Analize și opinii Cultură și Familie Politică

Politia politica si campania de distrugere a presei libere

Presa liberă s-a prăbușit în ultimii ani nu din cauza crizei economice. Explicațiile sunt în altă parte: “Au băgat oameni peste tot. La televiziunile de ştiri, la jurnale, la ziare, la unele radiouri. Acoperiţi sau colaboratori. Sunt locuri în care două-trei, chiar patru servicii au informatori, acoperiţi, turnători şi oameni plătiţi într-o redacţie. Uitaţi-vă la Jurnalul Naţional. Ştiu ce urmează să apară, blochează, ştiu ce face Marius Tucă, ştiu toate mişcările. Cum vă explicaţi că televiziunile, ca la un semn, dau aceleaşi lucruri? Şi multe dintre ele, aceeaşi intoxicare în aceelaşi fel şi nimeni nu pune un semn de îndoială, o întrebare. E ca la ordin. Se vede comanda unică!”

Realitatea TV a fost preluată prin arestarea lui Sorin Ovidiu Vântu și mutată în slujba Elenei Udrea-Niro Traian Băsescu. TVR-ul a devenit oficină de propagandă și a fost devalizat. Banii furați din energie au reapărut în presă și în televiziuni. Ceilalți s-au dus în politică.

În 2007 nu era nici o criză și totuși redacțiile au fost ocupate de infiltrați, informatori și turnători. Presa română a fost compromisă, demolată, cumpărată și băgată în sperieți. Iar libertatea a devenit o cauză legitimă ce merită apărată de jurnaliști, de cititori și de clasa politică rămasă încă pe baricadele luptei pentru democrație. Până nu se schimbă ceva nu mai putem conta nici pe Parchet, nici pe serviciile secrete.

Nu ne rămâne decât să ne adresăm lumii civilizate și democratice și traducem aceste documente, să le trimitem asociațiilor profesionale internaționale, ambasadelor, Comisiei Europene și guvernelor care încă mai cred în bunele intenții și buna credință a regimului Traian Băsescu.

Mai mult ca niciodată avem nevoie de prevederile Constituţiei, cele care garantează libertatea presei. Aşa cum se arată in Legea 51/1991 la articolul 4, nu ne aflăm în faţa unei ameninţări la siguranţa naţională, ci a unor practici ilegale, nedemocratice, de tip totalitar, periculoase pentru toată presa din România.

Cornel Nistorescu
sursa: cotidianul.ro

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu