Politică

Măsurile de austeritate fără precedent din Spania au scos în stradă zeci de mii de oameni. “Situaţia este foarte gravă”

Noile măsuri de austeritate, anunţate, ieri, de Guvernul de la Madrid, au scos zeci de mii de oameni în stradă în marile oraşe. În capitală, funcţionarii publici au scandat mesaje de protest în timpul negocierilor dintre sindicalişti şi reprezentanţii Executivului. Şi minerii au sosit în capitală, pentru a-şi manifesta nemulţumirilor. Protestele au continuat până târziu în noapte.

Madrilenii au protestat în faţa biroului Ministerului de Trezorerie şi Administraţie Publică, unde a avut loc o întrevedere între sindicatele funcţionarilor publici şi reprezentanţii Guvernului. Cele două tabere au discutat despre tăierile anunţate de către Executivul spaniol.

Oamenii furioşi au încercat să ajungă la camera unde avea loc întâlnirea, pentru a-şi manifesta nemulţumirile. Între timp, sindicaliştii au părăsit negocierile, fără a ajunge la o înţelegere.

Şi funcţionarii publici s-au adunat în faţa clădirii Parlamentului, unde au protestat faţă de noile măsuri de austeritate anunţate de Guvernul spaniol.

Şi minerii şi-au arătat nemulţumirea faţă de noile tăieri. Cel puţin şase persoane au fost rănite în timpul protestului violent din capitala spaniolă, după ce executivul de la Madrid a anunţat noi creşteri de taxe şi reduceri de cheltuieli în valoare totală de 65 de miliarde de euro pe următorii doi ani şi jumătate, ca măsuri în lupta împotriva crizei financiare.

sursa: antena3.ro

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Spania, un alt stat cu probleme, nu scapă nici ea. Guvernul condus de Mariano Rajoy se pregăteşte să facă economii de circa 30 de miliarde de euro. Ceea ce se traduce în tăieri din salariile funcţionarilor publici, îngheţarea pensiilor, reducerea ajutoarelor de şomaj şi închiderea unor posturi de televiziune publice. Nimic nu este însă clar stabilit pentru moment.