Politică

Nici nu se terminase ultima faza a negocierilor dintre liderii greci si Troika, ca BIS(Bank of International Settlements) deja eliminase Grecia de pe harta monedei euro. La Bruxelles continua sarabanda minciunilor..

greece-bailoutIl vedem pe Junker(Presedintele Comisiei Europene), iesind la rampa si spunind minciuni dupa minciuni, cu o fata de parastas la moartea unui batrin de peste 100 de ani…

Junker nu intelege, la fel ca si olandezul Zburator, Presedinte al Eurogrup si altii, ca insasi cuvintul dmocratie, vine din greaca si nu din vreun dialect luxemburghez sau alta limba. El este compus din doua cuvinte, “demos” si “kratos”, insemnind puterea in miinile poporului si oferirea optiunilor strategice evolutiei unei societati la indemina deciziei poporului. Daca el vorbeste frumos de democratie, nu inseamna ca este si dornic sa o accepte si in final sa accepte votul grecilor privind acceptul sau refuzul lor legat de totala ancorare la sclavie in fata unei UE muribunde, care nu isi poate rezolva problemele si care a indus in criza chiar cele mai bogate state componente.

UE doreste un tap ispasitor pentru ceea ce va veni, atit in zona euro cit si in general. Acest pervers, Junker, doreste sa creeze o imagine defavorabila Greciei si sa arate cit de mult doreste el si cu gasca lui de infractori politici, sa mentina Grecia in “bunastarea” UE, dar fara sa tina seama de ceea ce doreste poporul grec.

Cu numai doua zile in urma, inainte de decizia finala privind Grecia, in momentul cind cei din zona euro au decis sa nu mai ofere Greciei nici o temporizare in decizie si nici macar un referendum, care evident ii poate dezavantaja pe magarii care conduc UE, sinistra banca elvetiana, BIS, care tine depozitele tuturor infractorilor politici si evazionistilor mondiali, a eliberat un studiu si o harta europeana cu tarile care au ca baza de referinta monetara euro.

Dupa cum stim exista trei monede importante de referinta pe care cei de la BIS le iau in considerare, cind alcatuiesc astfel de harti ale influentei monetare: dolarul, euro si yenul.

Ceea ce este interesant, acesti perversi de la BIS, nu au spus niciodata ca dolarul reprezinta peste 60% din PIB-ul mondial. Cu mult mai mult decit reprezinta partea SUA din acest PIB mondial, economia americana reprezentind numai 20% din PIB ul global. Deci ei produc cu mult mai putin pentru economia mondiala decit valoarea schimburilor in dolarul lor, care duce la dependenta financiara, economica si in final, dupa cum vedem, politica.

Daca ne uitam pe harta emisa cu doua zile in urma de BIS, putem distinge zona dolarului in verde si zona euro in albastru… Dar, surpriza de proportii!! A disparut Grecia de pe zona albastra, din “greseala” comisa de statisticienii de la BIS in acest raport anual al lor.

Pe de alta parte, zona dolarului include Rusia, China si India, dar si o mare parte din Sud America, dar nu inlcude Grecia. Deci Grecia este pe nicaieri sau foarte aproape de dolar, dupa cum vad cei de la BIS perspectiva.

Sa fie o eroare a celor de la BIS? Nu a mai trecut mult timp si probabil, in urma unor discutii la nivel inalt, BIS a colorat cu albastru zona Greciei si a prezentat-o sub acesta forma in raportul oferit pe Internet.

Sa fi fost o eroare legata de utilizarea gresita a Photoshop-ului, sau stie ceva BIS, legat de iesirea cit de curind a grecilor din aceasta zona euro?

Oricum, ca sa promovezi democratia, dorind sa iei unui popor dreptul de a se exprima intr-o problema de inters national, este un “mare” pas catre o dictatura economica dorita si greu de realizat, dar nu imposibil, de catre liderii UE si in general ai lumii capitaliste “dezvoltate”, care nu respecta nici un principiu atunci cind este vorba de bani… Democratia capitalista in miscare…

Autor: Adrian Cosereanu

Sursa: Alternativa Romaniei