Politică

În timp ce DNA ne ține ocupați, Iohannis ne bagă în război. Armament greu american tranzitează România

fwgÎn timp ce DNA ne ține ocupați, Iohannis ne bagă în război. Armament greu american tranzitează România. Un convoi de tehnică militară americană se îndreaptă către Baza Aeriană Mihail Kogăniceanu. Zeci de tancuri şi blindate au fost programate să ajungă acolo în cursul zilei de sâmbătă, 14 martie. Românii sunt speriați privind la trenuri încărcate cu armament greu și tancuri operative, care tranzitează țara.

Ministerul Apărării Naţionale a confirmat informaţia pentru Adevărul. Într-un comunicat de presă remis redacţiei se precizează:

„În perioada următoare, pe teritoriul României se efectuează mai multe transporturi de tehnică militară aparţinând Forţelor Terestre Americane dislocate în Europa. Militarii americani şi echipamentele din aceste transporturi vor participa la exerciţii comune cu militarii Armatei României.”

Convoiul militar american a intrat în România prin vama Curtici. Tancurile şi maşinile blindate sunt îmbarcate în trenuri şi au parcurs cea mai mare parte a traseului până la Constanţa pe calea ferată. Convoiul va ajunge în Gara Lehliu sâmbătă la 5 dimineaţa. De acolo se va îndrepta către Medgidia, unde este programat să sosească la ora 10.00.


Mai departe, blindatele şi tancurile vor fi duse tot pe calea ferată până în baza de la Mihail Kogălniceanu, unde sunt aşteptate să ajungă câteva ore mai târziu.

Totodată, şase nave de război, printre care şi una americană, au ajuns vineri dimineaţă în Portul Constanţa. Vasele vor lua parte luni la un exerciţiu în Marea Neagră. Gruparea navală NATO Standing Maritime Group-2 (SNMG-2), care se află în Marea Neagră în luna martie, este alcătuită din patru fregate (Canada, Turcia, Italia şi România), un crucişător (SUA, nava comandant) şi o navă auxiliară (Germania).

Forţele Navale Române sunt reprezentate în grupare de fregata Regina Maria, cu un elicopter la bord, iar celelalte nave sunt: crucişătorul USS Vicksburg, fregatele HMCS Fredericton, TCG Turgutreis, ITS Aliseo şi nava auxiliară FGS Spessart.

Sursa: Napoca News

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu