Politică

Guvernul interzice vânzarea laptelui provenit din gospodăriile de la ţară

lapte-de-vacaDupă ce a permis cumpărarea terenului agricol de către străini, de la 1 ianuarie, statul român mai dă o lovitură micului producător autohton.

Astfel, începând cu noul an, în România nu se mai poate comercializa decât laptele prelucrat la maxim două ore de la muls, ceea ce înseamnă că ţăranii români se vor afla în imposibilitatea de a mai vinde produsele lor în pieţe.

Ei vor fi nevoiţi să investească în echipamente foarte scumpe, pentru a reduce numărul de germeni, sub 100.000/ml şi de celule somatice, sub 400.000/ml.

Dacă aveam bani, luam și tanc, că de pe urma vacilor trăim. Avem ceapă și cartofi în grădină, creștem păsări. Dar bani scoteam doar de la piață. Acum, ce să fac cu laptele?”, se întreabă Dumitru Cocoș, țăran din Neamț, citat de stiriagricole.ro.

Asemeni lui Dumitru Cocoş sunt aproximati 800.000 de crescători de vaci din România. Pentru a fi sprijiniţi de Guvern, oamenii trebuie să se asocieze. Suma maximă este de 5.000 de euro pentru fiecare comună. Decizia Guvernului a venit însă prea târziu, pentru că pentru a îndeplini etapele necesare acordării ajutorului este nevoie de minim două luni. ar ultima derogare pentru vânzarea laptelui neconform expiră în două zile.

Autor: Mihai Somanescu

Sursa: Active News

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • O MANEVRA CRIMINALA a Guvernului,impotriva Natiei Romane!!!
    Pentru a inlesni VANZAREA PAMANTULUI ROMANESC strainilor ! Lucru pe care nici regele Carol I nu l-a admis,fiind “pedepsit” de trustul arendasesc al fratilor Fisher( patru frati,evrei de origine austriaca),cu rascoala de la 1907,regizata de Austro-Ungaria!

  • Oare lui Victor nu i-au dat parintii sa bea lapte de vaca “comunista”, de la tara, cand era mic? Poate de aia e cretin … sa dea asemenea hotarari.

Abonează-te la newsletter