Politică

Pactul anti-Voiculescu

dan-voiculescuToropeala sărbătorilor de iarnă i-a făcut pe mulţi să creadă că partida a fost tranşată. Liniştea din ultimele două săptămâni, dar mai ales forţa adjectivului “zdrobitor”, singurul pe care comentatorii l-au găsit suficient de monumental pentru a descrie victoria USL, au făcut victime în ambele tabere. Votanţii stângii au deschis şampania pentru zdrobirea lui Băsescu, în timp ce fanii taberei înfrânte s-au mulţumit să închine o cupă amară în memoria propriilor speranţe zdrobite. Schimbul de replici de la distanţă care a avut loc, vineri, între Traian Băsescu şi Dan Voiculescu ar trebui privit, atât de cei euforici, cât şi de cei căzuţi în butoiul cu melancolie, ca pe un semn că lupta este departe de a se fi încheiat. S-ar putea ca ea, de fapt, de-abia să înceapă.

Cel care a deschis ostilităţile a fost – surpriză? – preşedintele, prezent la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii. În primul atac lansat după încheierea alegerilor şi după o serie de declaraţii în care şi-a exprimat convingerea că ducerea la îndeplinire a programului de guvernare al USL ar fi cel mai bun lucru care li se poate întâmpla românilor, Băsescu a reluat tema vulnerabilităţii la adresa siguranţei naţionale pe care o prezintă anumite trusturi de presă.

Exemplificând această vulnerabilitate prin campaniile de denigrare duse în vară împotriva magistraţilor, preşedintele a acuzat de fapt, direct, trustul de presă al lui Dan Voiculescu. Mai precis televiziunea sa de ştiri, care, vreme de câteva luni, i-a atacat personal pe cei pe care i-a identificat drept “oamenii lui Băsescu” – fie ei magistraţi ai Curţii Constituţionale, ai Înaltei Curţi, procurori DNA, membri CSM sau şeful ANI.

Traian Băsescu a mers chiar mai departe şi a indicat şi o cale de contraatac. “Avem această vulnerabilitate şi ea probabil că trebuie tratată legal (…). Lucrurile sunt grave şi poate că, e şi doamna ministru (Mona Pivniceru – n.r.) aici, poate găsim o soluţie de protejare a justiţiei de astfel de atacuri”.

Ironia apelului adresat Monei Pivniceru este evidentă. Dacă ministrul Justiţiei s-ar conforma îndemnului de a-şi apăra colegii linşaţi mediatic, ar însemna să ia măsuri împotriva trustului de presă fără de care ea nu ar fi ajuns niciodată ministru şi a patronului său de facto, care este în acelaşi timp şi principalul său susţinător politic. Ce credeţi că va alege?

Mesajul preşedintelui nu a venit chiar din senin. Îndemnul său la acţiune a urmat criticilor formulate de Livia Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, împotriva politicienilor care au încercat să-i discrediteze pe acei magistraţi care, pe baza probelor existente la dosare, au pronunţat pedepse disuasive inclusiv în dosare de corupţie la nivel înalt.

Ieşirea din bârlog a preşedintelui, şi încă pe cel mai important front al confruntării cu politicienii care au reuşit de două ori suspendarea sa, justiţia, nu a rămas fără răspuns. La doar câteva ore după ce fusese atacat, Dan Voiculescu a postat pe blog o replică în care îl acuză pe Traian Băsescu că el este cel ce a manipulat magistraţii. Nu aceste acuzaţii sunt interesante însă, ci ceea ce se află în spatele lor.

Cheia mesajului lui Voiculescu stă în următoarele fraze: “(…) Mă aştept, de altfel, ca şi în dosarul ICA, în care, fără nici o probă, sunt acuzat că am exercitat influenţe, să se găsească şi magistraţi sensibili la eventuale dorinţe ale domnului preşedinte numit… Sper, deşi am mari rezerve, că, măcar din anul 2013, toţi magistraţii vor judeca fiecare dosar cu obiectivitate şi corectitudine, conform prevederilor legii şi realităţii obiective susţinute de probe, nu de sugestii politice sau de altă natură”.

Cuvintele de mai sus reprezintă, în esenţă, recunoaşterea unei înfrângeri. Deşi i se datorează într-o bună măsură “zdrobitoarea” victorie a USL, finanţatorul “ultraşilor” anti-Băsescu, după cum îl alintă aliaţii săi de la Kremlin, nu doar că nu şi-a îngenuncheat adversarul de moarte, dar nici măcar nu a reuşit să-şi securizeze imunitatea. Aşa se explică “rezervele” sale.

Mai mult, sunt semnul că se teme cu adevărat că va ajunge, până la urmă, în închisoare. O posibilitate care astăzi pare la fel de nerealizabilă pe cât păreau cu doar puţină vreme în urmă şi condamnările lui Vîntu şi Năstase.

Practic, în jocul cu Justiţia lui Voiculescu nu i-a ieşit, până acum, nimic. Deşi a impus-o pe Mona Pivniceru ca ministru, nu a reuşit să determine numirea unor procurori-şefi favorabili sie şi USL şi, ultimul eşec, nici să răstoarne echilibrul de forţe din Consiliul Superior al Magistraturii. În ciuda manevrelor Monei Pivniceru, la şefia CSM a fost aleasă Oana Schmidt Hăineală, fostul vicepreşedinte, care a reuşit anul trecut, alături de Oana Ghica, să dejoace planurile ministrului Justiţiei şi ale celor ce o trag de sfori.

Nici atacurile imunde la adresa celorlalte instituţii nu s-au soldat cu vreun rezultat concret, nu le-au slăbit influenţa, nu au reuşit să determine vreo demisie sau o destituire, în schimb au reuşit să le ostilizeze şi mai tare. Şi i-a făcut duşmani chiar şi pe cei ce nu au nici o simpatie faţă de Traian Băsescu.

Voiculescu nu ar fi simţit nevoia să-i răspundă lui Băsescu dacă nu ar exista un dosar care îi ticăie sub pernă – procesul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare, prin subevaluarea bunurilor cu 7 milioane de euro. Dosarul are deja patru ani vechime şi nu a fost pronunţată încă vreo sentinţă.

Indiferent de tertipurile la care va recurge, cum au fost demisia din vechiul Senat şi nedepunerea jurământului pentru actualul mandat, în final tot nu va putea împiedica ajungerea dosarului său înapoi la Curtea Supremă de Justiţie. Or, această instanţă este condusă de Livia Stanciu, cea care, fără să-i pronunţe numele, a catalogat, în şedinţa CSM de vineri, ca inadmisibile încercările sale de a-şi rezolva problemele cu justiţia prin intimidarea magistraţilor. Şansele de a mai amâna mult un verdict nefavorabil sunt aproape zero.

Voiculescu a vrut să transmită un mesaj à la Năstase, de anticipare a unei sentinţe împotriva sa, şi pentru că, întocmai ca fostul lider al PSD aflat astăzi după gratii, ştie că Băsescu este doar o parte a problemei.

Adevăratele sale motive de îngrijorare sunt altele: eşecul de până acum al aripii dure a USL de a schimba oameni din instituţiile justiţiei şi ale siguranţei naţionale, pactul semnat de Victor Ponta cu preşedintele, prin care se angajează să respecte şi în viitor prerogativele şi dreptul de veto ale acestuia în domeniile vitale, dar mai ales planurile echivoce ale PSD privind viitorul colaborării cu PNL şi cu PC.

