Politică

Economistul Cristian Socol: ”Ieșiți din gloată!”

Iesiti din gloată! Gloata nu are creier, este superficiala, volatila, iratională! Nu vă mai pierdeți timpul privind la jocuri politicianiste sterile!



Pentru a da votul vostru cuiva, analizati în primul rând ce masuri sunt propuse pentru cresterea nivelului dvs de trai – pentru că acesta trebuie sa fie principalul obiectiv al oricarei guvernari.

Ce se intampla cu salariul dvs, cu pensia cu alocatia sociala s.a.m.d. ? Cresc ele cu procente rezonabile peste inflatie ptr a vă creste astfel puterea de cumpărare? In al doilea rănd analizati ce masuri se propun pentru educatie ptr scoala dvs a copilului a nepotului s.a.m.d. Merg ei intr o scoala sigura, dotata rezonabil, învatatorul / profesorul poate asigura un proces didactic eficient? In al treilea rand,ce se propune in domeniul sanatatii?

Cu totii avem/ vom avea nevoie de ingrijire medicala. Se propun solutii pentru un acces facil la servicii medicale rezonabile, exista acces ptr tratament de generatie superioara? Exista medici competenti si stimulati ptr a face performanta decenta? Se propun in program masuri pv dotarea spitalelor cu tehnologie medie sau avansata? In al patrulea rand, hrana – sunt propuse masuri pentru a asigura hrana sanatoasa, in primul rand produse romanesti de calitate? In al cincilea rand analizati masurile legate de infrastructura.

Sunt propuse investitii in drumuri, poduri, sosele, autostrazi, cai ferate. aeroporturi pe care le folositi? In al saselea rand, cititi ce propuneri sunt pentru mediu. Exista solutii ptr a respira un aer curat? In al saptelea rand, accesul la cultura si recreere este decent? Va permiteti un abonament de revista, un spectacol de teatru s.a Cel putin o vacanta rezonabila? In al optulea rand, vedeti masuri care sa va asigure demnitatea de a fi român, o politica externa buna?

Ok, am dat niste exemple, setati va dvs o lista de prioritati pe care le doriti de la cei care va cer votul pentru a administra temporar subliniez temporar banii dvs, tara, prezentul si viitorul. Dupa ce ati facut acest exercitiu – acela de a va uita la idei, la calitatea masurilor de politici publice propuse uitati va la oamenii care va cer votul si la cei care sunt propusi pentru a administra temporar tara. Sunt ei competenti, sunt seriosi, sunt patrioti, au experienta, sunt credibili? Au realizat intr un grad satisfacator ceea ce au promis dc au experienta?

Daca sunt oameni noi, sunt ei demni de increderea dvs? Oameni buni, lăsati disputele sterile si faceti ochii mari. Conteaza mult mai mult decat credeti. Luati va 30 de minute si faceti o analiza rationala! Emotia trece repede. Si nu tine nici de foame,nici de cald, nici de inteligenta. Nu va mai pierdeti timpul pacalindu-va ca sunteti actori in jocul politic. Suntem importanti doar ca multime, ca indivizi intr o mai mica masura. Si daca vom cadea pradă emotiei multi dintre noi, nu vă așteptati la ceva bun. Sa gândim!

Autor: Cristian Socol

Sursa: Cristian Socol Facebook