Politică

Politia spaniola se bate cu studentii la Valencia

tineri-valenciaCentrul orasului Valencia a fost blocat ieri din cauza protestelor la care au participat cateva sute de elevi si studenti. Tinerii au blocat o strada din oras si au inceput sa strige impotriva politicii de austeritate bugetara cu lozinci de genul “Hotii la inchisoare si banii inapoi la scoala”.

Studentii au inceput protestele in urma cu cateva zile, dupa ce un tanar a fost arestat de politie. Primele interventii in forta ale Politiei au atras insa si mai multi studenti si chiar profesori care au vrut sa denunte violenta excesiva a fortelor de ordine.

Pana acum 21 de studenti au fost retinuti de politie la Valencia si 16 persoane au suferit rani usoare in urma protestelor din ultimele

zile. Numarul protestatarilor creste de la o zi la alta datorita interventiei politiei spaniole care a fost criticata pentru agresivitatea excesiva fata de tineri, multi dintre ei fiind minori.

O jurnalista de la Radio Nacional de Espana a relatat ca a fost bruscata de politie, iar un lider politic din Valencia a denuntat faptul ca a fost bruscat si lovit cu bastonul de politisti in timp ce asista laproteste.

Cotidianul El Pais a postat un video pe pagina web in care se vede cum un politist impinge aparent fara nici un motiv doua tinere care stateau pe trotuar.

In pofida criticilor, autoritatile valenciene considera ca Politia a procedat corect, iar studentii s-au refugiat in sediul unei facultati.

sursa: romanul.eu

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Politia intotdeauna actioneaza corect,chiar daca face crima!Purtatorii lor de cuvant sunt foarte bine pusi la punct si cu limbajul lor de lemn reusesc sa deruteze publicul de la o gandire clara!