Analize și opinii Cultură și Familie Politică

MANDRU CA SUNT ROMAN ?!

Timpul e pretios, asa ca n-o sa pierd prea mult din el, explicandu-le oligofrenilor, sceleratilor si celor parasiti de neuroni ca tocmai patriotismul si faptul ca-mi pasa m-au determinat sa scriu urmatoarele.

Furie! Lacrimi! Revolta! DE CE?
…pentru ca Romania este un spital in care “pacientii” sunt tratati cu pastile de SICTIR. Am inceput un an nou si parerea mea (umila) este ca urarile pe care si le fac romanii de sarbatori sunt naïve si lipsite de realism. Acum, prin revolta pe care o simt si o las sa se manifeste, parca am mai mult sange sarbesc, decat romanesc in mine, bunicul matern avand onoarea sa fie un sarb “cu sange-n instalatie”. Rasfoind ziarele si belindu-mi ochii pe internet, nimic nu prevede EVOLUTIA, ci INVOLUTIA acestei natiuni. Ma gandesc, cu umor chiar, la ce sfaturi ne dau inteleptii, filozofii si geniile referitor la ce avem de facut, cum sa gandim si cum sa ne traim viata! SIMPLU: GANDITI POZITIV! De acord, da’ nu ne-am nascut in locul potrivit si nu putem visa cu ochii deschisi la nemurirea sufletului si la bogatiile de care vrem cu totii sa avem parte!!!

Ma ingrozeste comportamentul grobian, bulevardier si cu apucaturi balcanice pe care majoritatea dintre romani si l-au insusit!!! Ma ingrozesc ca, daca scoatem “sh”-ul din crestinism, ne ramane un cuvant care defineste o majoritate ingrijoratoare. De altfel, spun ca mama prostilor e mereu insarcinata! Ma ingrozesc la gandul ca burtosii, transpiratii, impostorii si neghiobii trebuie suportati de societatea romaneasca ajunsa la saturatie.

Ne-am urat: “SA FIM MAI BUNI!”…pai …cum am putea, cand lupta pentru supravietuire a devenit tot mai grea si de nesuportat?…pai…cum am putea, cand mare parte din romani traiesc dintr-o leafa umilitoare si supravietuiesc datorita magazinului din colt, care ne da painea cea de toate zilele, pe datorie? SA NE IUBIM?…pai…ne mai arde de iubit pe stomacul gol si cu masa plina de facturi, care au luat locul bucatelor? SA FIM FERICITI?…mda…cu credite personale si externe (pe care le achitam tot noi), cu preturile la carburanti (ne permitem un plin dintr-o leafa) si cu bunatatile (cu “ieuri” sau fara) de pe rafturi, la care multi se uita, bolborosesc si pleaca? SA FIM OPTIMISTI?…cum dracu mai poti avea o stare buna de spirit, cand guvernul te anunta ca fiecare roman are 2500 de euro, datorie externa? Si pentru ce? Ca imbuibatii, nesimtitii si transpiratii sa traiasca in lux, sfidandu-ne?

Eu zic totusi sa ramanem optimisti, sa visam si sa speram ca ne vor scoate altii din mocirla in care ne scaldam!!!

TRAIM in tara lui Bula, in care am ajuns sa facem glume si bancuri sinistre despre saracie, politisti, politicieni, medici si preoti. Cei care mai aveti o “urma” de bun simt, educatie, cultura si frica de Dumnezeu, nu va veti simti lezati…despre ceilalti, astept si mai sper la ziua in care vor raspunde pentru actiunile lor!

Ma tem ca pentru romani, BREAKING NEWS, inseamna o stire despre siliconatele din Bamboo, nu cele despre soarta tarii.

TRAIM in tara sceleratilor, a decervelatilor si a gibonilor care protesteaza, huiduie, se isterizeaza si se revolta la o nunta (fie ea si a Elenei Basescu), la o inmormantare (Sergiu Nicolaescu) sau la un divort (Andreea Banica si Stefan Banica). Cata tristete si amaraciune pe descreieratii care-si doreau “sa-i prinda” pe sotii Marin-Banica, la un interviu “cald”; cat de suparati au fost idiotii care nu l-au putut vedea pe Sergiu Nicolaescu, decedat sau chiar arzand (cum bine spuneai TU, dragul meu), montand camere in interirul crematoriului si al sicriului. Astea sunt cu adevarat, problemele pe care le avem si pe care ar fi fost bine sa le rezolvam…in rest…ce ne-ar mai putea deranja sau nemultumi?

