Politică

Facebook i-a șters contul regizorului Iulian Capsali chiar în timp ce scria un mesaj: Nici măcar nu m-au lăsat să mă apăr

iulian capsaliRegizorul și publicistul Iulian Capsali a rămas fără cont de facebook, fără niciun fel de avertisment, chiar în timp ce se conversa cu un alt utilizator al rețelei sociale.

Acesta a precizat că nu înțelege de ce Facebook a luat această măsură radicală.

“Stăteam de vorbă cu cineva, când m-am trezit cu mesajul acesta: pagina această nu este disponibilă. Este incredibil ce se întâmplă, nici măcar nu m-au anunțat ca să mă pot apăra. Să știu ce acuze mi se aduc, deși bănuiesc că în spate se află dictatura corectitudinii politice. Cine nu este pe linia ideologică oficială este redus la tăcere. Am o poziție intransigentă în privința apărării familiei, ceea ce sigur că nu cadrează cu ideologia oficială, dominantă. a vremii.

Practic, m-au luat direct în dubă și m-au aruncat în arest, cam ca pe vremuri. Se pare că ne întoarcem într-o vreme de tristă amintire. Acuzațiile le aflăm mai târziu și oricum nu mai contează. În orice caz, nu mă voi lăsa”, a spus pentru ActiveNews, Iulian Capsali.

Iulian Capsali este regizor, publicist și comentator politic. A candidat, ca independent, pentru Alegerile pentru Parlamentul European din 2014.

Ultima postare de pe contul personal de facebook saluta decizia Comisiei Juridice a Camerei Deputaților de a remite un raport negativ asupra proiectului legii parteneriatelor civile.

Sursa: Active News

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • d-l Capsali isi aroga dreptul sa judece oameni care nu seamana cu el. oameni cu o astfel de gandire, care se cred justitiari, sunt periculosi… printre oameni. nu cred ca e intamplator incidentul cu facebook, are legatura cu modul d-lui de gandire.

  • In conditiile vremurilor de azi feisbuc a reactionat “normal”.

    Pe mine nu ma mira reactia lor si nici macar prin minte nu mi-a trecut ideea ca feisbucul promoveaza “libertatea de exprimare” in adevaratul inteles al cuvantului.

    Feisbucul este doar o alta platforma mainstream, iar deformarea intelesului de “libera exprimare” se incadreaza exact in limitele corectitudinii politice.

    Ma gandesc ca s-ar putea totusi sa fie un lucru bun faptul ca i-a sters contul. Eu nu am avut, nu am si nici nu-mi voi deschide un cont pe feisbuc. Deasemenea, nici nu citesc acolo si nici nu ma intereseaza nimic de acolo, indiferent cat de interesante ar fi unele articole. Dar asta este doar atitudinea mea fata de feisbuc.

    S-ar putea sa fie doar o greseala sau o eroare de sistem in cazul domnului Capsali. Dar si daca a fost un gest intentionat, nu cred ca ar avea rost sa se simta cineva indignat. Acesta este trendul prezentului si din ce in ce mai pe fata al viitorului.
    Exprimarea gandurilor, a vorbelor si a faptelor care nu corespund corectitudinii politice trebuie suprimata din orice mediu de informare. Feisbucul este doar inceputul cenzurii in mediul online.