Politică

La Multi Ani, Majestate!

regele-mihai
DISCURSUL INTEGRAL AL REGELUI: “Alături de familia noastră, vom susţine interesele fundamentale ale României: continuitate şi tradiţiile ţării noastre”
“Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi,
Sunt mai bine de şaizeci de ani de când m-am adresat ultima oară naţiunii române de la tribuna Parlamentului. Am primit cu bucurie şi cu speranţă invitaţia reprezentanţilor legitimi ai poporului. Prima noastră datorie astăzi este să ne amintim de toţi cei care au murit pentru independenţa şi libertăţile noastre, în toate războaiele pe care a trebuit să le ducem şi în evenimentele din Decembrie 1989, care au dărâmat dictatura comunistă. Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru. Ultimii douăzeci de ani au adus democraţie, libertăţi şi un început de prosperitate. Oamenii călătoresc, îşi împlinesc visele şi încearcă să-şi consolideze familia şi viaţa, spre binele generaţiilor viitoare. România a evoluat mult în ultimele două decenii. Mersul României europene de astăzi are ca fundament existenţa Parlamentului. Drumul nostru ireversibil către Uniunea Europeană şi NATO nu ar fi fost posibil fără acţiunea, întru libertate şi democraţie, a Legislativului românesc de după anul 1989.

Dar politica este o sabie cu două tăişuri. Ea garantează democraţia şi libertăţile, dacă este practicată în respectul legii şi al instituţiilor. Politica poate însă aduce prejudicii cetăţeanului, dacă este aplicată în dispreţul eticii, personalizând puterea şi nesocotind rostul primordial al instituţiilor Statului. Multe domenii din viaţa românească, gospodărite competent şi liber, au reuşit să meargă mai departe, în ciuda crize. Încearcă să-şi facă datoria oamenii de artă, militarii, diplomaţii şi funcţionarii publici, deşi sunt puternic încercaţi de lipsa banilor şi descurajaţi instituţional. Îşi fac datoria faţă de ţară instituţii precum Academia Română şi Banca Naţională, deşi vremurile de astăzi nu au respectul cuvenit faţă de ierarhia valorilor din societatea românescă”, a spus Regele Mihai de la tribuna Parlamentului României.

„Sunt mâhnit că, după două decenii de revenire la democraţie, oamenii bătrâni şi cei bolnavi sunt nevoiţi să treacă prin situaţii înjositoare. România are nevoie de infrastructură. Autostrăzile, porturile şi aeroporturile moderne sunt parte din forţa noastră, ca stat independent. Agricultura nu este un domeniul al trecutului istoric, ci al viitorului. Şcoala este şi va fi o piatră de temelie a societăţii. Regina şi cu mine, alături de Familia noastră, vom continua să facem ceea ce am făcut întotdeauna: vom susţine interesele fundamentale ale României, continuitatea şi tradiţiile ţării noastre. Nu m-aş putea adresa naţiunii fără a vorbi despre Familia Regală şi despre importanţa ei în viaţa ţării. Coroana regală nu este un simbol al trecutului, ci o reprezentare unică a independenţei, suveranităţii şi unităţii noastre. Coroana este o reflectare a Statului, în continuitatea lui istorică, şi a Naţiunii, în devenirea ei. Coroana a consolidat România prin loialitate, curaj, respect, seriozitate şi modestie.

Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi,

Instituţiile democratice nu sunt guvernate doar de legi, ci şi de etică, simţ al datoriei. Iubirea de ţară şi competenţa sunt criteriile principale ale vieţii publice. Aveţi încredere în democraţie, în rostul instituţiilor şi în regulile lor! Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credinţă şi fără memorie. Cinismul, interesul îngust şi laşitatea nu trebuie să ne ocupe viaţa. România a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre, servite responsabil şi generos. În anul 1989, în ajutorul României s-au ridicat voci cu autoritate, venind de pe toate meridianele globului. Ele s-au adăugat sacrificiului tinerilor de a înlătura o tiranie cu efect distrugător asupra fiinţei naţiunii. A sosit momentul, după douăzeci de ani, să avem un comportament public rupt complet şi definitiv de năravurile trecutului. Demagogia, disimularea, egoismul primitiv, agăţarea de putere şi bunul plac nu au ce căuta în instituţiile româneşti ale anului 2011. Ele aduc prea mult aminte de anii dinainte de 1989. Se cuvine să rezistăm prezentului şi să ne pregătim viitorul. Uniţi între noi şi cu vecinii şi fraţii noştri, să continuăm efortul de a redeveni demni şi respectaţi.Am servit naţiunea română de-a lungul unei vieţi lungi şi pline de evenimente, unele fericite şi multe nefericite. După 84 de ani de când am devenit Rege, pot spune fără ezitare naţiunii române: Cele mai importante lucruri de dobândit, după libertate şi democraţie, sunt identitatea şi demnitatea. Elita românească are aici o mare răspundere. Democraţia trebuie să îmbogăţească arta cârmuirii, nu să o sărăcească. România, ca şi toate ţările din Europa, are nevoie de cârmuitori respectaţi şi pricepuţi. Nu trebuie niciodată uitaţi românii şi pământurile româneşti care ne-au fost luate, ca urmare a împărţirilor Europei în sfere de influenţă. Este dreptul lor să decidă dacă vor să trăiască în ţara noastră sau dacă vor să rămână separaţi.

