Politică

Facturile care dau fiori românilor

cd1e541ec6016383e99766ca417708d5klaus-iohannis-explica-pe-ce-a-cheltuit-banii-la-cotroceni-374834Abia scăpaţi din furcile caudine ale celor doi Aghiuţă, boc şi marinarul, care au tăiat salariile, pensiile şi alocaţiile mamelor, ne „bucurăm” acum de fratele lor mai mare la statură, care îşi ironizează colegii – profesori, fără şase case ca el, pardon, fără patru, că de două l-a scutit instanţa să le mai poarte de grijă. Vătaful KWI, înclinat la 100 de grade în faţa Washington-ului şi Bruxelles-ului, îşi bate joc de români în acelaşi stil băsescian, în acelaşi registru ca ciorile vopsite în chip de papagal ale clasei politice. Aţi remarcat comportamentul maidanezilor cînd sînt ameninţaţi cu băţul? Încep să schelălăie, să-şi arate colţii, dar nu se depărtează de ciolan.

Slugărnicia diplomatică demonstrează că Iohannis a făcut din Ţară o unitate administrativ-teritorială sub tutela miliţiei planetare, mai pe şleau, o colonie. Chiar şi conaţionalii din afara graniţelor, care ţopăiau de bucurie cînd Iohannis a cîştigat preşedinţia, s-au dumirit că loialitatea lui faţă de România şi de cetăţenii ei e absentă; au înţeles că Iohannis trăieşte într-o buclă paralelă, unde ceasul patriotismului, demnităţii şi moralei merge în sens antiorar. El visează că a rezolvat toate problemele, că au apărut sute de spitale noi, s-au redeschis cele 60 de spitale închise de Boc, că transportul în comun este gratuit, salariile sînt ca în U.E., s-au construit sute de şcoli, cele existente au fost dotate cu echipamente de ultimă generaţie, mii de locuinţe au fost livrate gratuit tinerelor familii, şomaj nu mai există, sărăcia a fost eradicată şi avem autostrăzi ca în palmă.

Cum să nu ne dorim un preşedinte ca Iohannis şi un premier ca Cioloş, care poartă după ei aceleaşi feţe de tristă corupţie, unele mai schimonosite decît ale regimului Băsescu. În acest caz, mi se pare cît se poate de justificată propunerea mea, ca parlamentarii, guvernanţii şi toată clasa politică să intre în concediu neplătit pînă la adînci bătrîneţi şi să trăiască din ce au agonisit cu arcanul şi corupţia, acolo unde le este locul, după gratii. Pe Iohannis l-aş plasa cu domiciliul forţat într-un cătun din România, i-aş da să crească 4-5 copii, să trăiască fără curent electric, să umble cu cizme de cauciuc prin noroaie, să lucreze cu ziua prin sat la tăiat lemne şi săpat în grădini, pe o masă caldă şi o ţuică, ca să simtă că viaţa românului simplu, fără perspective, este ca în feudalism. Sau l-aş trimite la bloc, cu un venit de 1.200 de lei pe lună şi sigur va rămîne restanţier la întreţinere, fără bani de medicamente, va face foamea şi va trăi pe caietul de datorii, precum trăieşte segmentul majoritar de cetăţeni care muncesc cinstit.

A aprins lumînări din considerente de imagine

Cum s-ar traduce timpul scurs din mandatul lui Iohannis? Păi, înşelarea aşteptărilor poporului, gafă după gafă, preaplecare în faţa miliţienilor străini, vacanţe şi concedii nesfîrşite peste graniţă, feisbuc la micul dejun, prînz şi cină, toleranţă faţă de consilierii care l-au pus în ipostaze ridicole, profund dispreţ şi indiferenţă faţă de cetăţeanul român, faţă valorile neamului românesc (promulgarea anticonstituţionalei legi 217/2015, prin care pe Eliade, Noica, Ţuţea, Nae Ionescu, Radu Gyr, Vulcănescu… au fost interzişi şi condamnaţi la uitare, respingerea actului de declarare a lui Avram Iancu drept erou naţional) indiferenţă faţă de Siguranţa Naţională, faţă de Sănătate şi Învăţămînt, pierderea capitalului de simpatie şi încredere şi o scădere drastică în sondaje! Iohhanis n-a venit cu soluţii la problemele cheie ale societăţii româneşti, soluţiile propuse de preşedinte fiind diluate precum dezinfectanţii ucigaşi, livraţi spitalelor de Hexi Pharma! Cum îşi ridică ochii de pe fiţuica scrisă, cum spune lucruri trăsnite, care fac înconjurul lumii. În „Cazul Colectiv” nu mai contenea cu mesajele de condoleanţe pe feisbuc şi în direct, cu „neţărmurită dragoste” amintind despre „corupţia care ucide”. Din considerente de imagine a aprins lumînări, a mers la spitale, spunînd că a trebuit să moară oameni ca să plece guvernul Ponta! Însă, pruncii – viitorul ţării, pruncii care – după toate supoziţiile! -, au murit şi s-au îmbolnăvit tot din cauza corupţiei, şi drama părinţilor care şi-au pierdut bebeluşii nu l-au mişcat deloc! Nu-i aşa că a trebuit să moară nişte prunci ca să-şi arate faţa adevărată?

