Politică

DEZERTAREA NATO

dezÎmpingerea aliaților într-un conflict cu Rusia, este un joc foarte periculos a căror consecințe pot fii chiar destrămarea alianței NATO.

Mulți dintre aliații NATO, la momentul aderării, nici măcar nu au gândit că alianța o să ajungă în poziția de conflict cu Federeația Rusă. Mai mult, mulți dintre membrii NATO au mizat pe atragerea și aderarea Rusiei la această organizație.

Din păcate Rusia nu mai este condusă de Gorbaciov, adică de un om al intereselor occidentale, ci de Putin, care, indiferent de interesele oligarhice pe care le slujește, apără interesele Rusiei și nu este obedient euro-atlanticilor.

Este clar că euro-atlanticii fac încă tot posibilul și folosesc toate mijloacele pentru a-l îndepărta pe Putin de la putere, pentru a-și putea ei numi, prin alegeri asa-zise ”libere și democratice”, un om de paie, un obedient care să facă loc intereselor coorporatiste și militare în Rusia.

Ei, dacă aceste practici s-au derulat cu succes în mai toată lumea, se pare că aici lucrurile sunt mai complicate.

În România a fost cel mai simplu, toți decidenții politici fiind șantajabili și mituibili, nu au existat nici un fel de probleme, ba mai mult, au dat dovadă de un gratuit exces de zel. Bineînțeles că parghiile DNA-ului au fost folosite și funcționează perfect și astăzi.

Dar să revenim la Rusia, de fapt la Putin, pentru că de el se lovește practic tot acest plan.

În Ucraina au reușit prin Euro-Maidan (prin metoda aplicată mai în toate țările fost comuniste) să-și numească un guvern din oameni de paie obedienți intereselor UE și SUA și să smulgă Ucraina de sub controlul Rusiei. Din punct de vedere al Rusiei, Ucraina a fost în mod insinuos atașată construcției UE și supusă intereselor Euro-atlantice.

În acest context, Rusia pierde acordul pentru bazele militare de pe teritoriul Ucrainei (baze gestionate împreună) și riscă să piardă controlul celei mai importante zone strategice și baze militare terestre și maritime din Crimeea, peninsulă cu țărm la Marea Neagră și la Marea Azov. Toate acestea, coroborate cu informațiile primite prin Edward Snowden, cu privire la interesul NATO la această zona, au determinat Rusia să anexeaze Crimeea, regiune cu o populație majoritară rusă.

Ca urmare a dejucării planurilor de extindere NATO și europene în zona Crimeea, Euro-atlanticii au reacționat prin sancțiuni economice și de îngrădire a deplasărilor unor cetățeni ruși în stațiile controlate de ei (Europa, SUA și altele). Un adevărat embargo comercial asupra Rusiei, prin care se dorea de fapt izolarea și forțarea Rusiei să cedeze intereselor neoconilor.

Mai mult, pentru a produce ruperea relațiilor dintre Putin și afaceriștii ruși (pentru a-l lăsa fără susținerea lor financiară), neoconii se îndreaptă către firmele și proprietățile rusești din Occident. Au fost confiscate proprietăți, au fost reținute active, blocate și confiscate conturile deținute de aceștia în băncile occidentale.

Afaceriștii ruși vizați sunt denumiți de presa aservită, oligarhi în acest caz, iar confiscarea proprietăților, a conturilor și a activelor deținute de aceștia în diferite parteneriate, a fost numită sancțiune.

Putin reacționează acum și răspunde exact cu aceeași monedă.

Printr-un proiect de lege care deja a primit girul camerei mici a Dumei de stat, Rusia se angajează să despăgubească pe toți aceia care au avut de suferit, persoane fizice și juridice care au pierdut sume de bani, proprietăți și cărora le-au fost afectate afacerile. 

