Politică

Le Monde: vaccinul GARDASIL, destinat prevenirii cancerului de col uterin, CONTESTAT. Plangeri penale pentru boli ca SCLEROZA IN PLACI, HIDROSADENITA, POLIMIOZITA

gardasil2O plangere penala contra Gardasil a fost inaintata de o tanara de 18 ani vineri, 22 noiembrie, pentru “atentarea involuntara la integritatea persoanei umane”, si e posibil sa fie doar prima dintr-o serie. Tanara femeie ce a deschis procesul acuza vaccinul contra cancerului de col uterin de grave efecte secundare asupra sistemului nervos central.

Asociatia “Fetele si Gardasil”, intr-un comunicat publicat de cabinetul de avocati al membrelor, precizeaza ca o alta plangere este in curs de redactare, “atat pentru ranile involuntare cat si pentru infractiunile colaterale (publicitate inselatoare,conflict de interese etc.).”

Scleroza in placi, hidrosadenitapolimiozita

“Este important sa semnalam ca scleroza in placi nu este singura patologie care poate afecta tinerele femei, exista multe alte efecte potentiale indezirabile”, insista Camille Kouchner, membra a cabinetului de avocati Atticus. Ea va depune plangeri din partea clientelor ce sufera de hidrosadenita, boala de piele ce presupune aparitia de furuncule si care ingreuneaza activitatile cotidene.

Ea a fost contactata, de asemenea, de o tanara suferinda de polimiozita, afectiune caracterizata de o degenerescenta a fibrei musculare. Pana acum, aceasta nu a avut curajul sa deschida un proces, a afirmat Kouchner.

Marie-Océane, tanara in numele careia avocata a depus prima plangere, se sprijina pe o dubla expertiza comandata de Comisia regionala de conciliere si indemnizatie pentru accidentele medicale din Aquintania, ce a concluzionat ca exista o “legatura de cauzalitate” intre injectia cu Gardasil si oreactie inflamatorie acuta a sistemului nervos central”, care, dupa a doua injectie, a produs “o decompensare a procesului imunitar”, conform jurnalului Sud Ouest. Comisia a limitat, totodata, indemnizatia pentru Marie-Océane la 50% din prejudiciu, estimand ca ar fi putut avea un rol si o eventuala vulnerabilitate genetica a acesteia.

Sanofi Pasteur MSD, producator al Gardasil, a confirmat concluzia comisiei, pe care, insa, o contesta. Conform laboratorului, concluzia nu ar face altceva decat sa constate o coincidenta temporala intre simptomele bolii si vaccinare.

Sursa: Razboi intru Cuvant

Abonează-te la newsletter