Politică

Monsanto a “donat” agricultorilor gălăţeni sămânţă de rapiţă pentru 1.200 ha

monsanto-control-food2Motto: Fereşte-te de greci, chiar şi atunci când nu îţi fac daruri!!

Compania Monsanto a venit în sprijinul agricultorilor din comuna gălăţeană Rediu, ajutându-i să reînsămânţeze cu rapiţă o suprafaţă de aproximativ 1.200 de hectare care a fost calamitată în urma inundaţiilor.

După cum ne-a declarat Alin Nemţişor, reprezentantul zonal al firmei, au fost distribuiţi circa 400 de saci cu sămânţă hibridă, în valoare totală de 80 mii de dolari.

„Am adus sub formă de ajutor pentru fermierii năpăstuiţi de urgia apelor un hibrid de rapiţă de ulei – inovaţia DEKALB – cu genetică nouă şi performantă. Este vorba despre DK Extec, din grupa de maturitate semitardiv, care prezintă între alte avantaje, o toleranţa la iernare şi conferă siguranţă hibridului în vederea depăşirii cu succes a condiţiilor nefavorabile. De asemenea, epoca optimă de semănat se poate duce până spre 25 septembrie, iar în condiţiile unei toamne normale din punct de vedere meteorologic, va oferi o bună recoltă. Trebuie numai ca firavele plante de rapiţă să ajungă într-un stadiu vegetativ optim, care să le permită intrarea în iarnă cu patru, şase sau opt frunze”, a precizat specialistul Monsanto.

De asemenea, în această primăvară reprezentanţii Companiei Monsanto au donat producătorilor agricoli din judeţul Neamţ 625 de saci cu sămânţă certificată de porumb dintr-un hibrid timpuriu, necesară pentru reînsămânţarea a circa 800 de hectare calamitate de grindină.

Autor: Marian Musat

Sursa: Agroinfo.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu