Politică

Mesajul zguduitor al Ceciliei Jabre către tinerii magistrați: „Tinere judecător, gândește bine ce loz vrei să iei în viață!”

Cititi sfaturile adresate tinerilor magistrati de judecatoarea Cecilia Jabre, decedata prematur la 41 de ani: „Tinere judecator, gandeste bine ce loz vrei sa iei in viata! A fi judecator e profesia cu riscul absolut. Nu-ti da nimic. Iti ia totul… Ramai absolut singur. Nu te va mai iubi nimeni… Nu stii daca vei sfarsi in patul tau sau in inchisoare, cu casa confiscata ori cu franele umblate, pe sosea. Nu stii daca vor avea ce sa manance copiii tai”.



Mesaj zguduitor al judecatoarei Cecilia Maria Jabre (foto), de la Tribunalul Bucuresti, decedate mult prea devreme, la 41 de ani. Jurnalistul Mirel Curea – prim-redactorul-sef adjunct al ziarului Evenimentul Zilei – a publicat joi, 25 iulie 2019, un text postat pe Facebook de Cecilia Jabre in 2013, in care aceasta ii avertizeaza asupra riscurilor meseriei pe tinerii care aleg sa profeseze ca judecatori.

Mai precis, Jabre atrage atentia asupra izolarii la care societatea il condamna pe judecator, prin insasi natura ocupatiei acestuia, o izolare agravata de lipsa de incredere de care se bucura Justitia in randurile opiniei publice. Iar pentru ca drama sa fie dusa pana la capat, magistratului nu-i este garantat nici macar un sfarsit linistit, in propriul pat, la orizont ivindu-se perspectiva inchisorii sau chiar a unui asasinat, se mai arata in mesajul judecatoarei TMB.

Redam textul integral al judecatoarei Cecilia Jabre (gasiti pe EVZ.ro relatarea lui Mirel Curea despre context):

Tinere judecator, gandeste bine ce loz vrei sa iei in viata, si in care viata.

A fi judecator! Este profesia cu riscul absolut, care nu iti da nimic, dar iti ia totul si, mai rau, te asteapta rece, dupa colt. Si ramai absolut singur. Nu te va mai iubi nimeni, nici macar parintii, daca ii mai ai. Poate, doar colegii de la instanta, dar na, tot e o scadere dramatica. Schimbarea o vei simti in cel mult 2 saptamani. Te vor uri toti, de la vecinii de scara pana la baietii cu care bateai mingea cand erai mic, te vor dispretui profesorii din scoala generala, care mai acum iti puneau coronita pe cap cu drag.

Tot ce vei spune va fi primit cu maxima suspiciune. Un milion de anonimi si incompetenti te vor injura, pe aici, pe facebook, daca vei mai scrie, ceea ce nu te sfatuiesc. In acelasi timp, avocatii care vor ramane prin exceptie prietenii tai vor vadi o lipsa severa de tact, povestindu-ti insistent despre vietile lor de nababi, despre calatoriile minunate si averile lor fabuloase, la care tu nici nu visezi. Nimic intentionat, doar nepasare cat casa.

Peste toate, vei lucra intr-un loc in care oamenii au incredere de la 50% in jos, caci acolo sta Justitia.

Deci, cecul este unul fara semnatura si fara garantie, nu stii daca la banca va fi onorat. Nicio siguranta. Si nici de tine nu vei putea sa fii sigur. Nu vei sti niciodata cu siguranta daca le faci sau nu bine oamenilor atunci cand judeci. Dreptatea omeneasca este asa cum este, nu ne putem increde decat in cea Divina, dar aceea este altundeva!

Nu stii daca vei sfarsi in patul tau sau pe un pat de inchisoare, cu casa confiscata ori cu franele umblate, pe vreo sosea. Nu stii daca, dupa, copiii tai vor avea ce sa manance.

Iata saltul, tinere judecator, iata cuptorul inchis in care vrei sa te arunci, iata podul caruia sa-i dai foc in urma ta”.

Sursa: Lumea Justiției

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Desi mesajul este zguduitor, el exprima purul adevar din perspectiva unuia care ar dori sa profeseze onest si responsabil in acest domeniu foarte expus mass-mediei, opinei publice, dar mai ales Statului subteran, care te va termina, fizic, psihic sau cu puscaria, daca vrei sa-ti faci corect meseria si nu te supui intereselor lui, perfide si antinationale. Ramane ca si cetatenii Romaniei(evident, ei mai destupati la minte) sa se solidarizeze si sa termine odata cu acest membrii acestui stat diabolic!

  • Deci trebuie să ne apuce mila de sărmanii judecători că și ei oameni. Atunci când vezi că lucrezi intr-un abator, pleci. Dar de salarii și pensii nesimțite nu se zice nimic. Articolul este o diversiune ordinară.