Politică

Nu, Alina Gorghiu nu era nici beată și nici drogată!

alina-gorghiu_saviana-russuMultă vreme am crezut că vorba “politica este arta de a mânca rahat, cu aerul că deguști cea mai delicioasă miere”, este doar o butadă, așa, o răutate, o ironie acidă, menită să stârnească râsul mai degrabă, decât să vizeze enunțarea aforistică a vreunui adevăr. Nimic mai fals!

Am avut ocazia, zilele trecute, să înțeleg cât de mult m-am putut înșela. Am privit un fragment dintr-o emisiune a postului Realitatea TV, în care, jurnalista Saviana Russu a întrebat-o cât se poate de clar pe Alina Gorghiu, copreședinta PNL, cum comentează faptul că liberalii nu mai sunt câtuși de puțin de acord cu Codul Fiscal, pe care l-au votat acum o lună. Timp de aproape un sfert de oră, cu o răbdare de care puțini suntem capabili, jurnalista doar ca n-a implorat-o pe Alina Gorghiu să-i răspundă, să explice telespectatorilor, nu ei, care au fost motivele pentru care liberalii au votat entuziast Codul Fiscal, din moment ce acum îl combat. Doar faptul că președintele Iohannis a întors proiectul in Parlament, sau a mai fost și altceva, ar fi vrut să știe jurnalista. Dacă acum nu vă place, ce anume v-a plăcut când l-ați votat, ce v-a făcut acum o lună să-l votați, tot căuta Saviana Russu, sub o formulare sau alta, să afle. În diferite moduri, dar pe aceeași idee, întrebarea era: de ce liberalii au votat Codul? Întrebarea a fost repetată, am numărat, de 20(douăzeci) de ori!

Răspunsurile Alinei Gorghiu, mă rog, tentativele de răspuns, demne de cele ale unui personaj al lui Caragiale, clonat cu unul al lui Kafka, aflat într-un dialog cu Soldatul Svejk, la o bere, pe o terasă din Macondo, au vizat „isteria Rovanei Plumb”, „atitudinea PSD”, “conduita PSD”, “valurile făcute de Ponta”, “grija față de electorat”, “constanța liberalilor” și încă câteva chestii, la fel de relevante în povestea schimbării la comandă a atitudinii față de Cod. Toate lămuririle, Alina Gorghiu le-a făcut din respect pentru telespectatori, chiar a subliniat că este bucuroasă de întrebarea adresată dar, cu toată bucuria, la întrebare, repet, aceeași pusă de 20(douăzeci) de ori, tot n-a răspuns. În final, după lungi pauze – era clar că nu mai știe cum s-o mai scalde – Gorghiu a conchis: jurnalista este “agresivă” și n-o lasă să răspundă, deci, pa!

Dacă nu aș fi văzut-o a fi o ființă cu o constituție delicată, subțirică și firavă, aș fi pariat că Alina Gorghiu a intervenit în emisiune beată mangă. Este foarte limpede, nu era în vreo stare de euforie indusă chimic, pentru că nu e genul care să consume spirtoase și nici cel care să-și tragă narcotice în venă. Și atunci, cum? Declarat bucuroasă de tema discuției, a ocolit răspunsul cu desăvârșire la o întrebare repetată calm, cum am spus, de 20(douăzeci) de ori, iar în final s-a dat supărată, Doamne, supărată pe “agresiva” jurnalistă și pe faptul că din cauza ei, a jurnalistei, telespectatorii nu au putut înțelege nimic.

Ba da, au putut înțelege! Au putut înțelege că într-adevăr “politica este arta de a manca rahat, cu aerul că deguști cea mai delicioasă miere”! Și au mai putut înțelege ceva: că politica la vârf, nu doar pervertește și desființează caractere, ci de multe ori cheamă direct personaje deja pervertite – chiar dacă-s oameni tineri – fără rușine, cu caracterul făcut praf, pulbere fină.

Autor: Mirel Curea

Sursa: Evz.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Sustin punctul dvs.de vedere dle Curea.Toti Doamne, toti,corupti,tradatori,hoti,si pe deasupra si PROSTI?

  • Cred ca liberalii au votat in parlament pentru reducerea taxelor tocmai pentru ca Iohanis nu va promulga legea, iar ei stiau asta.
    In felul acesta au incercat sa se puna bine cu populatia.
    Reducerea taxelor ar fi dus la o revigorare a economiei si implicit la o situatie mai buna pentru tot romanul.
    Nu sunt PSD-ist si nici nu tin cu Ponta, dar m-am saturat de jocurile politice ale celor din opozitie. Nu sprijina nimic bun din ceea ce ar putea face cei de la guvernare de frica sa nu obtina acestia putin capital politic.
    Liberalii s-au comportat in cazul acesta exact ca niste curve politice, megand pe mana mogulului austeritatii Iohanis, sluga lui Merkel.
    Iar Alina Gheorghiu habar nu am ce cauta in politica. Are o prestatie jalnica din orice punct de vedere. Cred ca a fost impusa de elitele din afara tarii.

  • Asa ne trebuie daca s-a dat liber la a intra in functii mari la cate o Pi…zda Marie din asta care confunda obligatiile de om politic cu recamierul unde poti da contre si daca n-ai nici o clasa.