Politică

E OFICIAL: A inceput MONITORIZAREA ON LINE a celor care il sustin pe Maresalul Ion Antonescu si a ideilor fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, a cultului preotilor si intelectualilor nationalisti, dar si a lui Ceausescu

political-cartoon_45Consilierul prezidential Andrei Muraru a anuntat ca a inceput de cateva zile monitorizarea, inclusiv online, a ideilor fasciste, legionare, rasiste sau extremiste, potrivit noii legi promulgate de presedinte Klaus Iohannis in urma cu cateva zile.  In aceasta lege este interzis si cultul lui Nicolae Ceausescu. 

Muraru a facut aceste afirmatii la dezbaterea intitulată „Extremism, antisemitism, nationalism – pericolele contemporane ale Europei“, conform blogului saccsiv.wordpress.com.

„Fapta persoanei de a promova, în public, cultul persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război, precum şi fapta de a promova, în public, idei, concepţii cu doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi. Negarea, contestarea, aprobarea, justificarea sau minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a Holocaustului ori a efectelor acestuia, a genocidului, a crimelor contra umanităţii şi a crimelor de război, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă“, sunt principalele modificări din lege.


Această lege include pentru prima dată diseminarea propagandei, prin mijloace electronice. Din acest moment, autorităţile publice trebuie să urmărească aceste lucruri şi să identifice acolo unde există infracţiuni în baza acestei legi. De 48 de ore, vă pot spune că, deşi nu s-a observat acest lucru, cultul lui Nicolae Ceauşescu este interzis oficial în România pentru că această lege sancţionează cultul persoanelor vinovate de crime împotriva umanităţii, de crime de război şi genocid. După cum ştiţi, Nicolae Ceauşescu a fost condamnat pe 25 decembrie la Tribunalul Militar Excepţional pentru genocid: articolul 357, Cod Penal“, a spus Muraru.

Consilierul prezidenţial al lui Klaus Iohanns a mai arătat că legea prevede şi dizolvarea unor asociaţii, fundaţii şi partide politice, care promovează şi întreţin propagandă fascistă, legionară.

„Institutul Ellie Wiesel, care a fost parte la elaborarea acestui proiect de lege, împreună cu grupul parlamentar al PNL, va avea o misiune foarte dificilă pentru că va trebui să acorde asistenţă organelor judiciare pentru că există pericolul să ne trezim cu cazuri foarte grave, care nu sunt sancţionate la câteva sute de km de Bucureşti de către un Parchet şi să se ajungă la extreme în care câteva texte să fie sancţionate drept propagandă. Este foarte important ca institutul să acorde asistenţă organelor judiciare pentru că acum asistăm cu toţii la naşterea unei jurisprudenţe în acest domeniu în România. Legea anterioară nu a avut aplicabilitate în plan juridic. Nimeni nu a fost condamnat definitiv pentru infracţiuni cuprinse în textul acestei legi“, a mai spus Muraru.

Sursa: Flux24.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Onoare Maresalului Ion Antonescu si rusine celor care au initiat si votat legea idioata. Maresalul Antonescu si Legionarii vor ramane in istorie dar parlametarii tradatori vor fi mai intai blestemati si apoi uitati.

  • @Gandeste.org: De ce apare in titlu ”… a cultului preotilor si intelectualilor nationalisti..” In articol nu am gasit referire la acest aspect?? De ce se face referire si la miscarea legionara atata timp cat in cadrul Procesului de la Nurnberg ea a fost exonerata de orice legatura fascista???

  • Nu pricep! De ce se incearca stoparea marturiei de credinta pe care o fac preotii si credinciosii laici? Nu sunt sanatosi ma! Razi ca proasta in balci bai frumuselule!

  • Și uite cum principalul argument care susține holocaustul devine obligarea întregii lumi cu amenințare să susțină că holocaustul este adevărat. Uite cum Ceaușescu devine rău doar pentru că lumea este amenințată cu pușcăria să susțină că Ceaușescu este rău. Ei au creat acum prin lege eticheta de “fascist” și “extremist” și aruncă îi pușcărie pe oricine are se capătă cu etichetă, numai că se pierde din vedere faptul că exact această manieră este un act extremist și fascist.

  • Si ce daca a inceput monitorizarea? Solutia este simpla de tot: FOLOSITI BROWSERUL TOR! Instalati TOR si jigodiile nu o sa va poata monitoriza! Puteti in liniste sa cititi si sa propagati pe NET orice materiale vreti despre Maresalul de Otel! Traiasca creatorii TOR ONION!