TRAIM in tara spagii si a “atentiilor” pe care TREBUIE sa le inmanam daca vrem sa traim, sa fim feriti de anchete, judecati, boli sau chiar moarte.

TRAIM in tara in care medicii, politicienii, preotii si politistii au depus un juramant prin care ar trebui sa slujeasca cetateanului, insa, cetateanul a invatat sa se fereasca si sa se ajute singur.

TRAIM in tara in care politicienii iti mananca din palma (precum un porumbel), in campanie electorala, dupa care ti se caca-n cap.

TRAIM in tara in care ne aliem cu infractorul, pentru ca de politist ne temem; ar putea sa ma agreseze fizic (de vazut reportajul difuzat de antena 3, pe 15 ianuarie 2012, Piata Revolutiei) sau chiar sa-si satisfaca poftele ( de gretos si libidinos), prin viol.

TRAIM in tara in care taxele si impozitele devin insuportabile…

TRAIM in tara din care pleaca inteligenta si oamenii de cultura(daca varsta iti mai permite), iar celor nascuti “mai devreme” le ramane resemnarea, saracia si umilinta in care ROMANIA ii invita sa traiasca…

TRAIM in tara in care avem retineri sa solicitam un consult medicului de familie, pentru ca nu avem bani…

TRAIM in tara in care nu indraznim sa cerem unui preot, o slujba sau o binecuvantare, pentru ca asteapta remuneratie pentru deranjul sau…

TRAIM in tara in care platesti de cand te nasti si pana mori! Vrei sa nasti usor si fara chinuri? Plateste si vei fi tratata ca o regina si tu si pruncul tau (suma difera de la caz la caz); ne crestinam copiii? DOAR 500 ron; vreti sa fiti “in randul lumii”, sa va casatoriti? DOAR 700 ron; insa, problema cea mai grava e sa nu te puna necuratu’ sa mori in Romania? De ce? Pai cheltuielile pentru inmormantare depasesc cu mult ajutorul pe care ti-l ofera statul roman.

TRAIM in tara in care incestul, crima, avortul si violul sunt prezente in viata noastra de zi cu zi!

Imi cer scuze celor fini si educati pentru limbajul de cartier folosit, desi nu e mai obscen decat ce ne ofera presa si televiziunile, in fiecare zi.
Probail, ca se vor gasi multi inteligenti care vor spune: mergeti la munca si nu va mai plangeti!…dar nu vreau sa muncesc o luna pentru 1000 ron si sa fiu sluga unui nespalat sau parvenit care se numeste patron! Asa ca voi astepta ca Europa sa ma scoata din rahat, sa-mi fie sprijin financiar si sa pot porni o afacere care sa-mi asigure ziua de maine! Probabil, fara o orientare politica sau fara o infractiune, nu voi reusi acest lucru, dar, cum spuneam, sa gandim pozitiv si sa ne hranim din asta!

VREAU O TARA CA AFARA!!!

sursa: Ana Bucataru

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Te astept cu mare drag vineri, 14.06.2013, ora 18.58, la Boheme Cafe & Bistro, Caderea Bastiliei 11 (vis-a-vis de ASE), la lansare.

    AJUNGE!
    Ghidul incomod al cumpărătorului modern

    (Curs intensiv despre antivânzări)

    Este acum disponibil in format ebook pe http://eliteratura.net/ (cat de curand si pe elefant.ro ).

    Pentru siguranta, poti achizitiona cartea dupa ce iti faci o idee din preview-ul gratuit si consistent de aproape 50 de pagini disponibil pe site-ul asociat http://www.antivanzari.ro – site care completeaza sine qua non cartea.

    Daca ma poti ajuta in orice mod cu promovarea cartii (catre colegi, prieteni, vecini, rude si chiar dusmani!) si a evenimentului de lansare, iti voi fi recunoscator.

    Daca insa te-am deranjat cu ceva, imi cer cu umilinta scuze.

    Cu stima si recunostinta,

    Doru Marculescu

    PS: Nu arunca pietrele pana nu parcurgi macar preview-ul.

