Politică

O școală din New York a eliminat versurile care făceau referire la Hristos din colinda “Silent Night”

carolingO școală districtuală din  a stârnit mânia părinților după ce a eliminat referințele la Hristos din colinda “”, informează Fox News.

Modificarea a fost observată la concertul organizat săptămâna trecută, atunci când copiii au cântat melodia, dar fără referințele la Iisus. Expresiile “Holy Infant”( Copil Sfânt), “Round yon virgin”( În jurul Fecioarei) și “Christ the Savior”(Hristos Mântuitorul) au fost eliminate dintre versurile melodiei.

Susan Agruso, directorul executiv al Școlii Intermediare “Ralph J.Osgood” din Kings Park a declarat că decizia a fost luată pentru a nu-i ofensa pe copiii de altă credință decât cea creștină.

Cu toate acestea părinții au protestat vehement la o adunare a Board-ului școlii, de pe 17 decembrie: “Silent Night este un cântec religios. Este un imn sacru, religios, care povestește nașterea lui Iisus Hristos“, a spus Kevin McDonald, unul dintre părinți. “Este insultător ce s-a întâmplat“, a spus, un altul, Robert Dowd.

Consiliul de Administrație al școlii a reacționat și a postat un mesaj în care și-a cerut scuze pentru ceea ce s-a întâmplat:  ”Acțiunea (schimbarea versurilor -n.r.) nu a fost aprobată de către noi sau de administrația districtuală și nu avem rolul de a aproba cântecele ce vor fi interpretate la concerte. Suntem convinși că la mijloc nu a fost vorba despre o lipsă de respect la adresa cuiva“.

Autor: Mihai Somanescu

Sursa: Active News