Europa de astăzi este un continent în care popoarele şi pământurile nu se schimbă ca rezultat al deciziilor politicienilor. Jurământul meu a fost făcut şi continuă să fie valabil pentru toţi românii. Ei sunt toţi parte a naţiunii noastre şi aşa vor rămâne totdeauna. Stă doar în puterea noastră să facem ţara statornică, prosperă şi admirată în lume. Nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri. Aşa să ne ajute Dumnezeu!”, a mai spus Regele în discursul său istoric.

Sursa: cotidianul.ro

Despre autor

contributor

comentarii

Adauga un comentariu

 • Istoria cheama la judecata ceea ce s-a intamplat in al doilea razboi mondial, nu degeaba Regele Mihai este singurul sef de stat in viata din aceea perioada, el nu scapa nejudecat, istoria o cere, Dumnezeu o cere. El este dovada vie a unui legamant intre Dumnezeu si poporul Romanesc, un legamant ce a dainuit 2000 de ani si care a fost calcat de Majestatea sa Regele Mihai I .

  Legamantul cerea ca focul sa arda neancetat, sarea si jertfa sa nu lipseasca nicio clipa. Aceasta avea sa asigure continuitatea coloanei infinitului.

  ”Voi sunteti sarea pamantului. Dar daca sarea isi pierde gustul, atunci nu mai este buna la nimic decat sa fie lepadata” -Matei 5:13

  Din cauza pacatului, a incalcarii legamantului, Dumnezeu vesteste un nou legamant, imparatia este luata din mana Majestatii sale Regele Mihai I si este data altui om care este dupa inima lui Dumnezeu. Aici intervine primul martor(Samuel) care rosteste judecata impotriva calcarii legamantului si face loc unui legamant nou care va fi petcetluit si sfintit prin sangele celui pe care l-a ales Dumnezeu. Cel ales De Dumnezeu, este al doilea martor.

  Regele Mihai a tradat poporul Roman, asta-i un fapt.
  Regele Mihai, spre deosebire de Maresalul Ion Antonescu, a cautat foloasele lui proprii, nu ne-a iubit pana la sacrificiu asa cum a facut Maresalul.

  Regele Mihai si Maresalul Ion Antonescu, sunt doua modele profetice, regele il prefigureaza pe Esau si Maresalul il prefigureaza pe Iacov.
  Alte modele profetice cu privire la cei doi, sunt: Cain si Abel, Ismael si Isac, Esau si Iacov, Saul si David.

  Cei doi mai sunt prefigurati de urmatoarea relatare din biblie pe care sunt sigur ca o cunoasteti:

  Era odata doua femei ce se certau cu privire la a cui este copilul.Cea dintai a raspuns: Nu, nu! Fiul tau este cel mort, iar fiul meu este cel viu!

  Asa se certau ele inaintea regelui. Atunci regele a zis:

  Una zice: „Fiul meu este cel viu, iar fiul tau este cel mort!”, iar cealalta zice: „Ba nu, ci fiul tau este cel mort, iar fiul meu este cel viu!”

  Apoi regele a poruncit:„Aduceti-mi o sabie!” Si i-au adus o sabie. Iar el a zis: „Taiati copilul cel viu in doua si dati-i o jumatate uneia si o jumatate celeilalte!” Atunci femeia al carei fiu era viu s-a umplut de durere pentru fiul ei si a zis: Te rog, stapanul meu, da-i ei copilul, dar nu-l omori!

  Va intreb, cine a facut cinste tarii noastre? Regele Mihai care ne-a abandonat sau Maresalul Ion Antonescu care s-a jertfit pentru noi? Prin care dintre cei doi a stralucit Christos?

  Dumezeu i-a intors spatele si l-a lepadat pe Regelui Mihai si nu l-a binecuvantat, refuzandu-i sa aiba macar un copil de parte barbateasca, pentru ca sa nu aiba continuitate(degeaba vor ei sa schimbe legea salica).
  Dumnezeu a dat imparatia in mainile altuia, a unui OM DUPA INIMA LUI DUMNEZEU.
  Aveti grija, REGELE MIHAI FACE PARTE DIN SERIA ANTICRISTILOR, el va comite un genocid pentru ca sa-si pastreze imparatia si va omora pe cel pe care l-a ales Dumnezeu.

 • ”Cine nu se pune pe sine jertfa in asemenea vremuri, nu-i vrednic sa tina in stapanirea sa popoarele.
  E mai putin decat cel din urma misel.’’ – Gheorghe Cozorici

  Acest citat este din filmul ”Stefan Cel Mare” si se potriveste perfect cu privire la ESAU al zilelor nostre.

Abonează-te la newsletter