Cît a cheltuit Iohannis doar în primele trei luni

În oricare altă ţară civilizată, un şef de stat cercetat în Justiţie şi executat silit şi-ar fi dat demisia! Românii săraci, împrumutaţi la bănci, nu şi-au mai putut plăti ratele din cauza tăierii salariilor. Isărescu s-a jucat cu valuta şi creşterea cursului de schimb, dînd liber bancherilor să-i fraudeze cu dobînzi uriaşe şi clauze ilegale, iar aceştia au căzut pe mîna recuperatorilor cămătari! Le-au fost confiscate bunuri şi case şi au rămas pe drumuri. Unii s-au sinucis! Pînă una alta, banii „încasaţi din meditaţii” de către Iohannis, nu cei din chiria ilegală (ăia sînt bine puşi în alte paradisuri), îşi vor pierde şi ei urma. Vom afla că nu mai are o leţcaie în conturile personale şi că trăieşte doar din meditaţii, citînd propria sa declaraţie. Potrivit datelor publicate de Ministerul de Finanţe, Administraţia Prezidenţială, personal, alteciunea sa, Iohannis, a făcut o gaură în bugetul naţional de peste 17 milioane de lei, doar în primele trei luni ale anului, în timp ce peste şase milioane de cetăţeni îşi duc existenţa în sărăcie, cu mai puţin de 250 de euro pe lună. Tehnocraţii au ignorat şi ei corectarea erorii de salarizare care a adîncit şi mai mult cetăţenii în sărăcie.

Cel mai risipitor preşedinte!

Potrivit „Ziua news”, în ianuarie, facturile cu cheltuielile lui Iohannis s-au ridicat, incredibil, la sume fabuloase: 2.474.427,70 de lei, în februarie la 5.736.422,62 de lei, iar în martie la 8.988.995,31 de lei. Totalul este de 17.199.845,63 de lei. Banii s-au dus pe deplasări interne şi externe, salarii uriaşe, sporuri, diverse contribuţii, indemnizaţii, cheltuieli pentru utilităţi inutile poporului, carburant (naveta săptămînală Bucureşti-Sibiu şi retur şi convoiul de maşini din escorta oficială au păpat bani grei), reparaţii, chirii, prime de asigurare non-viaţă, transferuri către instituţii publice, protocol şi reprezentare. „În prima lună a anului, pentru deplasările externe s-au cheltuit 99.027,48 de lei, iar pentru cele interne – 73.552,80 de lei. Cheltuielile de protocol şi reprezentare au fost de 34.982,15 de lei. În februarie, deplasările externe au costat 953.583,60 de lei, cele interne – 85.128,74 de lei, iar pentru protocol şi reprezentare s-au cheltuit 98.832,51 de lei. În martie, pentru deplasările externe s-au cheltuit 1.447.493,93 de lei, iar pentru deplasările interne, detaşări şi transferuri – 85.592,74 de lei. Pentru protocol şi reprezentare s-au cheltuit 189.708,50 de lei. Klaus Iohannis a efectuat în primele luni ale lui 2016 opt deplasări externe: Bavaria, Munchen, Israel, Palestina, Bruxelles, Turcia, Washington. Tot pe drum, pe drum, pe drum şi acasă, nicidecum! Bugetul Administraţiei Prezidenţiale pentru acest an este de 56.309.000 de lei” Cum Iohannis consumă rapid fondurile, rectificarea bugetară îi pune alte sume uriaşe în traistă. Doar nu dau de la ei, ci din buzunarul românului. Oare cîte şcoli şi grădiniţe s-ar putea construi cu banii risipiţi de Iohannis, fără folos pentru Ţară, pe coclauri străine? Cîte sate şi gospodării, care trăiesc în întuneric, ar putea fi electrificate? Cîte spitale ar putea fi redotate?

Autor: Maria Diana Popescu

Sursa: Art-Emis

Foto: Agerpress