Reuşita preşedintelui de a păstra controlul asupra CSM, dar şi reluarea atacurilor împotriva sa îi confirmă, de fapt, trădarea unora dintre partenerii săi din USL. Voiculescu înţelege, poate prea târziu, că scoaterea sa din joc convine tot mai multora din propria tabără. Că s-a coagulat o masă critică de inamici şi foşti aliaţi care îl privesc ca pe ultimul obstacol major în calea limpezirii scenei politice.

Fără sprijinul său, zilele lui Antonescu în fruntea PNL sunt numărate. Aşa se explică disperarea fostului mare candidat la prezidenţiale de a-şi elimina din partid principalii rivali.

Fără Voiculescu şi fără Antonescu, dizolvarea USL este ca şi realizată. O dată cu ea, PSD îşi atinge scopul de a guverna aproape singur, adică doar cu UDMR, iar Traian Băsescu şi-ar putea vedea împlinit visul pe care l-a ratat în 2005 – crearea unui singur mare partid de dreapta.

O variantă încurajată şi de unii parteneri externi ai României. Nu sunt puţini cei ce sugerează de ceva vreme încoace că varianta unei scene politice dominate doar de două partide mari şi curăţate de marii mafioţi este singura care poate garanta României o minimă stabilitate şi coerenţă.

Autor: DAN CRISTIAN TURTURICA

Sursa: Romania Libera

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

 • Domnule Turturica in analiza dumneavoastra exista cel putin o gaura logica. Nu stiu cat de vinovat o fi d-nul Voiculescu dar un lucru e sigur: haita de procurorii plecati in tara spre a sustine caricatura diabolica la referendum numai independenta a justitiei nu a demonstrat, iar faptul ca Basescu tine cu dintii de conducerea acestor institutii demonstreaza ca miza e mult mai mare decat condamnarea lui Voiculescu, este cred ca obtinerea impunitati chiar pentru Basescu in multitudinea dosarelor pe care le are puse la dospit iar cel mai consistent este dosarul “Flota” pe care presedintele numit de UE nu a reusit sa-l faca disparut.

 • INTALNIRE CU DAN VOICULESCU…..LA PUSCARIE !
  SENZATIONAL SI TERMINAL : DAN VOICULESCU A INCALCAT LEGISLATIA
  AMERICANA ! AMBASADA SUA ADRESEAZA O NOTA OFICIALA GUVERNULUI
  ROMAN
  VOICULESCU A DEPUS O PARTE DIN BANII LUI CEAUSESCU IN SUA
  OPERATIA A FOST APROBATA DE BASESCU
  AGENTI AU SERVICIULUI EXTERN CU CETATENIE SUA DETIN CONTURILE.
  FBI INTRA PE FIR
  ANCHETA FBI SI PUNEREA SUB SECHESTRU A COMPANILOR AMERICANE SAU ROMANE AMERICANE SAU A PERTENERILOR LUI DAN VOICULESCU, ACESTEA INTRA IN PERIMETRUL LEGISLATIEI SUA. BANII FURATI DE CEAUSESCU APARTIN POPORULUI ROMAN CITITI IN CURAND ….RASPUNSUL OFICIAL

 • UN WATERGATE ROMANESC
  SENZATIONAL:DECE SERVICIUL AMERICAN SI ISRAELIAN VOR CAPUL LUI
  DAN VOICULESCU !

  BANII LUI CEAUSESCU FINANTEAZA TERORISMUL INTERNATIONAL !
  IN TIMP CE SERVICIILE ASIGURA SPRIJINUL LOGISTIC
  FIRMELE LUI VOICULESCU FINANTEAZA ORGANIZATIILE TERORISTE.
  ( Voiculescu : departamentul arab din serviciile romanesti )
  In serviciile romanesti sunt zeci de arabi. Aceasta este armata secreta prin care tine legatura cu organizatiile teroriste. Prin ele sa semnat un pact de neagresiune cu Ben Laden si celalalte grupuri care actioneaza nestingherit in Romania. In shimbul promisiunii de a nu ataca teritoriul romanesc teroristii sunt imediat eliberati semnand o hartie promitand ca nu se intorc trei ani de zile. In realitate se intorc in cateva luni. Dan Voiculescu care a furat banii lui Ceausescu are legaturi mai mult dechat stranse cu departamentul arab din serviciul extern. Ele au inceput depe vremea dictatorului si continua in ziua de astazi
  MOGULUL VOICULESCU A FINANTAT CRIMELE LUI CEAUSESCU!
  ACESTA A TRIMIS A BANII LUI ARAFAT SI PENTRU ALTE ORGANIZATII PRIN FIRMA CRESCENT.
  Dan Voiculescu avea legaturi personale cu majoritatea organizatiilor teroriste. A avut intalniri cu Arafat ,Carlos etc Seful PLO primea un cec lunar dela Crescent semnat Dan Voiculescu. Cunostea pe conducatorii centrelor de antrenament al teroristilor din Romania care erau lista de salarii secrete ale firmei. Printr-un decret secret Ceausecu a incadrat oficial pe sefii firmelor de comert exterior si pe comandantii Navrom in securitate. In timp ce Basescu se ocupa de transport si spionaj industrial Dan Voiculescu finanta si cordona actiunile teroriste , inclusiv atacul dela Europa Libera. Amandoi au fost filati pas cu pas de serviciile occidentale iar toate actiunile inclusiv asa numita sinucidere a lui Marin Ceausescu, se pot gasi cu usurinta in arhivele serviciului olandez si austriac. Dan Voiculescu .
  Filarea lui Dan Voiculescu continua si in zilele noastre.
  Mahmud Farzat, seful serviciilor secrete Siriene din Europa de Est , omul de legatura dintre, Bucuresti, Damasc, , nimeni altul decat socrul teroristului Omar Hayssam, se ocupa de comertul de tractoare din Romania si deruleaza exporturi si importuri prin firme a lui Dan Voiculescu.
  Si astazi toate actiunile ” confidentiale ” ale serviciilor sunt platite din conturile Dan Voiculescu. Legatura se face direct prin Constantin Rotaru, omul numărul doi din Serviciul de Informaţii Externe al României a condus vreme de patru ani imperiul mediatic Voiculescu.

 • UN WATERGATE ROMANESC
  DAN VOICULESCU VINOVAT DE FURTUL BANILOR CEAUSESCU SI FINANTAREA TERORISMULUI INTERNATIONAL ! ! INTERPOL General Secretariat 200, quai Charles de Gaulle 69006 Lyon INTERPOL CONTACT
  Banii lui Ceausescu care au fost gasiti.\” Pentru a ocoli orice control securitatea a creiat o companie particulara numita Crescent. Directorul Companiei a fost si este Dan Voiculescu. Acesta a substituit banii lui Ceausescu in unul din cele mai mari fraude din istorie. La ora aceasta cifra de afaceri este iestimata la circa de 3,5 bilione de dolari furati din visteria statului roman. La finele lunii decembrie 1989, John Edgington, proprietarul de fatada al firmei CRESCENT (care a declarat ca firma era proprietatea lui Ceausescu), a completat formularul in alb cu numele arabului Sanbar, care a devenit \\\”patron\\\”. Dan Voiculescu a mostenit firma CRESCENT, in calitate de \\\”protector testamentar\\\”, dupa ce Fouad Sanbar, patronul din acte, a decedat in 1995. Din documentele americane si israeliene reiese ca acest Sanbar era unul din adjutantii lui Arafat seful teroristilor palestinieni. Dan Voiculescu a finantat la ordinul lui Ceausescu toate actiunile criminale a teroristilor arabi. A inminat un cec personal teroristului Carlos si este personal involvat in atacurile impotriva Europei Libere. Actiunile de finantare sunt continuate in aceste zile prin Mahmut Farzat seful serviciului Sirian din Europa. Document 5477G. Imediat dupa revolutie guvernul Roman a angajat o firma canadiana sa gaseasca banii lui Ceausescu. Firma a cerut guvernului Roman arestarea imediata a lui Dan Voiculescu Doc PC546n8 si punerea lui sub urmarire prin Interpol DOC 3485V. Tinand seama ca avem deaface cu musamalizarea unui furt fara precedent va rog a deschide o ancheta de urgenta, Dan Voiculescu trebue adus in fata justitiei pentru finantarea terorismului international si pentru furtul a bilioane de dolari. Acesti bani apartin poporului Roman.

