Politică

Luminița Arhire: ”VICTORIA PUPĂTORILOR DE CONDUR”

Iar s-a opintit electoratul din România, și din scremerea sa enormă a rezultat ceea ce a rezultat. Cu un entuziasm care s-a mai întâlnit doar la alegerile prezidențiele din 2014, cetățeanul român s-a gândit să-i trimită la Bruxelles pe Rareș Bogdan, Vasile Blaga și pe Gheorghe Falcă ( am făcut o selecție) . Și pe Băsescu Traian…



Ca să scape țara de corupți și impostori, cred … că așa a zis și președintele… Și nu numai pe ei îi trimite … ci și pe „guvernul Cioloș” (împotriva căruia, tot electoratul român a votat masiv în 2016)… adică pe Cioloș Julien… Dragoș Pâslaru… Ghinea Cristian… Dragoș Tudorache (și în lista ALIANȚEI 2020 am operat o selecție și am sărit grațios peste delicata Clotilde Armand care regretă „… foarte mult acest contract cu Bechtel, noi ce am făcut este să verificăm că Bechtel face lucrări de calitate şi cantităţi sunt corecte.” Regrete eterne, și într-o limbă aproximativ română cum s-ar zice!) Acum doi ani și ceva toți ăștia erau „nașpa”, dar acum sunt MINUNAȚI pentru a ne reprezenta în Europa! Se vede că s-au „îndreptat”!

Sigur , acum urmează Jihadul… căutarea vinovaților… „decât” că de astă dată „vinovatul” e gata fezandat, că i-au tras cetățenii la ștampile-n cap ieri, de nu s-a văzut! Dragnea de vină… că a fost moale… că a fost laș … că și-a ales oameni obedienți… că a fost dictator… că e speriat de pușcărie… că e „coruptul dracului” …chiar și doamna Firea, așa suferindă cum e, a găsit cu cale să facă un efort și să-i tragă și ea un șut în fund, deși erau atâția alții în față care se înghesuiau să o facă! Din punctul meu de vedere, e o explicație așa, ca să ne trezim vorbind… Campania de diabolizare a lui Dragnea s-a dus cu atâta tenacitate încât era aproape imposibil să nu reușească. Dar Dragnea e DOAR UN NUME. Atât… oricine ar fi fost în locul lui ar fi avut parte de un tratament similar. Atacat atât de adversari cât și de foștii prieteni, urât de cetățeni care nu simt nevoia să-și explice ura, ghilotinat în țară și în afara ei, legendat ca ticălos de toată lumea… n-am mai văzut noi chestiile astea? Sigur că le-am mai văzut, și tot în legătură cu președinți social-democrați… Toate frustrările de bodegă sau de cafenea din Centrul Vechi ale electoratului român aveau nevoie de un răspuns. Răspunsul, pentru a fi comod și rapid de înțeles, e bine să fie UNUL SINGUR și ușor de scandat… CIUMA ROȘIE, de exemplu… doar dacă dispare CIUMA ROȘIE , angoasele neaoșe dispar și ele, nu-i așa?

Am văzut ieri, cu fascinație, cum un segment masiv de populație a ridicat și a ștampilat buletinele pentru referendum, FĂRĂ SĂ AIBĂ HABAR CARE SUNT ÎNTREBĂRILE DINĂUNTRU! Paradoxul este că, deși nu știau întrebările sau nu pricepeau sensul acestora, oamenii cunoșteau perfect RĂSPUNSUL! Că le-a zis președintele… care nici el nu era în stare să reproducă întrebările, evident, dar i-a invitat pe toți să nu-și mai pună probleme și să voteze direct : „DA!” . Electoratul a făcut asta. Ca să moară Dragnea, d’aia a votat la referendum. Ah! să nu-mi spuneți că „mă iau” de electorat și nu e voie să-l atingem cu o floare măcar… am să vă răspund că atunci când ura devine un afrodiziac într-atât de irezistibil un popor își pierde instinctul de conservare și se condamnă singur la moarte. Și o face cu plăcere.

Cetățeanul român a hotărât, așadar, într-o proporție zdrobitoare că „ROMÂNIA NU MERITĂ MAI MULT”. În Franța, Polonia, Ungaria, Italia, Cehia cetățenii au crezut invers- că țările lor merită mai mult decât să stea preșuleț la ușa Bruxelles-ului și au jucat pe cartea mândriei naționale și a suveranismului. Dar România, canci! Nu a fost interesată. A votat în așa fel încât dacă se mai ia în discuție o rezoluție împotriva ei, la Bruxelles sau Strasbourg să fie sigură că majoritatea oamenilor trimiși acolo o vor vota FĂRĂ GREȚURI!

Ei, las’ că-i bine cu grumazul la podea … te calcă unii și alții pe „mărul lui Adam”, daʹ i suportabil. Și-apoi, ce-i mai dulce decât să pupi condurul negru al lui Juncker, în timp ce-ți trece prin minte, dar fără să analizezi până la capăt :„De ce dracului condurul ăsta de-l pup eu e negru și celălalt e maro?”

Autor: Luminița Arhire

Sursa: Luminița Arhire Facebook