Politică

Iohannis – Kovesi, divorț cu scântei

Klaus Iohannis a așteptat mai mult de o lună ca Laura Kovesi să devină rezonabilă și să-și dea singură demisia. Acest gest, care l-ar fi scutit de multe necazuri, nu s-a produs. Impregnarea șefei DNA cu un cult al personalității complet ieșit din uzanțe, capabil a deregla și personalități puternice, nu doar veleitari turmentați de aparențe, a împins-o pe doamna Kovesi să se creadă un fel de Ioana d’Arc trimisă pe pământ direct cu o misiune divină.Președintele a încercat până și în ultimul weekend să o înduplece pe îndârjită. Propunându-i variante călduțe, protecție și concordie. A fost ignorat și provocat: „Hai să vedem: ai tu sânge-n instalație să semnezi, să mă revoci pe mine”?

Nu știu dacă în final a fost vorba de „sânge în instalația președintelui” sau de comanda unui buton de nerefuzat din afară, dar, șoc, semnătura s-a aplicat. Iar doamna Kovesi a rămas agățată de mânerul sirenei lui Roaită, cu dilema fundamentală: să trag sau să nu trag de mâner?

Că divorțul a fost cu scântei ne-a demonstrat supărarea revocatei la declarația de presă când ochii ei erau, alternativ, când aruncătoare de flăcări când izvoare de lacrimi.

Dar și președintele și-a arătat supărarea față de ea. Hotărârea CSM de a nu-i aproba doamnei Kovesi cererea de transfer pe un post de consilier, la Parchetul General, și de a o trimite de unde a venit la începutul ascensiunii sale, adică la DIICOT Sibiu, este un semnal foarte clar. Unii naivi credeau că secția de procurori de la CSM este la remorca „Slujirii”. Ei bine, nu! Ea este la remorca Președintelui, exact așa cum era și pe vremea lui Traian Băsescu. Iar prin această hotărâre, aproape ostentativă, doamnei Laura i s-a transmis nu doar că Președintele a fost dezamăgit de atitudinea ei ci și că l-a câștigat de dușman.

Decăderea și lecțiile ei!

Cine era Ceaușescu și, brusc, cum s-a transformat el în bătrânelul de la procesul Târgoviște. Fulgerător!

Nu o văd bine pe doamna Kovesi în viitorul apropiat. Dacă nu scoate urgent, pe masă, contralovitura pentru Iohannis (mă refer la dosarele pe care sigur le-a pus bine undeva), o anihilează foștii parteneri de sistem de n-o să mai știe nimeni de domnia sa pe unde e și ce mai face.

Cred că în aceste clipe doamna Kovesi experimentează pe pielea ei un sentiment cu care i-a înrobit, ani de zile, pe alții: frica!

I-e frică să-l atace pe Președinte pentru că, brusc, s-a trezit fără pârghii. Și, nemaiavând pârghiile, nu mai are nici sprijinitori.

Dacă e adevărat ce a spus Ghiță, că Kovesi e agent american, că are și cetățenia americană, atunci salvarea ei ar putea fi exact această cetățenie. Vom verifica dacă e așa cât de curând.

Se anunță dezvăluiri de o gravitate extremă din interiorul DNA. Se va putea apăra de ele Laura Kovesi de pe poziția de banal procuror la Sibiu?  Greu de crezut! Dacă ar fi fost acceptată în Parchetul General, la dreapta lui Augustin Lazăr, ar mai fi fost, cât de cât, un semn de putere, un semn de influență. Așa însă… mesajul este complet pe dos: de decădere bruscă, de aruncare la groapa cu lei.

După cum se vede, nu jubilez la acest eveniment. Am totuși satisfacția că, mai devreme sau mai târziu, cei care fac rău premeditat și dintr-o anume predispoziție spre ticăloșie, primesc de la viață câte o lecție exemplară. Exemplară pentru ei, dar mai ales pentru alții ca ei cărora nu le-a venit incă timpul ispășirii.

Astfel de lecții pot îmbunătății rasa umană.

Amin!

Sursa: Contele de Saint Germain

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • este cutremurator, este halucinant cum nu se intreaba nimeni ce cautau reprezentantii companiilor petroliere la masa dezbaterilor in parlamentul unei tari suverane si independente care legifereaza exploatarea resurselor nationale in interesul propriului popor !?!?!?!?
    asadar, putem constata clar, faptul ca masura ocuparii tarii de catre straini si transformarea tarii in colonie numai buna de exploatat, este data de tupeul si obraznicia prezentei in parlamentul tarii, a companiilor petroliere occidentale pentru a se asigura ca jaful resurselor este facut nemteste cu simt de raspundere, pas cu pas….ca sa negocieze ce ??? ca sa influenteze ce? ca sa intimideze, sa faca presiune pentru ce ? pentru resursele noastre !!! pentru bogatia noastra mostenita din stramosi !!!! cu ce drept !!! deci cu ce drept au venit acei indivizi in parlament? daca nu cu dreptul dat de intrusii lor, lupii in blana de oaie intrati prin minciuna si viclenie de 28 de ani ocupand si subminand institutiile statului pentru a ne decima pas cu pas…
    prezenta acestora in parlamentul unei tari suverane nu reprezinta decat o umilinta si batjocora cum mai rar se poate intalni…numai, desigur, intr-o colonie bananiera….si…mai ales, ca pe langa acest fapt nefiresc, al prezentei indivizilor straini in parlamentul unui popor suveran, nu ne intrebam de unde si pana unde coincidenta votarii legii privitoare la resursele stramosesti proprietatea noastra, si esecul “justitiei independente” patronata de ambasadele occidentului “civilizat”, care au trimis cu acelasi tupeu pe reprezentantii lor in parlamentul nostru…. dupa ce s-au asigurat in 28 de ani de “valori” si…”integrare”, de alti reprezentanti, ca lupii la oi, in functiile cele mai inalte din stat, care ne-au distrus industria, economia, cea cladita de parintii nostri care forau puturi petroliere de mare andincime de 5000 de metri, chiar si la irakieni sau libieni, calificand aceasta tehnologie performanta in chip mincinos ca morman de fiare vechi de catre reprezentatii minoritari alogeni si cu totul straini de interesul poporului nostru !

  • Rasa umana este in pericol. Ne paste canibalizarea, incompatibila cu evolutia normala pe planeta Pamant si-n oricare alt spatiu din infinitul Univers. Ne revenim sau disparem. Acum ori niciodata. Amin!

  • promovata nu revocata, adio dar raman cu tine, si totusi se invarte, si viata merge inainte cu Sfantu Duh.

Abonează-te la newsletter