 • UN WATERGATE ROMANESC
  Palatul lui Dan Voiculescu din Corbeanca | SBP
  http://www.secretebinepazite.net/…/palatul-lui-dan-voiculescu-din-corbean...
  Senatorul Dan Voiculescu şi-a construit în Corbeanca o vila imensă cât un palat. Domeniul este împrejmuit cu garduri de beton, înalte de peste …
  UN DOCUMENT EXTRAORDINAR IN ATENTIA INTERPOLULUI :

  Nepoata lui Ceauşescu: Conturile au existat….
  Prin mâinile lui Marin Ceauşescu au trecut sume foarte mari de bani. El gestiona aşa-zisele conturi ale lui Nicolae Ceauşescu.
  “Din ce-am mai tras eu cu urechea, nişte conturi au existat, erau conturile ţării, nu personale, probabil de multe ştia tata pentru că prin el se făceau depunerile, dar şi prin personalităţi marcante, care încă mai trăiesc……….. a mai spus Mihaela Ceauşescu.

 • UN WATERGATE ROMANESC
  FBI PE FIR ….O PARTE DIN CONTURILE LUI
  CEAUSESCU AU FOST DEPUSE IN SUA.
  ZILELE IN LIBERTATE A LUI VOICULESCU
  NUMARATE
  CITITI CU ATENTIE :
  “Conturile lui Ceuşescu sunt cunoscute. Eu care eram un amărât ştiu de ele. Nu ştiu câte există şi unde sunt acum, dar ştiu că există cert. (…) Şeful, adică Ceuşescu a trimis în străinătate două miliarde de dolari, contul României, care va putea fi folosit de români în momentele grele ale ţării. A asigurat ţara, nu a luat nici un ban pentru el. Contul ăsta a fost întâi într-o bancă elveţiană, apoi transferat în Monte Carlo, de acolo fracţionat, trimis la New York, în contul ……….. Conturile lui Ceauşescu nu erau ale lui, erau conturile întreprinderii de comerţ exterior şi fiecare mare întreprindere avea un cont în străinătate”, a declarat ………… Camil Roguski, apropiatul soţilor Ceauşescu.
  Avocata Suzanne Wolfe Martin, unul dintre expertii straini care au cautat conturile ceausiste, vorbeste dupa 20 de ani
  “Marin Ceausescu nu s-a sinucis”

  Un membru al echipei internationale care a cautat in 1990 presupusele conturi secrete ale dictatorilor sustine ca Marin Ceausescu, fratele fostului lider comunist, nu s-a sinucis, asa cum se credea pana acum. Pentru prima oara in ultimii 20 de ani, acest dosar, considerat clasat, ia o turnura cu totul noua si scoate la iveala dubii serioase, care pun sub semnul intrebarii verdictul de sinucidere prin spanzurare, dat de
  CITITI IN CURAND DESVALUIRI NOI
  DESPRE CRIMINALUL DAN VOICULESCU !

  LA CATEVA ORE INANTE DE SINUCIDERE
  MARIN CEAUSESCU AFLAT IN COMPANIA LUI DAN VOICULESCU !
  “Marin Ceausescu, fostul sef al Reprezentantei Comerciale a Romaniei in Austria, fratele ex-dictatorului, a fost vazut, cateva ore inainte de a se sinucide, in localitatea Eisenstadt, din Burgenland, unde se gaseste sediul firmei CRESCENT COMMERCIAL MARITIME Ges Mbm, al carei sediu se afla la Nicosia. Locuitorii afirma ca de fapt aceasta firma apartinea Romaniei.
  FBI INTREABA : CE CAUTA VOICULESCU LA VIENA IN ZIUA IN CARE SA SINUCIS MARIN CEAUSESCU ? RASPUNS : CONTURILE DICTATORULUI !

  Nu fac nici-un secret. Am cerut FBI o ancheta in legatura cu cea mai mare frauda
  financiara din istorie. FURTUL BANILOR CEAUSESCU – 6 MILIARDE DOLARI !

  CIA A DEPUS IN CONTURI BANCARE ELVETIENE JUMATE MILIARD
  DE DOLARI PENTRU ARMELE RUSESTI !
  BANII AU FOST SCOSI DIN CONTURI IMEDIAT DUPA “SINUCIDEREA LUI
  MARIN CEAUSESCU !

 • CRIMINALUL VOICULESCU IN CEL MAI IMPORTANT ZIAR FRANCEZ

  Le Monde: Dan Voiculescu, un Rasputin de Bucuresti

  Dan Voiculescu

  Este denumit “Varanul”. Cu varsta, chipul acestui barbat frumos a sfarsit prin a aminti de saurieni. Dan Voiculescu, 66 de ani, este creierul care a orchestrat din umbra criza politica ce a zguduit Romania in ultimele luni, scrie Le Monde, intr-un articol semnat de Francois Marti. In data de 1 mai, el nu a ezitat sa prezinte public foaia de parcurs care urma sa conduca la destituirea presedintelui de centru-dreapta, Traian Basescu, la Antena 1, televiziunea sa.

  Scenariul era aproape perfect. In 6 iulie, Parlamentul l-a suspendat pe presedinte, acuzat oficial de opozitia de stanga de “deriva autoritara”. Asa cum a prevazut acest bogat om de afaceri, un referendum a fost organizat de guvernul stanga, provenit din fostul aparat comunist, pentru a confirma demiterea sefului de stat. Dar operatiunea a esuat, deoarece Curtea Constitutionala a invalidat, in 21 august, aceasta consultare populara. Motivul: cvorumul obligatoriu de 50 % nu a fost atins. Dupa doua luni de psihodrama politica, Basescu a putut sa-si reia functia.

  Inversunarea lui Dan Voiculescu impotriva sefului de stat depaseste cadrul unei animozitati personale. Daca “Rasputinul de Bucuresti” si-a iesit din balamale, este din cauza operatiunii “mainile curate”, lansata de presedinte pentru a lupta impotriva coruptiei care cangreneaza tara, riscand sa-i destabilizeze imperiul.

  Condamnarea la doi ani de inchisoare cu executare, in 27 iunie, a lui Adrian Nastase, premier socialist intre 2000 si 2004, a fost ca un electrosoc. Este pentru prima oara, de la caderea regimului comunist, in 1989, cand un demnitar de un asemenea rang se afla in spatele gratiilor. Or, Adrian Nastase apartine aceluiasi mediu ca si Dan Voiculescu, cel al micii “elite rosii”, legata de fosta dictatura marxista, care a stiut sa-si negocieze tranzitia spre democratie reconvertindu-se cu succes in afaceri, pentru a deveni noua nomenclatura economica a tarii. Pentru aceasta lume, vointa lui Traian Basescu de a curata grajdurile regelui Augias (aluzie la legenda lui Hercule), devine o amenintare.

