Analize și opinii Politică

Europa, la picioarele Romaniei

Romanii care au ratat stirile din primele zile ale noului an au ce regreta. Le-a scapat marele eveniment – speranta mileniului. Nu este vorba despre supervulcanul Campi Flegrei care ameninta sa rada viata de pe intreaga Europa.

O alta superputere ameninta Batranul continent. A venit timpul celui din urma. E greu de crezut, chiar si pentru noi, insa noua super-putere este Romania. Cel de pe urma a ajuns cel dintai si ameninta acum intreaga Europa.

Sculati romani, voi toti cei care ati fost macar o data umiliti, acasa ori pe meleaguri straine, chinul vostru s-a terminat. Tara noastra s-a trezit din somnul de milenii, si-a indreptat fruntea si capul plecat, iar acum priveste demn catre cele mai nobile inaltimi. Politicienii nu mai sunt marionetele nimanui, au renuntat sa mai fure statul si au devenit eroii celei mai dure batalii a secolului – inclestarea intre Romania si Germania.

Miza conflictului – supunerea viitorului – ori noi, ori Uniunea Europeana. Cum nimic maret nu se infaptuieste in viata fara gesturi nebune, riscuri uriase, sacrificii enorme si o doza buna de irational, la fel si atitudinea pe care cativa politicieni o imprima Romaniei zilele astea merita intreaga atentie si, apoi, supunere.

Exista si in natura gesturi greu de inteles sau de explicat. De exemplu – atacul animalelor mici, aparent fara sanse, asupra celor mai puternice si mai bine dezvoltate. O miscare sinucigasa la prima vedere, dar care se se poate transforma in final intr-o strategie perfecta. Exista, de asemenea, gesturi si mai nebune: in loc sa fugi din fata celui mai puternic si care sigur te va dobori, te indrepti direct spre el, intr-o ultima incercare de supravietuire.

Nu este si cazul Romaniei. Pe langa faptul ca punem la punct tari precum Franta sau Germania, pana acum pe baza principiilor morale sau tehnice, ne pregatim acum sa declansam asaltul final – amenintarea directa asupra Uniunii Europeane. De ce nu am face-o, pana la urma? Nu ei s-au rugat de noi sa intram in clubul lor select? Nu eram noi perfecti pana sa aderam la UE, iar comunitatea celor 25 de state ne-a gripat si ne-a tras in jos?

Nu avem noi, inainte de adarare, economia si justitia perfecte, un exemplu pentru intreaga lume? Nu despre Justitia romana spuse presedintele ca este justitia care a facut cel mai mare bine poporului sau dintre toate sistemele judiciare din Europa? Ba da, despre noi era vorba. Si ce am devenit in doar cativa ani de chinuri in UE? Bataia de joc a Germaniei si Frantei. Acum gata. Ai nostri si-au dat seama si nu mai suporta.

Pe langa amenintarile clasice asupra Germaniei si Frantei, replica cea mai dura pe care super-puterea Romania se pregateste sa o dea comunitatii europene consta in surpriza cresterii economice pe care deja am lansat-o. Ne vom razbuna pe Germania construind doar anul acesta aproape 300 de kilometri de autostrada, iar in anii ce vin alte cateva mii. Ce conteaza ca in 2010 am inaugurat, cu mult fast, doar 10 kilometri? Am facut-o pentru ca am sustinut economiile subrede din Europa. De acum, fiecare pe cont propriu.

Dupa ce anul acesta ne vom plati datoriile, in valoare de peste sase miliarde de euro, dupa ce vom finaliza si inaugura sutele de kilometri de autostrada, dupa ce vom porni constructia zecilor de Sali polivalente si miilor de kilometri de drumuri judetene, Romania va demonstra Germaniei ce inseamna sa te dezvolti prin munca, seriozitate si cunostinte dobandite printr-o educatie moderna.

Pentru ca la finalul lectiei pe care intentionam sa o predam Germaniei vom ajunge invitabil in justitie, sa ne pregatim de pe acum sa-i invatam ce este dreptatea, dreptul si cum functioneaza ele in relatia cu individul si cu legea. In rest, un fleac, i-am ciuruit si pe ei…!

autor: Iulian Leca
sursa: ziare.com

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Marcelus, mama, articolul acesta este un pamflet si trebuie citit ca atare ! Iar ai lipsit de la ora de romana…..

  • Sunt convins că mulţi regretă comunismul, dar ce e mai rău, este că “scriitorii” de “Gazeta de perete” nu au dispărut încă. Mai ales că internetul, le-a pus la dispoziţie un “ditamai panoul” unde pot să-şi “neuronalizeze” prin condei, frustrările hormonale, neexplicabie pentru ei, datorită caracterului de vită supusă sistemului.

  • STIMABILE!!!DATORIA EXTERNA A ROMANIEI ESTE DE 200 MILIARDE DE EURO.CE SPUI DUMNEATA NU SE ADEVERESTE NICI PE DEPARTE.CU CAT TE-AU PLATIT COALITIA P.D.L.–U.D.M.R. PENTRU A COMPUNE ACEST ARTICOL?ROMANIA ESTE VANDUTA.NU MAI EXISTA.AR FI BINE SA AJUNGEM IN JUSTITIE PENTRU A RECUPERA DATORIA PE CARE GERMANIA O ARE SPRE PLATA ROMANIEI DIN TIMPUL RAZBOIULUI.DOAR,ASA.IN ACEASTA CHESTIUNE,NENEA TRAIENEL SE FACE CA NU AUDE SI NU VEDE.ATENTIE ROMANI!!PE CINE VOTATI LA URMATOARELE ALEGERI.VOI IA-TI ALES PE ACTUALII TRADATORI.AMIN.