Politică

Iohannis și partidele au ucis libertatea de exprimare

ghjklNu m-a mirat faptul că președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat legea anti-naționalistă, mai exact completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 31/2002, prin care Mișcarea Legionară este definită oficial ca o organizație fascistă și legionarismul interzis. Oricine va avea o opinie pozitivă despre legionari, despre sfinții închisorilor, despre luptătorii anticomuniști din munți, despre personalitățile interbelice care au aderat la Legiune, poate ajunge în spatele gratiilor.

Parlamentarii din toate partidele au votat această lege fără să țină cont de drepturile omului, de Constituție, de decizia Tribunalului Internațional de la Nuremberg (când s-a decis că legionarii nu erau fasciști), de Academia Română (a cărei opinie vine în urma cercetării științifice), de apelurile societății civile sau de voința românilor. Asta nu e democrație, astăzi România nu mai e o țară liberă. Nu mai avem voie să gândim liber, ci doar așa cum vor politicienii.

Klaus Iohannis, deputații și senatorii de la toate partidele, Crin Antonescu (inițiatorul acestei legi) și neomarxiștii de la Institutul ”Elie Wiesel” în frunte cu Alexandru Florian, au îngropat libertatea și democrația. Citești în public o poezie de Radu Gyr, poți ajunge la închisoare. Afișezi o icoană cu Valeriu Gafencu, poți ajunge la închisoare. Îți declari simpatia pentru luptătorii anticomuniști, poți ajunge la închisoare. Promovezi pe Nae Ionescu, Mircea Eliade, Emil Cioran, Petre Țuțea sau Mircea Vulcănescu, poți ajunge la închisoare. Spui orice despre legionari într-un context pozitiv, poți ajunge la închisoare. Îi dai ca exemple pe mari duhovnici ca Părintele Iustin Pârvu sau Părintele Arsenie Papacioc, poți ajunge la închisoare. Nu ești de acord cu istoria oficială impusă de sistem, spui că aceasta nu e adevărată, indiferent de doveziile și argumentele aduse, poți ajunge la închisoare. Mai bine nici nu ne puteau demonstra ”iubiții noștri conducători” că regimul comunist nu a căzut în România. Inutil să mai intru în detalii despre câte nedreptăți poate aduce această modificare legislativă.

Acum câteva zile am avut ocazia să cunosc un fost deținut politic, a fost arestat la 16 ani de autoritățiile comuniste. Pentru ce? A fost terorist? A fost fascist? A omorât oameni? A incitat la violență? Nimic din toate acestea. A făcut trei ani de închisoare (așa puțin față de alții pentru că era minor) doar pentru apartenență la Frățiile de Cruce, organizația de tineret a Mișcării Legionare. Am cunoscut mai mulți deținuți politici, oamenii aceștia au trecut prin iadul închisorilor comuniste pentru credința lor în Dumnezeu și dragostea față de neamul românesc. Astăzi clasa politică îi interzice. Ei au vorbit tinerilor despre vremuri pe care astăzi greu ni le putem imagina și înțelege.

Dar se pare că istoria se repetă. Se pare că politicienilor le e frică de naționaliști, de oameni ce gândesc pentru ei, de oricine nu se supune tiraniei corectitudinii politice și marxismului cultural. Adevărul istoric nu se teme de cercetare. Să interzici prin lege cercetarea, pentru că ai definit deja rezultatul după cum ai avut chef, e o apucătură demnă de regimurile totalitare. De acum încolo o să avem o ”istorie oficială”, care trebuie să o acceptăm ca adevăr absolut. Cine nu e de acord poate fi clasificat drept ”fascist” și privat de libertate. Chiar în timp ce scriu aceste rânduri, mă îngrozește gândul că nu scriu despre perioada stalinistă a anilor 50 sau despre un regim dintr-o țară din lumea a treia, ci despre România anului 2015.

Îmi e mai clar ca niciodată că fără o forță politică nouă, fără legături cu regimul comunist, sau supusă perversiunilor morale ale neomarxismului, România nu va fi o țară liberă. E nevoie mai mult ca niciodată de un partid național-creștin, cu oameni noi ce țin cu adevărat la țara asta și au respect pentru cetățeni. Actuala clasă politică e compromisă, degeaba fac partide noi, degeaba fac fuziuni, sunt aceiași oameni: urmașii ideologici ai lui Stalin, Lenin, Ana Pauker, Gheorghiu Dej sau Ceaușescu. Alegerile au fost transformate într-o farsă în care decidem cine ne fură și ne încalcă drepturile în următorii ani. Dar o nedreptate nu va triumfa niciodată, niște politicieni corupți cu apucături dictatoriale nu vor învinge, căci orice dictatură are și un sfârșit.

Autor: Codrin Goia

Sursa: Napoca News

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Astept cu interes Refendumul pt. suspendarea lui Iohanis, deja a taradat toate asteptarile alegatoilor intrand in hora trantorilor din Parlament. Dezamagire totala.

  • Apropos,gloaba lui haplea,zisa “prima cocota parfumata a tarii” a ajuns “institutie de caritate”? Nu de alta,dar in aceasta pozitie ar putea mari numarul de copii vanduti strainatatii pentru organe,haplea bagand parintii acestora la puscarie ca-s patrioti….