Politică

Când ne va povesti generalul Dumbravă cum a câștigat Iohannis alegerile?

klaus-iohannis-marius-dumbraveanuGeneralul Dumitru Dumbravă, șeful Direcției Juridice a SRI a făcut de curând o serie de declarații stupefiante site-ului juridice.ro. Printre altele, a spus că serviciul pe care îl reprezintă consideră justiția din Romania drept un “câmp tactic”, pe care nu-l mai părăsește “până la soluționarea definitivă a fiecărei cauze”. Altfel spus, potrivit generalului Dumbravă, SRI stă călare pe justiția reformată a statului de drept consolidat, așa cum este și firesc în orice stat bananier din Uniunea Europeană.

Mai exact, a spus așa: „Dacă în urmă cu câțiva ani consideram că ne-am atins obiectivul odată cu sesizarea PNA, de exemplu, dacă ulterior ne retrăgeam din câmpul tactic odată cu sesizarea instanței prin rechizitoriu, apreciind (naiv am putea spune acum) că misiunea noastră a fost încheiată, în prezent ne menținem interesul până la soluționarea definitivă a fiecarei cauze.”

Urmare firească, Uniunea Națională a Judecătorilor din România a solicitat  Consiliul Superior al Magistraturii “să solicite Consiliului Suprem de Apărare al Ţării verificarea respectării interdicţiei judecătorilor şi procurorilor de a nu fi/a nu fi fost lucrători operativi, inclusiv acoperiţi, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informaţii, iar rezultatul să fie făcut public”, „să ceară de urgenţă clarificări publice Serviciului Român de Informaţii, care trebuie să explice corpului de magistraţi şi societăţii ce înseamnă concret câmp tactic, când vine vorba de justiţie, care sunt mijloacele prin care serviciul operează în acest câmp tactic, care este cadrul legal ce permite acestui serviciu să îşi menţinăinteresul/atenţia până la soluţionarea definitivă a fiecărei cauze, în ce constă în mod efectiv acest interes, care sunt limitele sale, de ce garanţii este însoţit şi ce control se exercită asupra sa?”

Nu, nu am motive să cred că generalul SRI Dumitru Dumbravă este nebun și nici că ar consuma băuturi spirtoase în timpul zilei. Despre general se știe, este pasionat de justiție, căci este fost procuror – da, par să fie meserii gemene – și confundă Internetul-ul cu o intersecție care ar trebui dirijată de SRI. Dar așa vede generalul necesitatea Legii privind securitatea cibernetică!

De data asta, însă, evident a ratat o minunată ocazie de a tăcea. Teoretic, în baza regulilor compartimentării muncii de informații, generalul nu ar fi putut avea informații din zone ale SRI, altele decât cele ce țin de competențele sale. Practic, însă, este foarte posibil să fi aflat despre linia pe care justiția este lucrată. Personal cred că așa și este, cum spune generalul Dumbravă. Dacă lucrurile stau cum spune, este foarte grav!

Peste toate, SRI va trebui să răspundă, pentru că deja scandalul este unul care a angrenat mai multe insitituții, UNJR, CSM, CSAT și este doar începutul.

Dar, dacă generalul Dumbravă tot este pus pe dezvăluri senzationale, așteptam se ne povestească și cum a câștigat Klaus Johannis alegerile din toamna anului trecut.

Autor: Mirel Curea

Sursa: Evz.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Cu serviciile de informatii nu merge ca la senat,parlament,presedentie. Aceste structuri sunt oculte si daca apare cineva in prim plan din aceste structuri apai acest fapt a fost premeditat,planuit,calculat si acceptat din interior. Cu serviciile secrete nicaieri nu tine “cu controlul” deoarece cei care sunt pusi sa controleze habar n-au cum sa faca acest lucru si niciodata nu vor putea trece dincolo de niste bariere puse din interior. Si totusi… De un singur lucru se tem serviciile cu adevarat intr-o tara,de taierea drastica a bugetului de stat alocat lor si de controlul la sange al posibilelor finantari din alte surse … Faceti asta politicenilor si veti avea servicii in slujba Romaniei si a cetateanului roman si niciodata nu vor deveni stat in stat ca acum !

  • Sa nu ne mai platim impozitele si taxele pt. a nu mai avea bani se subventionat 7 servicii care nu protejeaza Romania ce interese oculte !!!
    GREVA FISCALA!!!!!!!!!!!!!

  • Politica degeaba este de dreapta sau de stanga in ceea ce priveste doctrina generala daca din punct de vedere fiscal partidele trebuie sa hraneasca fiecare cate un milion de asistati social.
    Putem sa spunem ca in momentul de fata toate partidele din Romania sunt de stanga pentru ca nu fac nimic sa puna la munca toti asistatii social.