Politică

Germania devine pașalâc, dar este alegerea ei

1444229311999Suntem în anul 2.050 iar statul român a început comunicare activă în Germania: orice german care nu vrea să trăiască în Statul Islamic German este liber să emigreze în România. Bineînțeles, noi suntem în anul 2016, dar această glumă ar putea fi realitatea peste 34 de ani sau mult mai devreme.

Vineri a avut loc în Germania Conferinţa de Securitate de la München care a reunit peste 30 de şefi de stat sau de guvern şi peste 70 de miniştri ai apărării şi de externe din întreaga lume. La această conferință, cei mai importanți participanți au fost: premierul Rusiei- Dmitri Medvedev, preşedintele Ucrainei- Petro Poroşenko, ministrul rus de Externe- Serghei Lavrov, secretarul de stat John Kerry, premierul francez- Manuel Valls, preşedintele Poloniei- Andrzej Duda, regele Abdullah al II-lea al Iordaniei, secretarul general al NATO- Jens Stoltenberg şi preşedintele Parlamentului European- Martin Schulz. Din partea României a participat președintele Klaus Iohannis.

În Germania se discută despre mersul lumii, despre refugiați, ISIS și situația Uniunii Europene, dar la București noi avem alte probleme mult mai stringente pentru că are grijă DNA-ul să fac zilnic show pentru a ocupa agenda media.
Germania va face în continuare lobby pentru primirea imigranților, mai ales că ultimele cazuri de violențe din Koln au arătat exact cât de pașnici sunt noii veniți. În mod evident, sunt multe state europne care vor să se opună acestor măsuri, dar cele care contează sunt prea ocupate cu politica internă: Marea Britanie se gândește să iasă din UE iar Franța se pregătește de alegeri.

Practic, Uniunea Europeană depinde de viziunea cu care clasa politică de la Berlin manageriază această situație. Se discută mult despre un plan al lui Merkel de întinerire a populației germane, ca au nevoie de forță de muncă și că migranții sunt o soluție. Da, în plan ideal așa pare, dar acești oameni nu merg acolo să lucreze. Ei își doresc ajutoare sociale și beneficii europene. O altă problemă majoră este că islamiștii radicali nu-și lasă femeile să muncească, practic vei avea un segment de populație inactivă toată viața și nu pentru că nu pot munci ci pentru că nu le permite religia.

Dacă Merkel implementează în continuare strategia de primirea a migranților, sunt toate șansele ca povestea lui Houellebecq din ”Supunere” să devină reală dar în Germania, nu în Franța. Germania vrea sclavi pe care să-i plătească puțin să le facă treburile murdare, ce nu înțeleg însă nemții este că acești migranți nu vin aici să lucreze și mai ales nu vin aici ca un popor cucerit. Ei vin ca popor cuceritor care iau ceea ce cred că merită prin luptă.

Marea problemă este însă că Germania nu poate ține doar pentru ea acest cal troian și simte nevoia să-l împărtășească cu toată Europa, ba chiar statelor care nu-și doresc acest lucru li-l bagă pe gât. În ritmul actual, din motorul Europei, Germania devine pașalâc și principalul loc de propagare al terorismului din Europa.

Polonia și Ungaria au luat poziții ferme în această chestiune, țările baltice, Italia și țările nordice au avut critici în acest sens, iar România, ca de obicei, nu a spus nimic, să nu deranjeze. La conferința de la Berlin, Iohannis se va încadra în discursul scris cu mult talent de Mihalache, nu va supăra pe nimeni, va fi la fel de anost și neinteresant ca de obicei, probabil cei din sală nici nu-l vor observa, la fel cum nu observă nici România.

Autor: Alexandru David

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • “Germania devine pașalâc, dar este alegerea ei”…….., iar spatiul Schengen devine spatiul lui Ali Baba si cei 40 de hoti.