentru toti” sau chiar realizarea unor studii sociale pentru adecvarea sloganurilor de la proteste cu asteptarile si perceptiile publicului tinta.

Totodata, sume uriase din acest portofel au fost convertite direct in bani cash la bancomatele care permit tranzactii cu moneda virtuala Bitcoin. In aceleasi timp, cei care au avut acces la portofelul #REZIST, au folosit sistemul „localbitcoins” care permite schimburi directe intre detinatorii de sume cash in moneda locala si cei care vor sa converteasca fondurile bitcoin. Prin acest sistem se pot converti sume echivalente pana la 1 milion de euro, tranzactia fiind cunoscuta doar de catre cei doi corespondenti ai tranzactiei.

Dificultatea ceea mai mare in monitorizarea tranzactiilor cu monede digitale consta in faptul ca platforma de plati online „Blockchain” nu are un administrator unic, fiind mai degraba o infrastructura colectiva. Asadar nu exista un „administrator” care sa raspunda in fata autoritatilor de stat, cum se intampla, de pilda, in cazul unei institutii bancare ce se supune reglementarilor si controlului bancii centrale. Comportamentul subversiv al celor care au retras si distribuit sume din portofelul #REZIST rezulta chiar din tentativa de disimulare a platilor electronice, prin folosirea unui generator de IP-uri din alte locatii din lume pentru ca tranzactiilor sa li se piarda urma prin nenumarate servere si sa nu poata fi urmarite de autoritatile romane.

In pofida acestor stradanii pentru mascare tranzactiilor se pare ca DIICOT a luat urma banilor si este pe punctul de a demasca intreaga retea. Nu ar fi exclus ca aceasta ancheta sa demanteleze cea mai ampla si mai concertata actiune de subminare a puterii de stat din Romania, cu fonduri externe. Si sa explodeze chiar in capul celor care de-a lungul vremii s-au suit pe valurile sociale generate de miscarea #REZIST. Trebuie remarcat faptul ca DIICOT a inceput o ancheta care parea de neconceput in anii de apogeu ai statului paralel.

Autor: L.J.

Sursa: Luju

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • George Soros este folosit ca detergent de spalat creierii romanilor narozi, ticalosi, senili, retardati ,etc.
    In ce tara din lume un ONG precum UDMR face parte din puterea legislativa si nu numai….??? Romania este o tara fara rost.

  • Spalare de bani virtuali.
    Evaziune…virtuala.
    Spalatura virtuala de creiere – # Bitcoin. #UCIDE! CODUL INFRACTIUNILOR VIRTUALE! Ingenioasa si malefica inginerie! Sistemul # functioneaza bestial! Expresia performantei in materie de autodistrugere umana, planetara, galactica…m-ati omorat cu zileee…CU PORTOFELU’BIBIKULUI!

  • PROGRAM DE GUVERNARE VIRTUAL. MEGA/ULTRA/PARA/SUPER/EXTRA, MINI, nu mai conteaza…VIRTUAL sa fie, daca VIRTUAL nu e, nimic nu e. IN TOATE DIMENSIUNILE. INFRASTRUCTURA VIRTUALA. CONSULTANTA VIRTUALA. ASISTENTA, TERAPIE, CLIMA, BIBLIOTECA, FAMILIA, PRIETENI, HRANA, RESURSE… CLIMAT VIRTUAL. CREATOR VIRTUAL. MATRICEA VIRTUALA. Sesizati?! E de bine?! Bine Suprem? intreb si io…

  • Probele demonstreaza indubitabil savarsirea organizata a unei MEGAINFRACTIUNI. Cum impoziteaza ANAF veniturile #REZIST? Cum se instrumenteaza un asemenea MEGADOSAR? Care este AUTORITATEA COMPETENTA?
    …ma crucesc si minunez in acelasi timp…

  • Nimic nu-i întâmplător pe lumea asta! Aurul de la Roșia Montană. Vezi legătura de cauzalitate din pdv temporo-spațial. Zal(Zalmoxis) = Aur = Lumina condensata, Lumina din Lumina, esenta Luminii = Fotoni = Atomi = Molecule = Celule = Țesuturi = Organe = Organisme VII – Umane, Animale, Vegetale = Planeta Pământ … Terra, Geea, Gaia, Albastră…na, care din toate acestea?! Corpurile planetei. Ființa vie! Strămoșii noștri … sper să zâmbească, că de crucit s-au crucit destul, da și de minunat, s-au minunat, cu siguranță. Mânca-ne-ar Raiu, bre!

  • pe unde trec reptilele, pe unde oamenii, pe unde florile de câmp…extratereștrii pe unde să circule, cum CON VIEȚUIM…ca să nu ne mai ciocnim (INVADĂM, PROFITĂM, INTERFERĂM, ASUPRIM, COLONIZĂM, EXTERMINĂM unii pe alții) temporo-spațial…???

    test pt nivelu urmator, de aur…