  Ales presedinte in 2004, Traian Basescu, fost capitan de nava, a obtinut doua mandate facand din lupta impotriva coruptiei principalul punct al campaniei sale. Punerea in functiune a Parchetului national anticoruptie (DNA) a facut sa tremure retelele de afaceri aparute dupa caderea regimului comunist. Incepand cu galaxia lui Dan Voiculescu.

  Presimtind pericolul, Voiculescu a declansat, in aceasta vara, ostilitatile impotriva presedintelui, protectorul judecatorilor anticoruptie. Miza era clara: salvarea averii si a influentei construite cu rabdare timp de doua decenii. Personaj emblematic al fostelor retele ale securitatii – sinistra politie politica a regimului comunist – Dan Voiculescu s-a reconvertit in om de afaceri dupa caderea dictatorului Nicolae Ceausescu. Legat de fostul aparat de stat, acest cunoscator fin al sistemului stapaneste perfect rotitele financiare ale tarii.

  Nascut in 25 septembrie 1946 la Bucuresti, el a studiat comertul exterior si a fost insarcinat, in 1982, sa reprezinte societatea Crescent Commercial & Maritime, amplasata in Cipru si finantata de statul roman. Societatea intretinea relatii privilegiate cu societatea de comert extern Dunarea, gestionata de Securitate. Toate exporturile Romaniei treceau prin acest tip de intreprinderi care controlau oamenii de incredere ai regimului. Misiunea lor consta in pastrarea unui procent din aceste exporturi pentru a alimenta conturile politiei politice. O parte din aceste fonduri, cifrate la miliarde de dolari, ar fi fost depusa in conturile secrete ale lui Nicolae Ceausescu.

  Dupa revolutia din 1989, ofiterii Securitatii s-au aruncat cu trup si suflet in capitalismul salbatic care a cucerit tara. “In vremea comunismului, a aparut un grup de oameni, dintre care faceam si eu parte, si care lucrau pentru multinationale. Am practicat capitalismul inainte ca Romania sa asimileze metodele occidentale”, a povestit Voiculescu in documentarul Kapitalismul: reteta noastra secreta, de Alexandru Solomon (2009). O ancheta oficiala, lansata in 1990 pentru gasirea urmelor conturilor lui Ceausescu, a fost stopata pentru ca anchetatorii ajunsesera pana la Dan Voiculescu. Nu s-a gasit niciun cent din cele 2 miliarde de dolari care ar fi figurat in conturile fostului dictator, in timp ce mediul de afaceri al fostei Securitati prospera.

  Creat de Dan Voiculescu, holdingul Grivco, specializat in comert, industrie grea, alimentara, energie, asigurari si presa, afiseaza, potrivit saptamanalului economic Capital, o cifra de afaceri de peste un miliard de eurp. El este gestionat de cele doua fiice ale sale, carora le-a incredintat fraiele grupului sau. Traiesc, in familie, intr-o luxoasa vila de langa Bucuresti. In ciuda succesului sau in afaceri, care l-a facut un personaj important in Romania, Voiculescu are o problema de imagine. In 2006, Consiliul national pentru studierea arhivelor securitatii a descoperit ca a colabroat cu politia politica sub numele de cod Felix. El a contestat aceasta informatie dar in 2010 justitia romana a confirmat legaturile sale cu fostele servicii secrete comuniste.

  Protejat de statutul sau de fost senator, magnatul s-a simtit totusi amenintat de ajungerea la putere a lui Traian Basescu. Deja, in 2007, el demarase, cu opozitia socialista si cu liberalii, o prima procedura de destituire a presedintelui. A fost un esec.

  Cinci ani mai tarziu, in iulie 2012, aceeasi opozitie, orchestrata de Dan Voiculescu, a incercat, din nou, sa scape de presedinte. De data aceasta, operatiunea a fost la un pas de a reusi. “Scopul celor care au organizat destituirea mea a fost sa preia controlul asupra justitiei:, declara Traian Basescu. O justitie care ar putea acum sa se intoarca asupra Varanului si a activitatilor sale.

 • ENZATIONAL SI TERMINAL : COMPANIA CANADIANA ANGAJATA SA RECUPEREZE BANII DICTATORULUI DECLARA AZI IN 2012 ” RETINETI-L PE DAN VOICULESCU ! BANII LUI CEAUSESCU APARTIN POPORULUI ROMAN !

  Am contactat in aceste zile compania canadiana angajata dupa inpuscarea
  lui Ceausescu sa rezolve misterul banilor furati de Ceausescu. Raspunsul a venit surprinzator de clar.
  VOICULESCU A FURAT BANII LUI CEAUSESCU !
  Nu au aparut noi documene sau noi martori. STAM LA DISPOZITIA STATULUI ROMAN PENTRU A RECUPERA BANII CEAUSESCU. ASISTAM LA CEA MAI MARE FRAUDA FINANCIARA DIN ISTORIA MODERNA !
  Banii Crescent si conturile lui Ceausescu reprezinta in jur 4-5 miliarde dolari !

  Firma de contabilitate juridica PEAT MARWICK THORNE din Toronto si firma de avocatura GOWLING, STRATHY & HENDERSON au fost angajate, la data de 12 martie 1990, de catre Ministerul Justitiei, in numele Guvernului Romaniei, sa depisteze conturile secrete ale Securitatii si ale familiei Ceausescu, in care se banuia ca se afla peste 1miliard de dolari. Cercetarile detectivilor canadieni s-au blocat, asa cum am mai spus, la firma CRESCENT si la personajul ei cheie, Dan Voiculescu. In data de 8 mai 1990, canadienii au efectuat un raport, in care au subliniat ca au documente care atesta ca firma CRESCENT a fost a lui Nicolae Ceausescu si au propus o serie de masuri juridice, menite sa depisteze toate conturile manuite de Dan Voiculescu, de la bancile din strainatate si din tara. Cand ancheta PMT a ajuns la acest punct, Guvernul lui Iliescu nu a mai platit nici un dolar, blocand investigatiile la toate nivelele. Nimeni nu a avut acces la documentele oficiale ale serviciilor secrete romanesti sau la BRCE. Justitia lui Iliescu nu a miscat nici un deget pentru a soma, printr-o hotarare judecatoreasca, bancile straine unde CRESCENT avea o sumedenie de conturi valutare, cu toate ca unele banci din Elvetia au confirmat oficial existenta unor conturi ale lui Ceausescu. Dan Voiculescu a devenit intangibil si nimeni nu l-a mai deranjat cu asemenea probleme pana in ziua de azi, cand stapaneste o incredibila avere. Prezentam in continuare masurile de recuperare a banilor CRESCENT, propuse de PMT prin “PROIECT 13 CRESCENT”, care au culminat cu dispozitia: “RETINETI-L PE DAN VOICULESCU!”. Insa nimeni nu l-a retinut sau arestat. Autorii loviturii de stat, cei care l-au asasinat practic pe Ceausescu, au musamalizat toate cercetarile canadienilor, iar banii furati poporului roman au fost deturnati in stil mafiot, ajungand in conturile unor personaje de prim rang ale regimului actual.