Sumele pentru despăgubirea acestora vor fi obținute printr-o manevră similară cu cea a sancțiunilor aplicate contra afaceriștilor și oamenilor bogați ruși de către unele state. Astfel sunt vizate exact firmele tărilor care au aplicat sancțiuni Rusiei și care-și desfăsoară activitatea în Rusia. Mari corporații, bănci, etc. De la acestea , prin confiscarea proprietăților deținute, a banilor din bănci, se vor strânge sumele pentru despăgubiri. În acest caz mass-media aservită numește asta naționalizare, când de fapt este exact același lucru cu ceea ce numeau sancțiuni doar pentru că erau îndreptate împotriva Moscovei.

În același context mass-media aservită ocultei mondiale, îi numește oligarhi (adăugând și apropiați ai lui Putin) pe marii afaceriști bogați ai Rusiei, iar pe milionarii occidentali îi numește oameni de afaceri (chiar dacă mulți dintre ei sunt apropiați administrației americane).

Sunt convins că dacă agenturile străine nu regizau manifestațiile Euro- Maidanului, prin care au reușit îndepărtarea guvernului filo rus al Ucrainei, lucru echivalent cu pre-anexarea Ucrainei la UE și deschiderea aderării acesteia la NATO, Rusia nu avea nici un motiv să anexeze Crimeea.

Sancțiunile Rusiei s-au întors, așa cum anticipam, ca un bumerang împotriva intereselor multor state europene.

Incidentul aviatic al zborului MH 17, în care din nou Rusia a fost învinuită în pripă de toată mass-media aservită neoconilor, doar pe marginea unor supoziții, fără rezultatele unei anchete, face și el parte din încercările de a incrimina Rusia.

Mai mult, după o propagandă anti-rusă susținută de toată mass-media aservită intereselor elitei malefice mondiale, după ce anchetele și înregistrările din satelit au arătat că nu Rusia este implicată în acest incident, mass-media nici măcar nu au venit cu știri reparatorii sau cu scuze. Aceeași mass- media asevită, pur și simplu nu a mai amintit aproape deloc despre cauzele reale ale incidentului.

Între timp, Rusia se orientează către Asia și-și întărește participarea la BRICS.

Odată cu asta, interesele viitoare ale FMI sunt lovite puternic.

Se conturează noi alianțe militare de susținere a Rusiei, inclusiv de către China.

Între timp NATO trece la gruparea forțelor în proximitatea Rusiei, invocând iminența unor acțiuni militare expanționiste din partea Moscovei.

Se încalcă chiar și acordul NATO-Rusia, privind contingentul trupelor NATO din proximitatea Rusiei.

România aduce urgent schimbări legislative și anulează plafonul de limitare la 3000 de militari al trupelor NATO de pe teritoriul României, permițând un număr nelimitat.

Acest lucru atrage avertismente din partea Rusiei, tratate superficial de oficialitățile române.

Evoluții posibile.

Până la o confruntare armată sunt sigur că se va încerca eliminarea prin diverse mijloace a lui Putin și a actualului guvern al Rusiei.

Este destul de greu ca serviciile secrete ale neoconilor să poată gestiona un ”Euro Maidan” în Rusia, ținând cont de faptul că serviciile secrete Ruse sunt în alertă maximă.

Mai există posibilitatea coruperii unui apropiat de-al lui Putin, astfel încât să-l trădeze și văndă către neoconi. Nici acest lucru nu este foarte lesne de înfăptuit.

Nu trebuie neglijat nici un eventual atentat asupra lui Putin, disimulat într-un nefericit accident sau chiar un atentat la vedere.

O a patra variantă și cea mai probabilă este metoda folosită pentru Sadam Husein, Muammar al-Gaddafi și alții. Putin o să fie prezentat de mass-media ca un tiran cu ideei expansioniste, capabil oricând să atace și să ocupe state suverane din proximitate și chiar să apese butonul nuclear. Sub acest pretext o să se treacă la acțiuni armate împotriva Rusiei.

Odată ajunși în acest punct, există posibilitatea declanșării unui război cu consecințe inimaginabile pentru Europa în primul rând, dar și pentru întreaga lume. România ar fi printre cele mai afectate, asigurând de fapt câmpul de luptă și bună parte din carnea de tun. Războiul ar fi desigur și un bun prilej de a scăpa de toți aceia care sunt recunoscuți ca fiind opozanți ai globalizării, ai NATO și uniunii Europene, prin trimiterea lor în prima linie de luptă, deci folosirea lor drept carne de tun.

