Politică

Lista lui Iohannis sau lista lui Soros? “Societatea civilă” chemată la Cotroceni e finanțată, aproape integral de magnatul american

PRESEDINTIE - CONSULTARI - FORMARE GUVERN - SOCIETATEA CIVILAPreședinția României a făcut publică lista persoanelor din societatea civilă, chemată la negocieri de președintele Klaus Iohannis.

Majoritatea persoanelor prezente pe listă reprezintă ONG-uri finanțate direct sau indirect de Fundația pentru o Societate Deschisă, a lui George Soros. Mai mult, președinția a ales să-l invite pe Horia Oniță, președintele “Consiliului Elevilor”, o organizație cvasi-necunoscută, dar a ignorat asociațiile de părinți, care sunt printre cele mai numeroase, ca și componență, din țară.

De menționat este faptul că primul președinte al Fundației Soros în România este doamna Sanda Pralong, actual consilier al președintelui Iohannis.

Iată lista:

Sorin Ioniță
Elena Calistru
Nicușor Dan
Mihai Dragoș
Ionuț Sibian
Cristina Guseth
Liviu Mihaiu
Ema Stoica
Adrian Despot
Tudor Benga
Alexandru Bindar
Cătălin Drulă
Edmond Niculușcă
Horia Oniță
Claudia Postelnicescu
Ștefan Dărăbuș
Andrei Cornea
Clara Matei

Iată și asociațiile.In ordinea numelor de mai sus, cu mențiunea că Adrian Despot și Ema Stoica sunt neafiliați.

Expert Forum, Funky Citizens, Asociația Salvați Bucureștiul, Consiliul Tineretului din România, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Cristina Guseth, Salvați Dunărea și Delta, OKIAN, Uniunea Studenților din România, Asociația Pro Infrastructura, Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate, Consiliul Național al Elevilor, HHC România, Grupul de Dialog Social, Asociația Medicilor Rezidenți din România.

Autor: Andrei Nicolae

Sursa: Active News

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu