Politică

PF Daniel la un pranz cu presedintele Traian

Minunea s-a intamplat chiar azi (asa aud) – presedintele a luat pranzul impreuna cu Prea Fericitul Parinte Daniel. NU a fost o sedinta de exorcizare (asa cum a solicitat Tribunul), ci doar o masa. Nimic deosebit ca doua persoane sa ia pranzul impreuna, dar in acest caz este putin deosebit evenimentul. Pana nu demult se spunea ca Prea Fericitul era in mare prietenie cu fostul premier Calin Popescu Tariceanu. Inteleg insa ca sunt  multe probleme de rezolvat si de transat intre Biserica si noua putere, mai ales ca traversam vremuri grele si presedintele are in fata niste alegeri.

Ioska
sursa: http://www.pesurse.ro/2009/02/pf-daniel-la-un-pranz-cu-presedintele-traian.html

Trecand peste tonul ironic al editorului de mai sus putem totusi desprinde 2 afirmatii interesante:

– “(…)presedintele a luat pranzul impreuna cu Prea Fericitul Parinte Daniel”

* “(…)sunt  multe probleme de rezolvat si de transat intre Biserica si noua putere, mai ales ca traversam vremuri grele si presedintele are in fata niste alegeri.”

Vom mai adauga inca cateva piese din puzzle pentru a intelege o stire aparent banala (din articolul Guvernul a mituit cu 70.000 euro fiecare parlamentar al puterii ca să treacă bugetul):

* “Ca să se pună bine cu Dumnezeu şi cu enoriaşii, cei mai mulţi parlamentari au decis să direcţioneze pomana pentru biserici.”

* “La biserică se duce lumea în fiecare duminică, vede că am făcut ceva”

* “Viceliderul deputaţilor PD-L Mihail Boldea ne-a explicat unde s-au dus banii şi de ce nu se pune problema unui “sindrom Gigi Becali” când vine vorba de atenţia alocată bisericilor: “Aşa ne-au spus de la grup: dacă vrem să ne treacă vreun amendament, să ne axăm pe reabilitări de biserici (…)”

Acum dupa ce am spicuit doar citeva idei va propun sa mai cititi inca o data banala stire din titlu si incepem sa vedem ca puzzle e un joc creat de oameni (mari) pentru oameni, ca odata ce piesele se leaga intre ele intelegem imaginea/ideea.

Daca ai mai gasit o “piesa” completeaza stirea!