Analize și opinii Politică

Jumătăţi de măsură

Guvernul a inventat noţiunea de “donaţie obligatorie”. Trecem peste ridicol. Bineînţeles că din punct de vedere economic banii strânşi nu au nicio importanţă dar Guvernul crede că acţiunea “dă bine” la public. Este încă o găselniţă prin care Guvernul crede că arată solidaritate cu populaţia. E de fapt doar o metodă de a lua cu forţa de la clientela politică nişte bani. Şi a-i da înapoi clientelei pe altă cale.

Poate să-mi spună cineva ce face Guvernul cu banii strânşi? La ce îi foloseşte? Atâta vreme cât nu ştim care e scopul banilor nu cred că benevol un cetăţean obişnuit o să doneze ceva. Este exact jumătatea de măsură cu care acest Guvern ne-a obişnuit.

Anul trecut a impus impozitul forfetar, n-a oferit nimic în schimb IMM-urilor. Sute de mii de IMM-uri au dispărut. A luat banii de la FMI. N-a făcut nimic constructiv cu ei (banii care au ajuns la Guvern, nu cei de la BNR). A implementat “Prima Casă” dar nu s-au vândut decât apartamente vechi. După un an i-a venit mintea la cap dar era prea târziu. Acum a tăiat pensii şi salarii dar n-a luat nicio măsură pentru creşterea economică.

De fiecare dată au fost luate jumătăţi de măsură, măsuri care au afectat economia reală şi populaţia. Dar niciuna care să ajute populaţia şi economia.

Asta ne arată o mentalitate. Guvernul nu are încredere în societate, o crede neputincioasă, incapabilă şi răuvoitoare. Bineînţeles că sentimentele sunt reciproce. S-a ajuns aici în urma unui şir nesfârşit de minciuni, recunoscute, de altfel, de Berceanu, Vlădescu sau Blaga.

Toate astea au condus în rândul populaţiei la neîncredere. Se poate da vina pe moguli, pe opoziţie, pe ultimii 20 de ani, pe oricine. Asta e doar demagogie. Un Guvern poate să ia orice măsură dacă populaţia are încredere în el. Dar nici actualul Guvern nu are încredere în propriile măsuri. Este contradictoriu în declaraţii. A spus prea multe minciuni, acum şi dacă spune adevărul nu mai este crezut.

Prea multe jumătăţi de măsură şi prea multe minciuni ne-au adus aici. Doar plecarea acestui Guvern şi apariţia unui Guvern în care populaţia să aibă încredere ne poate scoate de pe traiectoria descendentă pe care ne aflăm. Jumătăţile de măsură sunt mai rele decât nicio măsură.

Următoarea jumătate de măsură este o remaniere guvernamentală. Care n-o să ajute la nimic. Degeaba pleacă “sabotorii”. Avem nevoie de un Guvern nou. Care să guverneze fără jumătăţi de măsură, care să ofere încredere şi care să ceară încredere.

sursa: romaniadeieri.blogspot.com

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu