Politică

MAICA TEREZA ȘI TAICA GABRIEL

MOTTO: „L-am descoperit pe Vlad Voiculescu în câteva apariții TV pe când era ministru al Sănătății. M-a uimit să văd pe chipul său o bunătate «mîșkiniană», pe care îndeobște o asociem cu dezarmații în fața vieții, cu cei pe care-i înlături din calea ta cu un simplu gest al mâinii.(…) L-am văzut îmbinând urbanitatea cu tenacitatea și practicând calmul sub masca angelicului.(…) Și, cu graba mea de a așeza oamenii care mi se par frumoși sub un arhetip, l-am botezat «Maica Tereza», după sfânta din Calcutta care a înființat «Casa Inimii» și care a spus că «o moarte frumoasă pentru cei care au trăit ca animalele este să moară ca îngerii, iubiți și mângâiați».

Când, în urmă cu câțiva ani ne-am cunoscut, i-am mărturisit lui Vlad Voiculescu cum îl poreclisem. Nu s-a supărat. Mi-a zâmbit sfielnic.” (Gabriel Liiceanu, 13 martie 2020, CONTRIBUTORS.ro.) Era în 13 martie 2020… Ei bine, în acea zi istorică pe când poporul român nici nu îndrăznea să respire de-atâta îngrijorare și de-atâta curiozitate, întrebându-se: … oare cui?… oare cui îi va încredința Klaus mandatul de premier al României, după ce i l-a încredințat lui Vasilică Cîțu și acesta întâi l-a acceptat, crezând că încă ne jucăm frumos, cu găletușa la nisip, de-a alegerile anticipate.

Dar apoi a fugit unde a văzut cu ochii, abandonând și lopățica și găletușa, deoarece tocmai zărise pe fundul ei un COVID 19, dând viguros din piciorușele împăroșate… în acea zi, spun, când statura titanică a lui Ludovic Orban se ridica pentru a treia oară la orizont, de nici nu știai ce să crezi, o fi clarviziune, încăpățânare sau pur și simplu prostie flască din partea președintelui să-l numească tot pe el, a treia oară… exact atunci, dragii mei, când ne era nouă mai greu, marele gânditor Liiceanu Gabriel scria următoarele:

„Îi propun așadar, cu modestie cetățenească, celui care va fi fiind prim-ministru, să înceapă această nouă pagină de istorie, prin care competența ar urma să triumfe asupra vanităților, aranjamentelor și hărțuielilor de partid, înființând o «comisie anti-coronavirus» condusă de Vlad Voiculescu. Să i se lase în grijă să gestioneze – așa cum a dovedit că se pricepe – calamitatea care a venit peste noi.”(Gabriel Liiceanu, 13 martie 2020, CONTRIBUTORS.ro.)

Am fost șocată… păi, cum ne-a fost vorba, Liiceanu Gabriel? Nu spuserăți voi, ăștia „dă dreapta” și anticorupționiști la maximum, care primiți câte-o editură cadou sub șervețel, când „serviți” o cină romantică în compania ministrului Culturii, cel cu lavalieră și bretele, că de-acum gata! fără iubite, amante și alte pile în funcții publice? Nu voiai tu, dragă, să nu se mai promoveze amorurile cunoscute sau secrete prin ministere, inspectorate și direcții? Și uite cu ce propunere vii acum… ca și când noi am fi uitat. „Dăcât” că noi n-am uitat ci dimpotrivă, încă ne răsună în urechi frumoasele și istoricele tale cuvinte:

„Vă dau un exemplu… m-am ÎNDRĂGOSTIT la un moment dat de cel care a fost ministrul Sănătății în guvernul tehnocrat…mi se părea că e angelic și l-am băgat în edificiul meu afectiv, indiferent că el știe sau nu … un om minunat…” (Gabriel Liiceanu, interviu RADIO EUROPA LIBERĂ, 3 martie 2019)

Maestre… maestre… nț! nț! nț!… Eu sunt de acord, maestre, că iubitul ăsta al dumitale e implicat în niște proiecte absolut lăudabile în lupta cu cancerul, nimic de zis, bravo! însă compasiunea sa pentru oamenii atinși de această nemiloasă maladie aș zice că ar trebui să fie generală, iar nu limitată… De exemplu, ce inimă de Maica Tereza trebuie să aibă dânsul ca s-o șicaneze cu DNA-ul pe doamna profesor doctor Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie din Bucuresti, care a anunțat public că suferă de această boală? Și pentru ce? Țineți-vă de scaune să nu aveți un șoc:

„Doctorița Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie din București, este vizată de o anchetă tot mai complicată: au apărut două noi contracte de închiriere semnate cu firme private, fără organizarea unor licitații în prealabil. Surse spun că după verificări rezultă într-adevăr trei contracte în neregulă încheiate cu trei firme diferite. Toate ar fi fost semnate fără licitații așa cum prevede legea și fără aprobarea consiliilor de administrație ale direcțiilor sanitare și Ministerului Sănătății(…) Se pare că Monica Pop, director al instituției medicale în perioada semnării contractelor, ar mai fi și primit un salariu de 500 de lei (nu se poate!!!! îngrozitor!!! n.n.) de la una dintre firmele ce au avut contract de închiriere cu spitalul, lucru incompatibil cu funcția deținută.” (6 iulie 2016, ȘTIRILE PRO.TV )

Ooooo! Cetățeni, v-ați cutremurat de indignare? Corpul de control al luʹ Maica Tereza a descoperit în 2016 că S-AR PUTEA ca doamna Pop să fi luat un salariu de 500 de lei (!!!) de la o firmă pe care o avea în chirie, la spital! Pardon? Unde se petrece asta? Ei, bine, asta se întâmplă în țara unde astăzi ministrul Sănătății, Victoraș Costache, are un contract de 20 000 de euroi pe lună cu clinica privată care-i dictează „Ordonanța la miezul nopții” iar secretarul de stat din același minister ia un salariu anual de vreo 270 000 de „coco” de la spitalul particular pe care el însuși l-a selectat spre a ne investiga pe noi, dacă avem sau nu avem COVID 19, pe banii ministerului! Observați vreun paradox în cele de mai sus? Daʹ de unde! Dintre cele trei cazuri, este firesc ca DNA-ul s-o ancheteze la sânge pe doamna Pop , și numai pe dânsa!