  CINE A FINANTAT CRIMELE LUI CEAUSECU ? BOMBA BOMBELOR !
  BOMBA BOMBELOR
  MOGULUL VOICULESCU A FINANTAT CRIMELE LUI CEAUSESCU!
  ACESTA A TRIMIS BANII LUI ARAFAT SI PENTRU ALTE ORGANIZATII PRIN FIRMA CRESCENT.
  DAN VOICULESCU A FINANTAT TOATE ACTIUNILE TERORISTE INCLUSIV ATACURULE DE LA EUROPA LIBERA,
  A INMANAT PERSONAL UN CEC TERORISTULUI CARLOS.

  NOTA
  CIA
  privind firma CRESCENT COMMERCIAL & MARITIME LTD

  Firma a fost creata de Directia Securitatii Statului (DSS) la ordin pentru desfasurarea de aport valutar special (AVS). Firma CRESCENT COMMERCIAL & MARITIME LTD a fost infiintata in Noiembrie 1980 in orasul Pireu (Grecia). La infiintare, ca proprietar figura NADIA FOUAD SANBAR, cu cetatenie greaca. Pe tot parcursul functionarii firmei proprietara a fost reprezentata prin procura de sotul ei MICHAEL FOUAD SANBAR, cetatean grec de origine libaneza, dovedit a fi agent al Organizatiei Pentru Eliberarea Palestinei (OEP) condusa de Yaser Arafat.

  Cifra de afaceri anuala a CRESCENT, declarata de ea insasi se ridica la 200 milioane dolari. Surse care au incercat sa investigheze in 1990 firma CRESCENT stiu insa ca, in realitate, cifra anuala de afaceri ar fi fost de 500 milioane dolari. CRESCENT-ul avea ramificatii in Atena si Viena, unde avea reprezentante oficiale. Cea mai puternica reprezentanta era insa cea de la Bucuresti, condusa de Voiculescu, in calitate de director general. In anii ’84 – ’89.

  Dan Voiculescu avea legaturi personale cu majoritatea organizatiilor teroriste.
  A avut intalniri cu Arafat si alti conducatori palestinieni. Cunostea pe conducatorii
  centrelor de antrenament al teroristilor din Romania care erau lista de salarii secrete ale firmei.
  Din banii firmei crescent era platit postul de radio Pirinei. El a cumparat de la comunistilor spanioli 500 de pasapoarte false. Ele au fost furate de simpatizanti comunisti de la sectiile de politie. Unul din ele a fost intrebuintat de Vladimir Tismaneanu in intrarea frauduloasa in sua.
  Comform informatilor Dan Voiculescu este un agent dublu al Serviciului Exrern Roman.
  Constantin Rotaru, omul numărul doi din Serviciul de Informaţii Externe al României a condus vreme de patru ani imperiul mediatic Voiculescu.
  ANTENA 3 – DEPARTAMENT SIE
  Faptul că la puţin timp de la “reactivare”, după staţionarea benefică în fruntea trustului de presă INTACT, colonelul C. Rotaru devine al doilea om din Serviciul de Informaţii Externe, nu poate avea decît o singura explicatie: firma INTACT este, ca pe vremuri, una de acoperire pentru SIE, cam cum era la altă scară Institutul de Economie Mondială pînă în decembrie 1989
  In cadrul SIE Voiculescu este in continua legatura cu sute de agenti arabi care sunt armata ” secreta a lui Basescu. “. Diferite actiuni secrete ca finantarea expozitiei antisemite Al QUEDA de la ICR New York sunt finantate din conturile secrete ale
  lui Ceausescu.

 • SENZATIONAL !

  …… din raport CIA:” La un moment dat, Marin Ceausescu i-a sugerat fratelui ca ar fi bine sa vanda sisteme de armament moderne sovietice unor parti interesate ca Statele Unite .
  Legatura intre agentura americana a fost facuta de un membru DEA numit
  Theodor Melescanu. Acesta fuseses contactat de americani la New York.
  Tratativele au continuat si au fost terminate cu success pentru livrarea a 7 sau 8 tipuri de rachete tactice aer-sol si sol-aer, pe care Nicolae Ceausescu le-a cumparat dela Moammer Gaddafi si care ne-au fost livrate pe coasta de Est in schimbul a catorva zeci de milioane de dolari depusi de C.I.A. intr-un cont cifrat la o banca elvetiana.
  Marin Ceausescu, ajuns consiler la Ambasada RSR din Austria, s-a intalnit insecret cu seful nostru de statie C.I.A. din Viena in vara anului 1987.
  Guvernul american a incercat sa salveze viata lui Marin Ceausescu, dar echipa operativa C.I.A. a sosit la ambasada romana din Viena in momentul in care echipa Dea condusa de Dan Voiculescu care il spanzurase pe Marin Ceausescu in subsolul ambasadei tocmai parase cladirea…
  Marin Ceausescu a fost gasit spanzurat la data de 28 decembrie 1989, in subsolul Reprezentant ei Economice a Romaniei la Viena. Mai mult ca sigur a fost ajutat sa-si puna gatul in lat. Marin Ceausescu administra fonduri obtinute din comertul cu armament, dar nu numai.

  CIA : Dan Voiculescu a fost general in serviciul secret al lui Ceausescu
  Antena 3, a Romanian private television channel owned by Dan Voiculescu who before 1989 was a prominent member of Ceausescu’s intelligence service”

  Intr-o atare situatie, numai Serviciul de Informatii Externe ar detine proba acestui fapt, insa acesta nu va deconspira niciodata numele ofiterilor acoperiti, aceste informatii fiind considerate “clasificate” intr-o Romanie in care serviciile secrete sunt intesate de fosti ofiteri de securitate.

 • SENZATIONAL
  SERVICIUL SECRET BRITANIC:
  Ceausescu a dat dispozitie sa se cumpere aur, pentru a mari rezerva de aur. Acei bani ai statului au fost depusi intr-un cont in Elvetia, lucru ce este confirmat de actualul guvernator. Toti banii din acele conturi externe au fost redirectionati si catre Dan Voiculescu……… Este clar ca, dupa 1989, politicianul roman au avut acces la aceste conturi si le-au facut disparute”,

 • ARMATA SECRETAVOICULESCU ! DE LA CEAUSESCU LA VOICULESCU PRIN MELESCANU ! DAN VOICULESCU SPONSOR AL DEPARTAMENTULUI ARAB DIN SIE !

  DEPARTAMENTUL ARAB AL SERVICIILOR ROMANESTI.
  CA SI PE VREMEA LUI
  CEAUSESCU OPERATIILE SPECIALE SUNT PLATITE DE CRESCENT- AZI GRIVCO. OPERATIUNEA COMUNA BASESCU- VOICULESCU IN ATENTIA SERVICIULUI AMERICAN SI ISRAELIAN.
  ADEVARATUL SEF AL SIE ESTE
  Mahmud Farzat, seful serviciilor secrete Siriene din Europa de Est, nimeni altul decat socrul teroristului Omar Hayssam, se ocupa de comertul de tractoare din Romania si deruleaza exporturi si importuri prin firme a lui Dan Voiculescu.