  • “Oare pentru tine, care te sfâşii în mânia ta, s-ajungă pustiu pământul şi să se strămute stâncile din locul lor?”(Iov 18:4)

    “Şi am văzut un înger puternic, care striga cu glas tare: „Cine este vrednic să deschidă cartea şi să-i rupă peceţile?”(adica sa aduca judecata asupra lumii, sa mute muntii din loc, sa scoata sabia din stanca, sa prefaca pamantul in pustiu)
    Şi nu se găsea nimeni, nici în cer, nici pe pământ, nici sub pământ, care să poată deschide cartea, nici să se uite în ea.
    Şi am plâns mult pentru că nimeni nu fusese găsit vrednic să deschidă cartea şi să se uite în ea.”(Apocalipsa 5:2-4)

  • Bun articol, in cateva fraze ai spus cam tot ce se putea spune despre starea natiunii la momentul actual. Total de acord cu tot ce ai spus, cu exceptia ultimelor 2 paragrafe. Am o surpriza pentru tine, Ana : nici afara nu e cum crezi tu ca e, nu curge lapte si miere, nu da nimeni pe dinafara de cinste si corectitudine. Peste tot se intampla la fel, numai ca in Romania e mai pe fata. daca ai crezut prada ziarelor sau televiziunilor care ne spun ca Europa e sursa mantuirii noastre, te inteleg, am trecut si eu prin asta. Trebuie sa ajungi sa traiesti in occident ca sa descoperi contrariul. De asta, nu iti inteleg patosul ultimelor 2 paragrafe. Ai cam dat cu bata-n balta cu ele!… Mult succes!

  • Mare greseala:”Asa ca voi astepta ca Europa sa ma scoata din rahat, sa-mi fie sprijin financiar si sa pot porni o afacere” ba pe a matii sa o astepti ca daca nu pui mana sa-ti faci tu nimeni de pe lumea asta nu va face in locul tau.
    Alta mare greseala:” sa gandim pozitiv si sa ne hranim din asta” cand ceva foarte grotesc si total gresit iti sunt impinse in fata ta este imposibil sa mai gandesti “pozitiv” dar daca ai sperante desarte te poti gandi la un RAHAT din care sa te hranesti cel putin no-i muri de foame.
    Completare la articol: Bai inteligentilor traim in tara in care am ales sa traim si o facem dupa propriile noastre decizii cum iti asterni asa sa dormi zice un proverb. Poate intr-o zi voi gasi un semiautomat si cu 3000 de cartuse si credeti-ma ca Romanica se va trasnforma de la sine.
    Ultima adaugare pentru @NICU6177: prietene daca ai ceva de spus spune in cuvintele tale nu mai da copy & paste la biblia electronica ca oricum romanele lui DAN BROWN sunt cu mult mai adevarate decat miturile alea din biblie…

  • TRAIM in tara, in Romania, condusa de fostii si actualii nomenclaturisti, mana in mana cu clanurile interlope, camatarii, baietii destepti, smecherii si baronii locali, mascati, in activitatea lor, sub umbra diverselor partide, cu numele, sub care se prezinta la vot si sunt votati, cunoscute prea bine de noi, dar care NU au nici o doctrina la baza. Doctrina lor principala, indiferent de culoarea politica sub care se prezinta, este jaful, distrugerea avutiei nationale, darea la fier vechi a industriei mostenite, vinzarea, investitorilor straini, a terenurilor agricole, distrugerea in masa, la scara mare, a padurilor, marile afaceri, paguboase pentru Romania, cu resursele energetice ale tarii, umilirea si saracirea populatiei, distrugerea de scoli si spitale, etc. Asta au facut, pe rand, fiecare parlament si guvern, cand au avut randul la putere; NU au facut NIMIC bun si de folos, pentru binele si bunul trai al fiecurui roman in Romania. TARA noastra Romania NU are o constitutie a sa si a romanilor, NU are o lege a invatamantului si educatiei, NU are o lege a sanatatii, NU are o lege a justitiei pentru orice roman, NU are o lege, clara, a sigurantei publice; domina peste tot haosul, nesiguranta, lipsa de profesionalism, superficialitatea, orgoliile, confortul linistit al politicianului, coruptia, evaziunea fiscala de nivel inalt, circul in parlament, in guvern, in justitie si intre institutii, circul si show-rile oferite de activitatile sindicale, prin liderii lor ajunsi mari vedete de televiziune si in presa. Sunt multe de spus, raspuns si comentat la acest minunat articol; limbajul este excelent, pe masura situatiei pe care o traim cu totii; coana Europa NU are si NU a avut timp de noi si de Romania; se straduieste, din rasputeri, sa NU ne vada si sa NU fim vazuti cu ochi buni; vezi circul cu Shengen-ul, cu tiganii din Romania si chiar cu romanii care muncesc, cinstit si pe mai nimic, prin tarile lor, cu dor amarnic de Romania.