Mass-media aservită o să folosească termenul de război defensiv, pentru a crea impresia că este de fapt un război impotriva unei agresiuni concrete, nu doar probabile.

Nu trebuie neglijat nici faptul că Rusia înțelege că este ușor să duci războaie pe teritorii străine, departe de țara ta. Distrugerile nu te vor afecta niciodată, câmpul de luptă fiind al altora.

Ei bine, Rusia poate dejuca această strategie a SUA și poate muta ”câmpul de luptă”, de fapt de distrugere, fix la americani acasă.

Dacă tensiunile vor creşte, Rusia ar putea contraataca nuclear SUA în două regiuni strategice. Este vorba despre vulcanul Yellowstone, din statul american Wyoming, şi Falia San Adreas, ceea ce ar însemna distrugerea completă a SUA.

Se vor intensifica manifestațiile contra acestui război. SUA, pe fondul situației de război o să încerce să invoce legea marțială împotriva civililor care se opun războiului.

Mulți civili chemați la încorporare o să refuze ordinul, o să se ascundă, iar mulți soldați din rândurile NATO o să refuze să lupte.

Punerea la îndoială a randamentului sistemelor defensive, o să lase Europa sub teama nesiguranței.

Sper totuși ca între timp mulți dintre aliați să-și facă bine socotelile, Europa de asemenea să înțeleagă implicațiile unui astfel de război și faptul că statele ei o să fie cele mai afectate de acest conflict.

E, acesta cred că este momentul dezertării NATO.

Numesc așa dezertarea din NATO a căt mai mulți dintre aliați. Mai multe state membre în NATO, vor denunța contractul cu această organizație, invocând diverse încălcări ale statutului și obiectivului pentru care aceasta a fost creată. Mulți dintre militarii americani și ai altor aliați o să dezerteze de asemenea. Simultan cu asta mai mulți demnitari din statele membre care au sprijinit alianța o să fie trași la răspundere în statele lor. Mai mult, e posibil ca chiar în SUA, să asistăm la astfel de puneri sub acuzare și arestări.

SUA și încă câteva state dintre partenerii lor constanți, nu o să poată să se angajeze în această confruntare, asta fiind de fapt sfărșitul pentru NATO.

Acesta e momentul în care putem considera Rusia un potențial pericol. Să sperăm totuși că Rusia o să înțeleagă motivele celor care au denunțat partenariatul cu NATO și o să oprească și ea orice acțiune militară.

Să nu uităm totuși că în spatele ambelor părți, există adevărații noștri inamici, cei care conduc lumea și orchestrează toate războaiele din umbră.

În același timp trebuie să înțelegem că capitalismul sălbatic sau revenirea bolșevismului comunist sunt la fel de rele pentru umanitate.

Lumea care se naște după aceste evenimente trebuie să fie orientată doar către nevoile reale ale tuturor cetățenilor, către deplina suveranitate a ființelor umane, către protecția mediului, a florei și faunei.

O lume a abundentei, a realei prietenii, a adevaratelor valori, fara politic, fara constringeri și foarte important, o lume a păcii.

Sursa: Leonard Chesca

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • O analiză lucidă a războiului mondial declanşat între forţele infernale şi cele cereşti. Dar care nu atinge esenţialul şi anume războiul rece biologic, văzut prin prisma teoriei lumilor unipolare, bipolare şi multipolare, ce a creat un conflict sacru între “spaţiu” şi “loc”, pe un “loc fără de loc”, într-un “topos atopos”, prin “teoria ciocnirilor dintre culturi şi civilizaţii” (a lui Samuel Huntington), mai concret, prin ciocnirea dintre două culturi şi religii diferite, din Orient şi Occident, şi cele opt (nouă) civilizaţii: minoică, sinică, japoneză, hindusă, islamică, ortodoxă, occidentală, latino-americană şi africană.