  ARMATA SECRETA ARABA VOCULESCU !!!
  ( DE LA CEAUSESCU LA BASESCU PRIN UNGUREANU )
  imediat dupa Razboiul Arabo-Izraelian din 1973, Ceausescu apus bazele unor acorduri secrete si a unei FRATII REVOLUTIONARE cu O.E.P., Miscarile BASS Arabe, cu Revolutionarii Libieni ai lui Gadafi si cu cei Iranieni, in baza carora “pescadoarele romanesti” transportau zi si noapte zeci de mii de tone de armamament, inclusiv asamblarea unor baze de rachete cu raza medie de actiune in Egipt, Irak si Iran, de de fabricatie sovietica si germana!! Tot in baza acestor acorduri secrete de asistenta militara mutuala, Romania a preluat in pregatire de lupta peste 80.000 de tineri recruti palestininei, libieni, irakieni, sirieni, libieni, etc….O parte din ei s-au intors ca ofiteri si luptatori in tarile lor de origine sau au primit misiuni de lupta terorista aiurea in Occident sau pe mapamond Din pacate, Romania a asimilat peste 38.000 de astfel de luptator arabi, ofiteri de informatii si absolventi de facultati din Romania, majoritatea preluind cetatenia romana prin casatorie cu romance sau unguroaice din Romania. Si acum tineti-va bine: peste 3000 dintre acesti luptatori si ofiteri arabi mai detin grade si funtii medii sau mari in Serviciile de Informatii ale Romaniei.

 • Dan Voiculescu, sustine ca averea lui provine de la un arab.

  firma CRESCENT apartinea oficial unui arab, o persoana mai in varsta. Acest arab, in 1990, imediat dupa Revolutie, si-a facut un testament care ar putea intra in Cartea Recordurilor, pentru ca acest arab, Fouad Sanbar, si-a facut un testament prin care a decis asa: lasa mostenire tot patrimoniul firmei CRESCENT copiilor sai, dar nu la moartea lui, ci la moartea lui Dan Voiculescu

  Adica un batran arab, care avea si doi copii bolnavi (am aflat asta din cartea domnului Voiculescu) nu-si lasa averea copiilor sai, ci precizeaza in testament ca averea va fi impartita dupa moartea lui Dan Voiculescu, care era un simplu angajat al arabului respectiv. Acestea sunt lucruri pe care domnul Dan Voiculescu ar trebui sa le explice – cum este posibil ca cineva sa lase o avere de zeci, daca nu sute de milioane de dolari – o mostenire care sa fie impartita nu dupa moartea persoanei respective, ci a unui angajat. Si astfel, prin acest testament extrem de ciudat, Voiculescu devenea stapanul patrimoniului CRESCENT, iar la un an de la acest transfer de proprietate se produce un al doilea transfer de proprietate, prin care firma GRIVCO cu capital social foarte mare – milioane de dolari, apare din nimic, ca fiind proprietatea domnului Dan Voiculescu, care pana in acel moment a fost angajat la stat cu un salariu de 6000 – 7000 de lei. Brusc, in ’91, dupa ce primeste mostenirea respectiva, apare grupul de firme GRIVCO, cu capital, repet, de milioane de dolari, care incepe sa deruleze aceleasi afaceri pe care le derula CRESCENT pana in 1989″.

  Testamentul incredibil

  Dar, iata ce a declarat Voiculescu, in cartea sa “Adevarul despre Crescent”, care omite sa dea detalii despre motivele mortii lui Sanbar: “Astfel a aparut un testament al acestuia, care a intrat in vigoare in anul 1995, o data cu trecerea in nefiinta a domnului Sanbar. Conform acestuia, toate bunurile firmei CRESCENT – Cipru vor fi transformate in lichiditati in momentul in care protectorul testamentului, respectiv subsemnatul, il va urma in eternitate pe binefacatorul sau (eveniment numit in testament “initiating event”). Sumele astfel obtinute vor fi distribuite in mod echitabil intre membrii familiei sale, salariatii CRESCENT – Cipru si o fundatie perena, conform ultimei dorinte a domnului Fouad Sanbar”. Cu alte cuvinte, sotia arabului si cei doi copii handicapati nu primesc nimic pana nu moare Dan Voiculescu. Ce om bogat, descris de Voiculescu drept “un om de o rara probitate morala si o mare bogatie sufleteasca”, cu o avere de zeci de milioane de dolari si-ar lasa familia dupa moarte fara bani, de dragul unui angajat? Grea intrebare. Un caz asemanator nu ne-a fost dat sa auzim vreodata.

