Politică

Eutanasiere, genocid sau razbunare?

stray-dog„Va veni o zi când oamenii ca mine vor judeca uciderea oricărui animal la fel ca uciderea unui om”, spunea Leonardo da Vinci, cel mai mare geniu din istoria Umanității, iar Pitagora spunea că „atâta timp cât oamenii masacrează animale, se vor omorî și unii pe alții”. Respingeți păgâna Lege a Talionului, care cerea „ochi pentru ochi și dinte pentru dinte”! Voi, ca pământeni și ca ființe umane, în cel de-al treilea mileniu creștin, sunteți mult mai buni de atât.

Au trecut, deja, câteva zile de la o întâmplare de un tragism greu de exprimat în cuvinte și poate chiar greu de înțeles la adevăratul său dramatism: un copil în vârstă de 4 ani a fost sfâșiat și ucis de niște câini comunitari. Personal, pot doar să încerc, din tot sufletul, să empatizez cu această nenorocire, cu suferința familiei celui plecat, atât de devreme, dintre noi, și, de asemenea, să simt toată compasiunea de care sunt în stare în calitate de ființă umană.

Faptele sunt, cred, destul de bine cunoscute de toată lumea, deși am observat că au existat o serie de elemente mincinoase și manipulatorii în toată expunerea mediatică a evenimentului. Astfel, un copil în vârstă de 4 ani, insuficient supravegheat, a ajuns, pe un maidan aflat în apropierea Parcului Tei, unde a fost atacat de câini comunitari, doborât la pământ și mușcat până la moarte. Este evident că acest lucru este inadmisibil într-o capitală europeană a mileniului III. De asemenea, este absolut obligatoriu ca vinovații să fie trași la răspundere și pedepsiți. În plus, este esențial ca măcar acum să se ia măsurile necesare pentru ca o astfel de nenorocire să nu se mai petreacă niciodată.

Am asistat, cu toții, cu această tristă ocazie, la un nou bâlci politic ieftin și la un nou spectacol social de prost-gust. Politicienii se ceartă de mama focului și își aruncă vina, de zor, unul în cârca altuia, în timp ce pe posturile de televiziune se perindă tot felul de pațachine și de bizari care își dau cu părerea despre subiect cu o nonșalanță și o nesimțire strigătoare la cer. Astfel, aleșii noștri, acompaniați de cei care se cred formatori de opinie, au dat verdictul și au găsit vinovații. Cine sunt aceștia? Ei, bine, câinii. S-a prefigurat și singura soluție de care sunt în stare acești oameni: omorârea tuturor câinilor comunitari. Încă o dată, reacționam strict emoțional, fără pic de rațiune și înțelepciune, în fața unei mari tragedii. Vor fi măcelăriți, cu siguranță, zeci de mii de câini fără stăpân. Alegem, așadar, să acționăm pur instinctual, asemenea animalelor. În acest caz, ce ne deosebește de ele? Cu ce suntem noi mai buni? Cu ce le suntem superiori? Oare doar atât putem? Numai atât ne duce capul?

Să fie foarte clar și limpede: responsabilitatea în problema câinilor comunitari ne aparține nouă, tuturor. Noi i-am abandonat și i-am lăsat pe străzi, noi i-am înrăit și i-am adus în punctul de a fi capabili de astfel de fapte îngrozitoare. Este datoria noastră să rezolvăm această problemă. Dar cum să o rezolvăm? Se tot vorbește de eutanasiere. Ce ipocrizie și minciună! Știți ce înseamnă, cu adevărat, eutanasie? Eutanasia este acțiunea prin care, într-un mod nedureros, se suprimă viața unei ființe a cărei suferință grea și prelungită este considerată iremediabilă. Este acesta cazul de față? Nici vorbă. Va fi vorba, în cel mai bun caz, de o ucidere prin injecție letală. În cele mai multe cazuri, însă, câinii vor fi otrăviți, fiind lăsați să moară lent, în chinuri groaznice, sau vor fi măcelăriți cu lopețile, cu topoarele, cu răngile sau cu bâtele. Așa că nu îndrăzniți să îmi vorbiți mie despre eutanasie! Adevărul este că ceea ce se va întâmpla în curând va fi un genocid comis din răzbunare. Va fi o exterminare în masă comisă din cea mai dezgustătoare ipocrizie politicianistă, dar și din lașitate, din neputință și din prostie.

Vorbeam de soluții și mă gândesc că, îndreptățiți fiind, m-ați putea întreba cum văd eu rezolvarea acestei probleme. Singura soluție decentă, umană, responsabilă, dar și eficientă este izolarea totală a câinilor comunitari în adăposturi construite la marginea orașelor. Știu că acest lucru implică anumite costuri. Asta e! Trebuie să ne asumăm acest lucru, ca o responsabilitate ce ne aparține în totalitate, dacă vrem să ne mai considerăm și să mai putem fi numite ființe umane.

