Politică

Nichifor Crainic: „Nu există aur pe lume să echivaleze preţul ţărânii strămoşeşti”

ion_theodorescu-sion_-_tarani_din_abrud„Adevărata suveranitate naţională îşi are tron pământul patriei cu sufletul îngropat în el. Nici o legislaţie nu poate împărţi tronul acesta între autohtoni şi venetici. Şi nu există aur pe lume să echivaleze preţul ţarinii strămoşeşti. Pentru că, din moment ce această ţarină e strămoşească, ea are mai presus de toate o valoare morală, ce nu se poate măsura în bani.

Cine îşi vinde pământul săvârşeşte un sacrilegiu fiindcă îşi vinde morţii din el. Crima democraţiei e că a pus la mezat patria, şi aceasta însemnează în principiu detronarea neamului românesc din drepturile lui de rasă regală. În lumina spiritului autohton, invazia străinului e tot una cu o năvălire barbară, ceea ce constitue caz de război defensiv. De aceea, în suflul mistic al naţionalismului, să lămurim geamătul morţilor jigniţi în mormintele lor şi grindina blestemelor înscrise în dania lor. Căci patria e dania strămoşilor şi ea nu se lasă nici răpită, nici vândută.

România trăieşte sub dictatura capitalismului fără patrie.

(…) Eu, e adevărat, nu m-am hrănit cu lăcuste şi miere sălbatică, dar am gustat destulă ceapă cu mămăligă, n-am umblat în piele de cămilă, dar am târât destule zdrenţe după mine şi, dacă nu mi s-a tăiat capul ca patronului meu ceresc, am cunoscut temniţa ca şi el pentru idei pe care nu le-am socotit ale mele, ci ale maicii mele, Biserica”.

Sursa: Regasirea frumosului pierdut

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Unde sunt adevaratii barbati ai acestui neam???
    Unde ne sunt adevaratii Patrioti???
    Unde ne sunt adevaratii viteji, precum Burebista, Vlad Tepes, Stefan cel Mare, Mihai Viteazul …etc???Toti acesti viteji si-au aparat tara cu sabia in mana si credinta in Dumnezeu…
    Lupta a fost considerata din totdeauna Otrava si Leac…iar noi romanii am folosit-o ca leac. De ce nu am face-o si acum???!!!

Abonează-te la newsletter