 • DAN VOICULESCU LA INTERPOL

  Crescent, Dan Voiculescu. Autorii loviturii de stat, l-au asasinat pe Ceausescu, pentru a deturna Averea Diavolului in stil mafiot CRESCENT era o firma “off-shore”, infiintata pentru a fi scutita de taxe si impozite inRomania, conform legilor internationale in materie, tocmai pentru ca banii castigati de ea sa nu ajunga la buget, ci in conturile controlate de Dan Voiculescu. Profilat in special pe afaceri cu ciment si alumina, Dan Voiculescu-CRESCENT a scos din Romania cantitati gigantice din aceste materii prime, obtinand profituri calculate la cel putin 1,5 miliarde de dolari, intr-o perioada in care toata Securitatea Statului era transformata intr-un urias mecanism de producere de bani, prin orice mijloace, cu scopul achitarii integrale a datoriei externe a RSR, de 21 miliarde de dolari. Foarte multi specialisti au ajuns dupa ’89 la o opinie comuna: Dan Voiculescu era una dintre persoanele de incredere care alimentau conturile lui Ceausescu din bancile Elvetiei si ale altor banci ale lumii. S-a estimat ca averea lui Ceasescu, ascunsa in aceste conturi ultra-secrete, s-ar ridica la peste 400 de milioane de dolari. Cifra de 400 milioane de dolari a fost pronuntata public prima data de procurorul militar Dan Voinea, care a facut parte din completul Tribunalului Militar Exceptional care, in 25 decembrie 1989, la Targoviste, a decis impuscarea sotilor Ceausescu: “Procuror: Pe numele cui sunt cele 400 de milioane de dolari din Elvetia”; Elena Ceausescu: Ce bani? ; Procuror: 400 de milioane au fost depozitate in Elvetia! ; Elena Ceausescu: Dovada, dovada!” Si tot conform acestor opinii, s-a tras concluzia ca Dan Voiculescu a mostenit, dupa impuscarea sotilor Ceausescu, “averea diavolului”. Asa se poate explica si nemaipomenita prosperitate a afacerilor lui Dan Voiculescu, imediat dupa decembrie 1989. In 1990, zeci de ofiteri de securitate cu misiuni de aport valutar (AVS) s-au imbogatit, devenind proprietarii sumelor valutare pe care le-au depus in anii comunismului, in conturi secrete de la BRCE, deschise de Securitate pe numele lor. Pentru ca nimeni nu a mai revendicat sumele din conturile acestor lucratori AVS, care in fapt alimentau conturile lui Ceausescu, a facut posibil ca fostii securisti sa devina azi cei mai mari oameni de afaceri. Acesti bani nu au mai iesit niciodata la iveala, toate incercarile de recuperare a lor fiind blocate din ordin politic in 1990, atunci cand o echipa de experti canadieni de la KPMG PeatMarwick Thorne – Toronto, angajata de Guvernul Romaniei, a ajuns la firma CRESCENT. Tot mai multe voci spun azi ca Dan Voiculescu a fost una dintre persoanele care a mostenit conturile lui Ceausescu sau o parte din ele, la fel cum multi ofiteri de Securitate au avut norocul sa ramana cu importante sume valutare in conturile personale, dupa caderea regimului comunist. Nu mai este azi un secret ca ofiterii Securitatii, precum si numerosi functionari de vaza din structurile puterii de atunci, aveau fiecare misiunea sa aduca dolari, prin orice mijloace, pentru vistieria tarii, pentru Ceausescu. Cu totii erau inregistrati in Serviciul de Aport Valutar pentru Stat (AVS) si aveau fiecare conturi deschise la BRCE (viitoarea BANCOREX). Acesti lucratori de Aport Valutar aveau norma sa stranga bani, sub sanctiunea retrogradarii. Asa s-au strans la buget sute de milioane de dolari numai din rascumpararea a mii de *editat* si etnici germani, care au dorit sa emigreze din Romania. De aceea ne si miram continuu de gestul lui Emil Hurezeanu, desi, financiar, ne convine. BRCE a fost in fapt banca in care toti cotizantii AVS au avut conturi personale. Dupa 1990, functionarii BRCE – BANCOREX au sters urmele acestor conturi, distrugand intreaga arhiva. Securistii care aveau aceste conturi pe numele lor s-au lansat masiv in afaceri, tocmai pentru ca banii din aceste conturi le-au revenit. Aceasta este si una dintre explicatiile de ce un procent atat de mare de securisti au devenit marii oameni de afaceri post-decembristi. Filiera : Cifra de afaceri anuala a CRESCENT, declarata de ea insasi se ridica la 200 de milioane dolari. Surse care au incercat sa investigheze in 1990 firma CRESCENT au lansat insa informatia ca in realitate cifra anuala de afaceri ar fi fost de 500 milioane dolari. CRESCENT-ul avea ramificatii in Atena si Viena, unde avea reprezentante oficiale. Cea mai puternica reprezentanta era insa cea de la Bucuresti, condusa de Voiculescu, in calitate de director general. In anii ’84 – ’89, surse avizate arata ca cel care dirija la varf afacerile CRESCENT era un anume John Edgington, care isi facea veacul la Viena. Tot la Viena se afla si fratele lui Nicolae Ceausescu, Marin, seful Reprezentantei Economice a Romaniei in Austria (prin care se derulau afaceri uriase), care a fost gasit spanzurat, in 28 decembrie 1989, la trei zile dupa impuscarea dictatorilor, in pivnita casei. Versiunea oficiala, in lipsa de alte probe, a fost sinuciderea, insa nimeni nu a acceptat aceasta versiune. Cei care l-au cunoscut pe Marin Ceausescu spun ca acesta l-a cautat cu disperare, in ultimele momente ale vietii sale, pe John Edgington, dar nu a reusit sa-l gaseasca, pentru ca acesta se daduse la fund, afland ce se intampla in Romania. O stire a agentiei austriece APA, preluata de Rompres la 6 ianuarie 1990, anunta: “Marin Ceausescu, fostul sef al Reprezentantei Comerciale a Romaniei in Austria, fratele ex-dictatorului, a fost vazut, cateva ore inainte de a se sinucide, in localitatea Eisenstadt, din Burgenland, unde se gaseste sediul firmei CRESCENT COMMERCIAL MARITIME Ges Mbm, al carei sediu se afla la Nicosia. Locuitorii afirma ca de fapt aceasta firma apartinea Romaniei. Firma care platea imediat pentru produse se ocupa de importurile unor marfuri de lux occidentale, care erau trimise cu camioane particulare spre Romania, a relevat un om de afaceri din Eisenstadt“. Conturile lui Ceausescu : Dupa evenimentele sangeroase din decembrie 1989, Puterea aleasa in mai 1990 a initat o palida tentativa de cautare a conturilor secrete ale Securitatii lui Nicolae Ceausescu. Pentru aceasta, la 14 august 1990, s-a luat Hotararea de Guvern nr. 951 (publicata in M.O. nr 104 din 13.09.1990), act care prin care s-a decis infiintarea unei Comisii Guvernamentale care sa caute si sa recupereze conturile secrete ale Securitatii si familiei Ceausescu. Guvernul Romaniei a considerat ca “Averea Diavolului” poate fi gasita, crezand probabil, la acea data, ca ea se afla in niste conturi secrete, prin banci din Elvetia, SUA sau alte state, pe numele fostilor dictatori. S-a constituit si o Comisie Guvernamentala cu misiunea declarata: descoperirea “Averii Diavolului”. Dintre insarcinarile acestei comisii, mentionam: – identificarea si localizarea fondurilor; – initierea procedurilor judiciare pentru recuperarea fondurilor; – investigarea, in limitele legii, a cazurilor de coruptie, abuz si frauda, care au facut posibila deturnarea fondurilor de catre sau in favoarea debitorilor. Primul presedinte al comisiei a fost Ion M. Anghel, trimis la nici doua luni dupa numire, ca ambasador in Olanda. Locul sau a fost preluat de actualul premier Mugur Isarescu, care nu se stie cand a renuntat la aceasta calitate, pentru ca din 1992 nu s-a mai auzit nimic despre activitatea acestei Comisii. Pentru atingerea obiectivelor propuse, Guvernul a angajat o firma de experti canadieni, PEAT MARWICH THORNE, din Toronto, careia i s-a platit pentru investigatiile efectuate un onorariu de peste 250.000 de dolari. Expertii canadieni s-au pus pe treaba si in cateva luni au ajuns cu cercetarile in jurul societatii cipriote CRESCENT COMERCIAL MARITIME, a carei director general al reprezentantei de la Bucuresti era Dan Voiculescu, actualul magnat al imperiului GRIVCO. In imperiul GRIVCO, abia nascut in acel an, trecusera cu arme si bagaje, in calitate de actionari sau directorasi pe la diverse firme, o serie de fosti ofiteri ai DIE, care pana in decembrie 1989 lucrasera la intreprinderile de comert exterior ale Securitatii: ICE Dunarea, ICE Metalimportexport si altele. Unii