Politică

In timp ce Romania accepta sa fie o colonie, prim-ministrul Indiei cere despagubiri Marii Britanii pentru perioada coloniala

0Prim ministrul Indiei cere despagubiri Marii Britanii pentru perioada coloniala. Narendra Modi sprijina solicitarea inflacarata a lui Shashi Tharoor catre Marea Britanie prin care se cer despagubiri pentru epoca de dominatie coloniala.

Primul ministru al Indiei a laudat initiativa unui deputat din opozitie, care a facut un apel plin de pasiune pentru Marea Britanie, pentru ca aceasta sa plateasca despagubiri pentru cei 200 de ani de dominatie coloniala.

Narendra Modi a spus ca discursul lui Shashi Tharoor, la Uniunea Oxford, care a fost publicat on-line saptamana trecuta, „a reflectat sentimentele patriotice ale indienilor” si ca el a spus: „lucrurile potrivite la locul potrivit”.


Tharoor, deputat, scriitor si fost sub-secretar general al ONU, a declarat ca „dezvoltarea Marii Britanii de 200 de ani a fost finantata de jafurile sale in India”.”Am platit pentru propria noastra opresiune”, a spus el. „Cota Indiei in economia mondiala, atunci cand Marea Britanie a ajuns pe malurile sale a fost de 23 la suta. In momentul in care britanicii plecau a coborat pana undeva mai jos de patru la suta „, a spus Tharoor. „De ce? Pur si simplu pentru ca India a fost guvernata in beneficiul Marii Britanii.”

Sursa: Glasul.info