Politică

Moțiunea de cenzură: cântecul de lebădă al travestiților politici!?

motiune 2Moțiunile de cenzură sunt parte a unui joc politic care, la nivel teoretic cel puțin, mimează o aparentă democrație. Moțiunile de cenzură au fost inventate de evangheliștii democrațiilor occidentale pentru cauționarea periodică a schimbărilor de putere. Ponta este din nou chemat la “bară”, săptămâna viitoare, la începutul ei. PNL dorește puterea! Cu orice preț!

Moțiunile de cenzură au, de obicei, subiect. Cele mai multe moțiuni de cenzură au expunere de motive și evaluări. Parte dintre ele au și rost. Moțiunea PNL nu are nimic. Ei bine, cea mai recentă moțiune de cenzură depusă de PNL nu are nici măcar sens. De ce? Iată câteva răspunsuri:

1. Eșecul precedentei nu garantează succesul actualei moțiuni, geografia emoțională a jucătorilor nu s-a schimbat, la ușă bat alegerile, nimeni nu face experiemente în arcul guvernamental cu atât de puțin timp înainte de alegerile locale.

2. PNL își sapă groapa definitiv dacă pică și această solicitare. Neputința de a ajunge la putere folosind astfel de instrumente sugerează, în mod evident, neputință în potențiala guvernare.

3. Alina Gorghiu nu a fost niciodată, nu este și nu va fi o resursă credibilă în jurul căreia să se poată construi o nouă majoritate; despre Blaga nu are rost să opinăm pe acest subiect.

4. Nu există nici un motiv rezonabil pentru care actuala formulă să fie înlocuită de o alta care își experimentează încă noua identitate și asta în condițiile în care “prăvălia” care se numește România începe să facă profit sub managementul “trimisului în judecată”.

5. Noii liberali au o mare problema și nu știu să o rezolve. Foștii pedeliști au rămas “necomestibili”, iar populația nu a recepționat până în acest moment un stimul suficient de puternic pentru a uita tăierea salariilor comcomitent cu halucinantele despăgubiri de la ANRP, acordate clientelei PDL.

Adăpostiți la umbra unui procent din ce în ce mai mic al încrederii în președintele Iohannis, liberalii nu-și pot administra propria fuziune, darmite o țară care trebuie guvernată. Travestiți politic și îmbâcsiți încă de suficiența care i-a distrus în 2012, foștii pedeliști și-au negociat deja posturi călduțe în viitorul guvern Predoiu, dacă acesta va fi făcut vreodată. Nume ca Sulfina Barbu, Claudia Boghicevici, Alexandru Nazare, Raluca Turcan, Anca Boagiu nu mai pot fi legendate, așa cum ar spune un strateg de milioane asemenea lui Bogdan Teodorescu. La anul vom auzi cu toții cântecul de lebădă al travestiților politici.

Așa stând lucrurile, nu există nici un motiv pentru care moțiunea va trece. Acesta va fi finalul unei povești de succes transformată, în doar câteva luni, într-un mare fiasco. PNL nu va câștiga alegerile locale. Și nu pentru că cei care conduc astăzi țara sunt, vai de mine, niște oameni de stat adevărați, ci pentru că “la umbra marilor stejari nu crește nimic”. Toți politicienii au avut grijă ca ermertismul sistemului să fie perfect. Nimeni nu intră de capul lui în jocul pentru putere. Iar dacă-și imaginează cineva că ce votăm noi contează, tare curios aș fi să aflu ce părere aveți voi despre faptul că am votat de fiecare dată omul promovat de partid și nu omul pe care ni l-am dorit!

Să fiți iubiți și nu uitați: gândiți!

Autor: Cătălin Dumitriu

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Guvernul Ponta a achitat toata datoria catre FMI si a afirmat ca Romania nu are nevoie de nici-un alt imprumut de la FMI sau Uniunea Europeana.

    Este dubios cum televiziunile romanesti, spurcate si vandute puterilor straine, trambiteaza de diminata pana seara, sapte zile pe saptamana, atunci cand Romaniei i se propune un nou imprumut de la FMI sau de la alti asemenea camatari internationali, ridicand in slavi “beneficiile” unui imprumut. Dar tac complice sau in cel mai fericit caz dau doar o stire scurta despre achitarea integrala a imprumutului.

    Poate si din aceasta cauza Iohanis, sluga ocultei mondiale, a primit ordin sa-l urasca pe Ponta si sa faca tot posibilul pentru a-l defaima, a-l da jos de la putere si chiar a-l baga la inchisoare; pentru ca si-a permis sa scoata Romania din ghiarele asasinilor internationali.
    DNA-politia politica a SUA, urla si scrasneste din dinti ca nu poate indeplini urgent ordinul de a-l aresta pe Ponta.

    Tot ca niste slugi proaste au actionat si membrii PNL la votul noului cod fiscal. Ei stiau ca Iohanis nu va promulga legea si au votat pro, sperand sa prosteasca populatia si sa mai castige putin capital electoral. Dar cand a fost vorba de asumarea raspunderii, s-au sucit, dandu-si arama pe fata.

    Probabil ca Ponta va scapa de “demisie” si de arestare doar daca va face un nou acord de indatorare a romanilor catre FMI si daca va adopta legi care sa nu duca la cresterea nivelului de trai din Romania.

    A nu se intelege ca sunt PSD-ist, dar este bine de stiut cum “organismele democratice” europene si internationale fac tot posibilul pentru a jefui Romania si pentru a impiedica orice tentativa de imbunatatire economica a tarii noastre.