dintre ei mai erau inca activi. In momentul in care cercetarile canadienilor au ajuns la cuibul lui Voiculescu, investigatiile au fost fatis obstructionate. Canadienii au fost intoxicati cu fel de fel de fel de adrese, provenite de la institutiile statului, astfel incat Rod Stambler, reprezentantul PEAT MARWICH THORNE a declarat presei canadiene, care a realizat un film documentar intitulat “Averea Dracului”: “La un moment dat, un moment cheie, am constatat ca a aparut un sistem care a crescut, s-a dezvoltat si functiona intr-un asemenea mod, incat sa nu poata fi identificat ca beneficiar al profiturilor. Fara indoiala ca era de la cel mai inalt nivel din interiorul Romaniei…“ Canadienii au trimis si un raport Ministerului Justitiei, cu rezultatul cercetarilor lor, la data de 29.06.1990, semnat de Robert Lindquist si Edward Belobaba, in care au subliniat piedicile care li se pun la tot pasul. Comisia Guvernamentala a comunicat imediat firmei PEAT MARWICH THORNE: “Dezvaluirea continutului raportului pe care l-ati trimis ministrului Justitiei sau alte infor*editat* legate de acesta ar putea prejudicia ancheta desfasurata de Comisia Guvernamentala si ar putea antrena responsabilitatea ruperii acestui contract” Postul national canadian CBC a anuntat in 6 octombrie 1991 ca va difuza peste doua zile documentarul “Averea Dracului”. Surpriza: Guvernul Roman a actionat imediat in judecata postul CBC, pentru a interzice difuzarea documentarului. Procesul s-a judecat la 30 octombrie 1991, iar verdictul a fost firesc: interdictia de difuzare ceruta de Guvernul Romaniei a fost ridicata, astfel ca pe 5 octombrie filmul a fost vizionat de telespectatorii canadieni. In mod las, Guvernul Romaniei a negat ulterior ca ar fi fost initiatorul procesului. PEAT MARWICH THORNE a fost impiedicata sa aiba acces la documentele din BRCE, de la SRI sau diverse ministere, invocandu-se secretul bancar si cel de stat. Prin astfel de metode, Guvernul Roman si Comisia lui Isarescu i-au trimis la plimbare pe canadieni, fara sa se fi recuperat un singur dolar din averea “mult cautata”. In realitate, gestul politic de inmormantare a afacerii a avut la baza descoperirea unui adevar: banii cautati se aflau sub controlul unor fosti ofiteri de Securitate sau din DIE, iar deconspirarea acestora ar fi bulversat structurile serviciilor interne de infor*editat*. Aceste fonduri, provenite in majoritate din depozitele constituite la BRCE in anii comunismului, de cei din DSS si DIE, se regasesc azi in firmele private ale securistilor care “au reusit in afaceri” dupa 1989. Din februarie 1992 s-a constituit si o comisie senatoriala pentru gasirea “Averii diavolului”, condusa de senatorul PDSR Dragos Luchian. Reluata din punctul unde a fost abandonata de Comisia Guvernamentala, investigatia noii comisii a vizat verificarea conturilor din BRCE, scop pentru care s-a desemnat o echipa de sapte experti din Ministerul Finantelor, care insa s-au apucat de treaba si nu au mai terminat-o niciodata. Arhiva BRCE a fost distrusa intre timp si peste 2 miliarde de dolari, cat se aflau in visteria BRCE, au disparut in mod misterios. Un control al Curtii de Conturi a Romaniei, efectuat la BRCE in 1996 (primul de acest gen din 1996), concluziona: – nu s-a putut stabili pe baza de documente modul de gestionare a Fondului valutar centralizat al statului, deoarece fondul a fost desfiintat nelegal si nejustificat de catre BRCE in ianuarie 1990. La data desfiintarii, fondul insuma 1,106 miliarde de dolari; – in 1991, BRCE a deschis pe numele BNR un cont numit “BNR – Fond de stat valutar”, in care, prin patru operatiuni, a inregistrat plati fara documente justificative de 906 milioane de dolari, facand datoare in acest fel BNR, in numele statului, cu suma mentionata, pe motiv ca ar fi achitat la extern datorii ale statului; Expertii canadieni au stabilit, in momentul cand au batut la poarta CRESCENT a lui Dan Voiculescu, ca aceasta companie a avut la BRCE un cont necomercial, nr 47.11.285.350-2, si un altul la sucursala din Bucuresti a SOCIETE GENERALE, nr. 020221. Contul de la BRCE al CRESCENT era manevrat de Rodica Vlaicu, de la Departamentul Economic. Depistarea averilor acumulate de firma CRESCENT, din afacerile purtate cu firmele Securitatii (ICE Dunarea, ICE Metalimportexport, ICE Vitrocim, Danubiana etc), estimate neoficial la circa 1,5 miliarde de dolari, se pot afla foarte lesne, daca institutiile abilitate i-ar lua la intrebari pe martorii afacerilor lui Dan Voiculescu, in majoritate ofiteri DIE sau de Securitate, ori colaboratori ai acestor institutii nu demult apuse. Printre acestia: – Vasile Voloseniuc, fost presedinte BRCE; – Gheorghe Crainicean, fost vicepresedinte BRCE, azi actionar si administrator la firmele lui Dan Voiculescu; – Mihai Lazar, fost functionar la ICE Dunarea, azi actionar si administrator al firmelor lui Voiculescu; – Rodica Vlaicu, fosta functionara la BRCE, care administra direct contul CRESCENT; – Nas Leon, fostul sef al Gospodariei CC al PCR, cel care inventaria fondurile secrete ale Securitatii si ii raporta regulat lui Ceausescu cuantumul sumelor; – Dan Pascariu, fost vicepresedinte pentru operatiuni internationale la BRCE; – col Gheorghe Badita, fost sef la ICE Dunarea; – col Constantin Gavril, fost sef la ICE Dunarea; – gen Aristotel Stamatoiu, fost sef la ICE Dunarea; – Ion Presura, fost director adjunct la ICE Dunarea; – Nicolae Patrubani, fost contabil sef la ICE Dunarea. Unul dintre cei mai avizati martori ai averilor facute cot la cot cu Securitatea de catre Dan Voiculescu – CRESCENT este lt. col. Anghelache Constantin (fost sef la Clubul Rapid). In 23 decembrie 1989, postul de radio “Europa Libera” a dat publicitatii un numar de cont, divulgat de ofiterul Liviu Turcu, refugiat in SUA, cont folosit de familia Ceausescu pentru operatiunile valutare facute in anii comunismului. “Contul, deschis la BRCE, a avut nr. 4721.427.300.2”, a continuat mesajul Europei Libere, “este un cont folosit de familia Ceausescu, pentru operatiunile valutare. Numele responsabilului cu actiuni valutare este lt. col. Anghelache Constantin, cu atributii importante in Ministerul Comertului Exterior, in Ministerul de Externe si BRCE. Acest lt.col. Anghelache Constantin este un martor important si trebuie facut totul sa fie pastrat pentru a sti ce stie“. “Retineti-l pe Dan Voiculescu!” Firma de contabilitate juridica PEAT MARWICK THORNE din Toronto si firma de avocatura GOWLING, STRATHY & HENDERSON au fost angajate, la data de 12 martie 1990, de catre Ministerul Justitiei, in numele Guvernului Romaniei, sa depisteze conturile secrete ale Securitatii si ale familiei Ceausescu, in care se banuia ca se afla peste 400 milioane de dolari. Cercetarile detectivilor canadieni s-au blocat, asa cum am mai spus, la firma CRESCENT si la personajul ei cheie, Dan Voiculescu. In data de 8 mai 1990, canadienii au efectuat un raport, in care au subliniat ca au documente care atesta ca firma CRESCENT a fost a lui Nicolae Ceausescu si au propus o serie de masuri juridice, menite sa depisteze toate conturile manuite de Dan Voiculescu, de la bancile din strainatate si din tara. Cand ancheta PMT a ajuns la acest punct, Guvernul lui Iliescu nu a mai platit nici un dolar, blocand investigatiile la toate nivelele. Nimeni nu a avut acces la documentele oficiale ale serviciilor secrete romanesti sau la BRCE. Justitia lui Iliescu nu a miscat nici un deget pentru a soma, printr-o hotarare judecatoreasca, bancile straine unde CRESCENT avea o sumedenie de conturi valutare, cu toate ca unele banci din Elvetia au confirmat oficial existenta unor conturi ale lui Ceausescu. Dan Voiculescu a devenit intangibil si nimeni nu l-a mai deranjat cu asemenea probleme pana in ziua de azi, cand stapaneste o incredibila avere.

 • “Fără Voiculescu şi fără Antonescu, dizolvarea USL este ca şi realizată. O dată cu ea, PSD îşi atinge scopul de a guverna aproape singur, adică doar cu UDMR, iar Traian Băsescu şi-ar putea vedea împlinit visul pe care l-a ratat în 2005 – crearea unui singur mare partid de dreapta.” :D :D

Abonează-te la newsletter