Poate că v-ați întrebat de ce am ales această fotografie pentru a însoți articolul de față, de unde provine ea și ce reprezintă. Ei, bine, am văzut acum ceva vreme un film documentar care mi-a schimbat viața. În acel film, la un moment dat, este prezentată imaginea unui câine jupuit de viu de niște oameni care îi vroiam blana și pielea pentru a o vinde pe bani grei. Acea scenă m-a marcat pentru totdeauna. Nu voi uita niciodată privirea caldă și blândă a acelui câine care, în chinuri groaznice, jupuit fiind de viu, își întreba, parcă, călăii: „De ce?”. Priviți, fiecare dintre voi, această fotografie, acei ochi îndurerați, și întrebați-vă dacă puteți fi părtași la astfel de crime oribile și dacă sunteți, cu adevărat, asemenea oamenilor care sunt capabili de așa cruzimi îngrozitoare.

Autor: Nick Teodorescu

Sursa: Nick-Teodorescu.eu

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Cainii si pisicile,sunt consideratein America,mai ales,ca membrii ai familiei.Asupra lor,stapanii,isi pun asa numita “amprenta psihica”. Si oamenii sunt cu inclinatii spre bine sau rau.NU toti suntem criminali,violatori,hoti sau betivi.Dar unii sunt.La fel si animalele au anumite inclinatii.(Agresivitate daca au fost crescuti astfel).Spre deosebire de om,care face raul in mod constient,ele nu stiu ce este raul,ele sunt conduse de instincte.Sa nu uitam ca si cainii au fost in stare sa salveze vieti.Rasa Saint Bernard,crescuta de calugari,in Evul Mediu,pentru asa ceva.Caini care au salvat copii de la inec,ranitii din razboaie sau avalanse,caini care sau sacrificat pentru stapanii lor.Amprenta psihica,o pune omul,iar vina ii apartine exclusiv.

  • deci documentarul ala m-a lasat masca mi-au sarit plombele din gura…. astia sunt oamenii, fiinte paranoice, salbatice,egoiste, avare si cel mai grav cu un dram de inteligenta dupa celelalte “avantaje” n-ai cu cine, tara asta chir e “sat fara caini”

  • Insuficient de informat esti si dumneata. Copilul a intrat pe un teren proprietate privata, ingradit cu gard. Nu numai ca era nesupravegheat, dar era incalca si o proprietate privata. Nu avea ce cauta acolo.Admir articolul, dar va rog sa-l editati sa oferiti toate informatiile corecte.

  • scuze, dar copilul nu a ajuns pe un maidan, ci pe un teren viran despartit de terenul de joaca din parc printr-un gard care arata asa.uitati va la clip, eu m-am revoltat tare pe adminstratia parcului cand am vazut asta
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-15502596-video-cum-arata-parcul-tei-doar-dupa-fost-sfasiat-copil-catre-caini-continare-maidanezii-plimba-nestingheriti-prin-spatiul-joaca-iar-gardul-care-separa-parcul-terenul-virat-ramas-nesecurizat.htm

  • Eutanasierea si castrarea nu sunt solutii pentru acest fenomen. De mic copil vad in Bucuresti hingheri. Si din pacate o sa mai vad. De ce aceste doua masuri nu sunt suficiente si eficiente ? Pentru ca sunt oameni, si nu putini, care nu sunt de acord cu castrarea propriilor caini si aici nu ma refer la cainii de rasa ci chiar la cei din rasa My Danez Imperial. I-am intrebat de ce nu-i castreaza si mi-au raspuns ca daca natura i-a dotat pe caini cu aparat genital ei nu au voie sa “contrazica” natura. “Ei bine si ce veti face cu puii ? i-am intrebat” “Ii vom duce la servici, la fabrica etc”. Atata timp cat unii inmultesc cainii degeaba se va face eutanasia, degeaba izolarea lor in ghetouri inumane. Din pacate, atunci cand s-a vehiculat ideea cu castrarea obligatorie a tuturor cainilor (cu exceptiile de vigoare) iubitorii de caini s-au opus.

  • Solutia este simpla: demisia tuturor politicienilor incompetenti, care se incapataneaza sa ocupe functii in care sunt totalmente incompatibili. I-ar onora aceasta decizie, si ne-ar face un mare serviciu. Inca ma intreb de ce exista un partid extrem de longeviv si a carui perenitate ma ingrozeste. Respect pentru primarul Sibiului. De ce trebuie sa-mi fie rusine de sorgintea mea, de tara in care traiesc? Treziti-va romani, noi suntem TARA, nu acele voci marunte de cabotini care indeamna la ura si crima.