Politică

Oda „pură” a lui Liiceanu

Corul lăudătorilor fostei șefe a DNA s-a revărsat din nou.



Gabriel Liiceanu o descrie în termeni elogioși pe Laura Codruţa Kovesi, după revocare, „strânge din dinți”, „suferă” și spune că și-ar dori ca fosta șefă a DNA să-și pună capitalul de încredere „în slujba oamenilor care vor ca România să meargă pe un drum civilizat şi normal”.

Astfel, chestionat de RFI dacă ar trebui să mai joace Laura Codruţa Kovesi vreun rol în societate, Liiceanu a declarat: „Ar fi de dorit, pentru că nu avem mulţi oameni de calibrul ăsta în România în clipa de faţă. Un om de o asemenea onestitate, cinste, profesionalism, inteligenţă… nu se găseşte uşor perechea. Nu ştiu, nu pot să judec în locul dânsei, nu pot să-i judec destinul, cum vrea să şi-l facă, dar eu cred că a câştigat un capital de încredere, pe care ar trebui să-l pună în slujba noastră, a oamenilor care vor ca România să meargă pe un drum civilizat şi normal, nu pe impasul în care am intrat şi pe prăpastia în care suntem traşi”.

Liiceanu a apreciat totodată că preşedintele Klaus Iohannis „nu avea nici o posibilitate de a nu ţine cont de hotărârea Curţii Constituţionale”.

„Lucrurile par să fie pecetluite într-o structură iniţială a Constituţiei din 1991. Am să vă spun întâi că o hotărâre a Curţii Constituţionale într-un stat democrat nu poate fi nicicum ocolită, nepusă în operă. Deci din acest punct de vedere, preşedintele nu avea nici o posibilitate de a nu ţine cont de hotărârea Curţii. Ceea ce este impur în toată această poveste este că hotărârea CCR aparţine unei structuri judecătoreşti care este politizată. Dacă nu reuşeşti să creezi un organism care trebuie să stea deasupra tuturor instituţiilor şi autorităţilor statului şi o tragi într-o zonă politică, atunci hotărârile ei nu se vor bucura de neutralitatea pe care ar trebui să o aibă. Numai că această poveste, felul în care sunt numiţi judecătorii CCR este prevăzut cu acest enorm neajuns deja din Constituţia din 1991”, a afirmat acesta.

Potrivit lui Gabriel Liiceanu, la origini se află „un joc impur”: „Noi putem să ne enervăm, să reacţionăm pasional, dar raţional, strângem din dinţi, suferim, ştim că este un joc impur la origini şi ne uităm neputincioşi la acest deznodământ”.

Autor: Ioana Radu

Sursa: Cotidianul

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • De cand o stiu pe aceasta Lichea, dar si pe ceilalti “intelectuali de marca” de aceeasi teapa, nu au avut alta preocupare decat sa linga buci progresiste, necontand pt ei daca erau straine sau autohtone! Astfel, in schimbul acestor “preocupari intelectuale”, au primit de la stapanii lor progresisti, functii si o gramada de bani! Doar ca la Kovesi, tinand cont de dimensiuni, a avut cam mult de lucru!

  • Pai si licitatia de prezervare a gazelor din Marea Neagra “organizata” prin Transgaz tot la ” jocuri impure”…de plans!

  • este cutremurator, este halucinant cum nu se intreaba nimeni ce cautau reprezentantii companiilor petroliere la masa dezbaterilor in parlamentul unei tari suverane si independente care legifereaza exploatarea resurselor nationale in interesul propriului popor !?!?!?!?
    asadar, putem constata clar, faptul ca masura ocuparii tarii de catre straini si transformarea tarii in colonie numai buna de exploatat, este data de tupeul si obraznicia prezentei in parlamentul tarii, a companiilor petroliere occidentale pentru a se asigura ca jaful resurselor este facut nemteste cu simt de raspundere, pas cu pas….ca sa negocieze ce ??? ca sa influenteze ce? ca sa intimideze, sa faca presiune pentru ce ? pentru resursele noastre !!! pentru bogatia noastra mostenita din stramosi !!!! cu ce drept !!! deci cu ce drept au venit acei indivizi in parlament? daca nu cu dreptul dat de intrusii lor, lupii in blana de oaie intrati prin minciuna si viclenie de 28 de ani ocupand si subminand institutiile statului pentru a ne decima pas cu pas…
    prezenta acestora in parlamentul unei tari suverane nu reprezinta decat o umilinta si batjocora cum mai rar se poate intalni…numai, desigur, intr-o colonie bananiera….si…mai ales, ca pe langa acest fapt nefiresc, al prezentei indivizilor straini in parlamentul unui popor suveran, nu ne intrebam de unde si pana unde coincidenta votarii legii privitoare la resursele stramosesti proprietatea noastra, si esecul “justitiei independente” patronata de ambasadele occidentului “civilizat”, care au trimis cu acelasi tupeu pe reprezentantii lor in parlamentul nostru…. dupa ce s-au asigurat in 28 de ani de “valori” si…”integrare”, de alti reprezentanti, ca lupii la oi, in functiile cele mai inalte din stat, care ne-au distrus industria, economia, cea cladita de parintii nostri care forau puturi petroliere de mare andincime de 5000 de metri, chiar si la irakieni sau libieni, calificand aceasta tehnologie performanta in chip mincinos ca morman de fiare vechi de catre reprezentatii minoritari alogeni si cu totul straini de interesul poporului nostru !

  • Cu vreo 10 ani in urma un distins domn intelectual roman,din grupul celor trei “ai lui Basescu “,”o sustinea si ii lua apararea Elenei Udrea.Ma intreb daca a citit declaratiile ei despre minciunile electorale.Nu prea imi vine sa cred ca si atunci nu stia despre cine vorbeste de fapt.La putin timp a mai comis o nefacuta la adresa unui rival politic si acum tace milc.E si asta un semn bun,daca ne uitam la cel despre care e vorba acum.