Politică

Macovei a pledat la CEDO în favoarea Ungariei, astfel România a pierdut cel mai scump manuscris din lume

Monica-Macovei-vrea-să-ELIMINE-orele-de-RELIGIE-din-şcoli.-ATAC-DUR-la-adresa-bisericii-ortodoxeRomânia a pierdut cea mai valoroasă carte din lume, Codex Aureus. Manuscrisul a ajuns la unguri și totul s-a întâmplat din vina europarlamentarului român, Monica Macovei care a pledat la CEDO împotriva statutului român și în favoarea Ungariei, ca să primească acest manuscris.

Codex Aureus, un manuscris scris cu litere de aur, aflat în proprietatea statului român, a ajuns în mod ilegal, cu ajutorul politicienilor români, în posesia Ungariei.

Monica Macovei, actualmente europarlamentar, a pledat la CEDO împotriva statului român pentru ca Ungaria să primească Codex Aureus. Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia a reuşit să înfrângă Opoziţia corectă şi legală a primarului şi Consiliului local din Capitala Unirii și a primit Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia. Și asta grație Monicăi Macovei care a reprezentat Arhiepiscopia în procesul intentat statului român la CEDO.

Această Evanghelie a fost scrisă cu litere de aur, pe foi fine de pergament, a fost pictată cu aur şi are coperţile din fildeş. Prima parte din Codex Aureus, cuprinzând în cele 111 file Evangheliile lui Matei şi Marcu, s-a aflat la Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia. Partea a doua din Codex Aureus, cuprinzând în cele 124 de file Evangheliile lui Luca şi Ioan, se află la Biblioteca Apostolică din Vatican.

În 1920 Codex Aureus a intrat în proprietatea Poporului şi Statului Român.

În anul 1968, Regimul Ceauşescu a luat un împrumut de 10 miliarde dolari SUA, FMI şi Banca Mondială pentru realizarea unor mari investiţii în România, inclusiv retehnologizarea industriei. Împrumutul extern de 10 miliarde dolari S.U.A. a fost garantat de către Statul Român cu Codex Aureus. Poporul Român a realizat investiţii uriaşe în Regimul Ceauşescu, a plătit integral şi înainte de termen toată datoria externă.

În 1996 germanii au editat un CD-ROM cu fotografiile obţinute şi au semnat un contract de realizare a 333 de copii cu editura elveţiană ‘Faksimile Luzern”. Copiile respective sunt lucrate în metal preţios, exact ca şi originalul, și s-au vândut cu 28.000 de dolari bucata. Cum era de așteptat, România nu a primit nimic în urma vânzării acestor copii.

Acum, România este pe cale să piardă acest prețios manuscris, care a ajuns prin metode ilegale în posesia Ungariei, beneficiind de ”ajutorul” politicienilor „români”.

Cu ajutorul Monicăi Macovei oferit  în procesul intentat statului român la CEDO, Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia a reușit să câștige împotriva autorităților locale din Alba Iulia. Codex Aureus este practic cel mai valoros manuscris din Biblioteca Batthyaneum și din întreaga Europă Centrală și de Est.

Sursa: Presa libera.net

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Femeia asta e nebuna ? Ea stie ce a facut sau nici nu realizeaza ? Si cei din preajma ei nu ii spun nimic, nu o ia nimeni pe par si sa dea cu ea de toti peretii Bruxelleslui ?

  • Din ce e scris in articol, se intelege ca Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia pastreaza cartea, cel mai probabil proprietarul de drept, deci ea nu a pledat in favoarea Ungariei…

  • Doar titlul este despre Ungaria, restul se refera la altceva, adica artiolul este laturea cu drumul

  • …. manuscris, care a ajuns prin metode ilegale în posesia Ungariei, beneficiind de ”ajutorul” politicienilor „români….
    Ți se pare ca noi citim altceva? Unde scrie ca e la Alba?

  • Cum adica a pledat pentru Ungaria, ca nu inteleg? Spune ca manuscrisul a ajuns la Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia, care e parte din Romania, probabil titularul de drept, ca autoritatile locale au confiscat in timpul comunismului.

Abonează-te la newsletter