Analize și opinii Politică

Impostura si duplicitate

Liderii Opozitiei se afla pe urmele unei noi majoritati parlamentare. Majoritate greu de identificat in conditiile in care regimul Basescu ofera privilegii, imunitate, influenta, acces total la banul public, aliatilor conjucturali ai PDL. Marko Bela si Gabriel Oprea, precum si formatiunile pe care le conduc, reprezinta forma cea mai avansata a duplicitatii in politica. Pentru cei ce compun actuala Coalitie, accesul la actul guvernarii le-a sters cu brutalitate din memorie orice doza de responsabilitate fata de milioanele de romani. Se vorbeste de la varful Puterii cu o nonsalanta tipica marilor demagogi despre interesul national, despre necesitatea austeritatii, despre mentinerea stabilitatii politice, despre o ipotetica iesire din criza. Nu poti, nu ai dreptul ca simplu cetatean sa fii solidar cu impostura, cu incompetenta, cu jaful generalizat, cu o gasca de profitori ce isi urmaresc obsesiv propriile interese. Doar propriile interese. Pentru actuala Opozitie, una, la randul sau, macinata de orgolii si lupte pentru suprematie, devine foarte greu, aproape imposibil, sa obtina sprijinul UDMR sau al unor “independenti” rasplatiti cu functii si afaceri cu statul de catre actualul regim.

Duplicitatea celor doua formatiuni reiese chiar din declaratiile recente ale liderilor sai. Lideri care sustineau in urma cu cateva luni ca vor iesi de la guvernare la 1 ianuarie 2011 in cazul in care salariile bugetarilor nu vor reveni la valoarea de dinainte de reducerea cu 25 la suta. Avertismentele pareau ferme. Nu am asistat, din pacate, decat la o noua mostra de demagogie ieftina, in conditiile in care, deja, premierul Boc a anuntat ca incepand cu anul viitor vom asista doar la o crestere nesemnificativa a salariilor bugetarilor, cu mult mai mica decat taierea initiala. Si de aceasta data, liderii UDMR si cei ai UNPR au preferat sa se “sacrifice” pentru binele Coalitiei, pentru stabilitatea unei guvernari ce se departeaza alarmant de nevoile populatiei. Increngatura intereselor actualei Puteri va fi greu de destructurat de Ponta, Antonescu si colegii lor. Criza provoaca numeroase cosmaruri, iar clientela portocalie isi doreste si pe mai departe un somn fara griji, protejat chiar de cei care clameaza, pe un ton tot mai impertinent, austeritatea.

Traian Basescu ne anunta ca actualul acord cu FMI trebuie extins. Ce conteaza ca indatorarea romanilor a atins, deja, cote dramatice, iar un nou imprumut ar duce populatia pe culmile cele mai inalte ale disperarii? Conteaza doar ca profitorii actualului regim trebuie sa sfideze si pe mai departe recesiunea. Sa se bucure de apartenenta la o guvernare toxica si profund iresponsabila. Care le aduce profit maxim. Tupeul decidentilor se intinde ca o pelagra, nu mai poate fi nici macar mascat de cei care promiteau, an dupa an, ca romanii vor trai mai bine. Romania a fost, practic, confiscata de clanuri politice care refuza sa mai dea explicatii cuiva pentru milioanele de drame, pentru saracia excesiva, pentru decredibilizarea institutiilor, pentru rapirea ultimului strop de speranta.

Revolutia din 1989 sau, ma rog, ce o fi fost aceasta, cu numeroasele sale victime, a adus democratia. O democratie mult asteptata, pervertita, insa, rapid de cei care au simtit, imediat, gustul banului nemuncit, al sfidarii legii, al inavutirii peste noapte. De peste 20 de ani, politica nu ne aduce decat iluzii. Nesfarsite iluzii pe care le imbratisam cu aceeasi naivitate. Am suferit mult, ducem pe umerii nostri ani de dispret si incompetenta a actualei clase politice, fara sa avem curajul de a ne opune unor gasti politice care nu nici cea mai vaga intentie de a se opri din umilirea Romaniei. Sau poate ma insel, iar populatia va arata acestor impostori, mai repede decat anticipez, ca ea detine adevarata Putere. Ca s-a saturat de umilinta, saracie si minciuni. Sa vezi atunci cum vor incerca sa se deghizeze unii dintre actorii politici in revolutionari, cum isi vor acuza colegii, cum vor incerca disperati sa isi stearga urmele si sa se prezinte ca o alternativa reala, capabila sa se sacrifice pentru viitorul unei tari duse spre prapastie chiar de ei.

Iulian Badea
sursa: cronicaromana.ro

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Fraţicule şi cum combateee… Bla, bla, bla…şi tot aşa, poate mă ia şi pe mine cineva la un ciolan cu mai multă carne pe el.Au început să apară grupuri grupuri de oameni, la oraşe şi sate, care citesc şi comentează “adevărurile” prezentate atât de doct şi deontologic de către sluga capitalismului de kko, respectiv mass media.Între a da o băşină pentru aşi micşora presiunea din maţe şi citirea de articole ale mass mediei, românul va alege în proporţie de 100%, să dea băşina.Asta nu au aflat încă cei ce se screm să scrie articole constatatoare. A ajuns până şi internetul, gazetă de perete comunistă. Unde se critică şi se prezintă “deviaţiunile”(sic) unora de la politica “corectă”.