Și tot Maica Tereza e cea care s-a luptat din greu cu doctorul Narcis Copcă, de la clinica Regina Maria, pentru că dânsul a avut tupeul de nesuportat să-și dorească să facă transplant pulmonar în România, țara aceea, știți, în care Radu Tudor n-avea autostrăzi până a căzut CIUMA ROȘIE de la guvernare, dar acum cred că are berechet, deoarece nu-l mai aud să se plângă că i-ar lipsi! Maica Tereza a fost la DNA, ca să-l pună la punct pe obraznicul de Narcis, și ne-a împărtășit din savuroasa sa experiență cu procurorii:

„Recunosc că mi-a făcut plăcere să explic procurorilor mai multe despre modul în care s-a făcut acreditarea centrului de transplant pulmonar de la Sfânta Maria, despre discuţiile cu oamenii din domeniul acesta, dar şi despre cum se petrec lucrurile în general în transplant în România! Am lăsat şi ceva frumos în scris, scripta manent. Urmăriţi aşadar ce se întâmplă în transplant… în spitale şi în dosare! O să (continue să) fie interesant!” (ADEVARUL.ro, 28 noiembrie 2017)

Și chiar a fost extraordinar de interesant! Adică atât de interesant încât, pe 12 iunie 2018 doamna Monica Pop a scris pe pagina ei de FACEBOOK:

„Am primit de la DNA hotărâre de clasare a dosarului! Pe motiv că FAPTA NU EXISTĂ! Sunt și procurori corecți! Are ceva de spus Vlad Voiculescu , cel care a făcut reclamația? Dormiți liniștit, domnule Voiculescu, mulțumit că ați mai făcut ceva rău? Cea mai mare catastrofă din sistemul medical, enorma greșeală a domnului Cioloș!”

…în timp ce „neobrăzatul” doctor Narcis Copcă, cu acreditarea lui „penală”, cu tot, a scris istorie în medicina românească, înregistrând de la încântătoarele discuții ale lui Voiculescu Vlad cu procurorii și până astăzi OPT (!!!!) transplanturi de plămân, realizate cu succes într-o clinică din România!

Păi, Vlăduț, tată, ori suntem Maica Tereza, ori nu mai suntem!

Dar nu te mai îmbujora și tu atât de sfielnic când îți mărturisește Gabriel că te-a numit așa… căci el botează tot ce iubește: bunăoară, când s-a îndrăgostit de BMW-ul lui, numai mușchi și vitamine, l-a botezat „Siegfried” iar când zburdalnicul ALFA ROMEO, din garaj, i-a sucit mințile, i-a spus „Marcello”… Însă asta a fost demult… acum, că a mai îmbătrânit, a lăsat-o și el mai ușor cu simbolurile virile, și a trecut la figuri mai cucernice deși mărturisește că încă mai visează cai negri care-i fac unele avansuri…

Autor: Luminita Arhire

Sursa: Luminita Arhire Facebook

Despre autor

contributor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Inseamna ca armata tarii are indatorirea sa vegheze la operatiunea de testare “covid” cu accent pe firmele care testeaza si emit REZULTATELE in masa, procedura susceptiba de atragerea unor tehnici adaptate in context responsabile la randul lor de declansarea unor evenimente si fenomene extreme pe fondul razboiului hibrid. Laboratoarele de analize medicale care ne scoteau pe toti imbolnaviti de helicobacter pilori, toxocara, colesterol marit, fctie de reactivii utilizati. Asa se intampla cand nu ai laboratorul tau, dezinfectantul, medicamentul, industria, agricultura, cercetarea la nivelul interesului national al cetateanului. Stam precum milogii cu mana-ntinsa la porti straine. In cine sa ai incredere la ceas pandemic? Cu tancurile supraveghind modul in care se prepara hrana, distribuie apa, produc si comercializeaza dezinfectantii, verifice daca se vinde alcool sanitar si nu dezinfectant de parbriz, productia de masti, combinezoane din partea firmelor din industria modei si nu “tanga”, vesminte ispititoare folosite in scenarite, santajuri sexuale, etc. Ce vremuri! Doamne apara si pazeste-ne!

  • Soarta ROMANIEI va fii groaznica cu asa numitul guwern al lui palton voda si sica mandolina! Despre marele “filosof” care are dinti,nici nu merita sa discutam!

  • Acest pseudofilozof , imi vine sa vomit numai cind ii vad fata sau ii aud numele. O rusine de om

  • Vladut & Gabriel, sper sa constientizati greselile astfel incat sa nu le mai repetati, faptele fiind ele deja consumate, obiect al unor dosare tinute la dosar de catre DNA pentru vremuri post criza – nadajduiesc sa nu mai fie nevoie de catuse, veci, Guantanamo stie de ce! Faptele bune sterg din ADN faptele rele. Parcurgem la nivel planetar un Termen de Gratie acordat pentru indreptare, corijare, reparatii, reabilitari, reconfigurari temporo-spatiale.