Politică

PEDEPSE ABURITOARE – Pentru spagi de 11 milioane euro, lotul Microsoft a primit pedepse de pana la 3 ani inchisoare!

Lotul-Microsoft-trimis-în-judecatăTinand cont ca inculpatii au executat cate 6 luni de arest si au varste inaintate, Dorin Cocos, Gheorghe Stefan „Pinalti” si Gabriel Sandu vor intra la inchisoare doar ca sa iasa pe liberare conditionata. Nicolae Dumitru „Niro” a luat cu suspendare. Pedepsele sunt dovada unei clemente nejustificate (Minuta).

Iata dovada ca personajele corupte din jurul lui Traian Basescu vor ramane in libertate, desi au furat zeci de milioane de euro. Inalta Curte de Casatie si Justitie a anuntat, joi 24 martie 2016, sentinta in celebrul dosar „Microsoft”. Iar pedepsele dispuse fata de inculpatii Dorin Cocos, Gheorghe Stefan „Pinalti”, Gabriel Sandu si Nicolae Dumitru „Niro” sunt ridicol de mici, menite sa acopere doar perioada de arest preventiv, dupa care infractorii sa ramana in libertate.

Astfel, trei dintre cei patru incullpati au primit pana la 3 ani de inchisoare cu executare, in timp ce altul a luat cu suspendare. Pedepsele dispuse sunt urmatoarele:

Dorin Cocos2 ani de inchisoare cu executare

Gabriel Sandu2 ani de inchisoare cu executare

Ghorghe Stefan „Pinalti”3 ani de inchisoare cu executare

Nicolae Dumitru „Niro”1 an si 6 luni de inchisoare cu suspendare

De asemenea, Inalta Curte – prin hotararea pronuntata, care nu este definitiva – a dispus si confiscarea sumei de 11 milioane de euro.

Practic, tinand cont ca au efecutat cateva luni de arest preventiv si arest la domiciliu, Dorin Cocos, Gabriel Sandu si Gheorghe Stefan nu vor fi decat in trecere prin penitenciar. Ei vor intra la inchisoare doar ca sa iasa pe liberare conditionata. In ceea ce-l priveste pe „Niro”, acesta nici macar nu va intra, desigur daca sentinta va fi mentinuta si in apel.

Spre comparatie cu acesti indivizi carora li se imputa furtul a 11 milioane de euro, de-a lungul timpului au existat cazuri in care inculpati cu spagi incomparabil mai mici, chiar si de cateva sute de euro, au primit pedepse mult mai aspre, de 4, 5 sau 6 ani de inchisoare cu executare. Diferenta a fost insa ca cei din urma nu au facut parte din camarila lui Traian Basescu.

Vom reveni cu minuta ICCJ

Autor: George Tarata

Sursa: Lumea Justitiei