Politică

De ce trebuie desființat DNA-ul

DNA - RAPORT ACTIVITATE 2014Copilul malformat al doamnei Monica Macovei s-a emancipat. Lipsit de cei șapte ani de acasă, pe motiv că stătea toată ziua prin copaci să se benocleze la vecini când aceștia se așezau pe veceu, preșcolarul (deși ar fi trebuit, poate, să scriu „neșcolarul”) a crescut pe nesimțite (ad literam) și a devenit ditamai hăndrălăul care are chef de cafteală mai ales în perioadele perielectorale. Atunci își amintește el, selectiv, că unul sau altul s-a uitat chiorâș la personalitățile care ieșeau cherchelite din birt ca să reformeze justiția prin tufișuri, atunci scoate el de la naftalină fotografiile mișcate, îngălbenite de vreme, cu derbedeii satului furând știuleți de la cooperativa agricolă de producție.

Dovada că țara asta este foarte bogată rezultă din evidența că, de 25 de ani, toți proștii cu liceul la seral fură de rup și tot nu se mai termină cărăușia. Este suficient să-i ascultați vorbind pe alde Mircea Cosma, Nicușor Constantinescu, Adrian Duicu, Ion Prioteasa, Marian Oprișan, Gheorghe Bunea Stancu și vă lămuriți cam ce IQ au. Priviți-le căutătura! Iar preacucernicul DNA acum s-a trezit că are de căutat niște tâlhari pe la părțile moi. Brusc, așa, l-a lovit cheful de acțiune. Conform deputatului Cătălin Rădulescu, în luna decembrie 2013 nici un membru PSD nu era cercetat sau arestat; în 2014, peste 7500 de membri PSD (dintr-un total de 500.000) sunt în această situație. Bun, PSD, de acord, dar ce facem cu Pinalti, Cocoș, Blejnar, Duță etc. Ce, credeți că ăștia au avut avântul apucător mai pleoștit ori IQ-ul mai bârzoiat? În România, nici la hoțomani nu se aplică criterii de competență, nu numai în guvern și administrație. Fură cine ajunge primul, cine are gura mai mare și fruntea mai îngustă, cine se aburcă mai agil pe lista pe care cetățenii sunt forțați s-o voteze din lipsă de alternative.

Până a se apuca de treaba pentru care fusese – chipurile – menit, DNA, alături de surata-i slută, botezată ANI, se ocupa doar de eliminarea adversarilor politici ai penitenciabilului titular, de anihilarea reacției de protest a liderilor de opinie din lumea medicală față de dezastrul programatic din sănătate, de intimidarea liderilor sindicali și a vocilor, palide și acelea, răsărite din adormita societate civilă. Fiind o adunătură concentrată de incompetenți, angajați pe criterii de cumătrie și nu pe bază de performanțe profesionale anterioare, dosarele procurorilor DNA se bazau aproape exclusiv pe interceptări, deși acestea, chiar dacă ar fi fost relevante, nu aveau valoare probatorie în instanță sau nu ar fi trebuit să aibă. Ele îndeplineau însă alte două roluri: 1. presiune asupra celui anchetat care, timorat și nemaiamintindu-și ce a discutat cu cineva acum luni sau ani de zile, putea avea tendința de a da declarații „autocritice”;  2. defăimarea celui vizat în mass-media, crâmpeie trunchiate din conversațiile înregistrate vopsind cu lac de credibilitate un dosar care altfel era total lipsit de probe. Pentru că scopul derbedeilor nu este dovedirea unui vinovat, ci umilirea, discreditarea, distrugerea unei anumite persoane, la un anumit moment dat. Porcării de tipul celor pe care DNA ni le prezentau aproape zilnic nu am văzut în anchetele DIICOT sau în cele ale Parchetului General. Eu nu am înțeles ce nevoie avem de struțo-cămila asta numită DNA, care nu dă socoteală nimănui, un fel de stat în stat, atât timp cât avem Parchet General. Numeroasele gafe memorabile ale DNA (cazul judecătoarei Bârsan, Trofeul calității, cazul Albița, farsa de la Suceava, dosarul „fraudelor” de la Referendum, cazurile din medicina ieșeană sau mascarada cu doctorul Brădișteanu) sunt probe indubitabile ale incompetenței. De ce procurorii de la Parchetul General nu se fac de râs așa cum se fac cei de la DNA?

Pornite de la o idee bună și având atribuții clare, DNA și ANI au devenit insituții aservite interesului politic, populate cu incompetenți lipsiți de scrupule. De ce să cheltuiască banii noștri, ai contribuabililor, două bande de „numiți” pe criterii de apartenență la gașcă, care nu au dat niciodată un concurs și care pierd 90% din procese la ICCJ din cauza incompetenței crase? Două instituții care acționează la comandă, anchetează numai pe cine „trebuie”, fabrică dosare penibile și apoi sifonează minciuni în presă, interceptări nerelevante, însă cu conotație compromițătoare. În final pierd, dar onoarea celor vizați nu mai este niciodată reparată. și cum să ai încredere în două instituții la care un procuror ceaușist frecvent adunat de prin șanțuri și-a numit consilierii: Daniel Morar și (inițial la DNA, ulterior la ANI) Horia Georgescu. Așa a înțeles Monica Macovei să lupte împotriva comunismului, numind un puiuț de securist fost șef al penitenciarului Codlea: Horia Georgescu este dublu licențiat – Universitatea „Dimitrie Cantemir” (categoria C în clasificarea universităților) și Universitatea „Hyperion” (categoria F), deci e de înaltă competență încă din studenție. Orice instituție de tipul ăstora, menită ca instrument în mâna puterii, ajunge să fie înțesată cu incompetenți deoarece acolo sunt numiți de obicei fiul lui cutare, finul lui nea cutărică, amantul lui cutăreasca etc.

Avem Parchet General și funcționează foarte bine. La ei nu am văzut nicio porcărie comparabilă cu cele făcute de DNA. De ce nu ar trece DNA-ul ca un departament în cadrul Parchetului General? La fel, și atribuțiile ANI pot fi preluate de compartimente ale fiecărui minister. și, dacă tot ne place modelul american, Curtea Constituțională ar putea fi parte a Curții Supreme care să includă doar judecători cu experiență și care să fi avut activitate științifică bogată în domeniul dreptului constituțional, nu juriști de IAS de tipul lui Augustin Zegrean. Ca să nu înceapă Monica iarăși deliriumul tremens, propun ca prima etapă să fie trecerea DNA sub jurisdicția Parchetului General, iar CCR să decidă, în sfârșit, dacă legea de funcționare a ANI este sau nu constituțională. Asta ca primă etapă până la desființarea acestor organisme mutante, cu trei urechi și creier spongios.

Autor: Radu Constantinescu

Sursa: New York Magazin

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Pentru tov.Radu Constantinescu,
    Din cite observ eu,tovarasul Constantinescu este deranjat ca “se muta gluga”,adica sunt descoperitii hotii,impostorii,si fostii activisti,deghizati in mioare nevinovate,care praduesc toata economia tarii,si care ar trebui lasati in pace in opinia acestui tov.deghizat in domn de conjunctura platitit de acesti furi ai neamului romanesc.
    In concluzie cred ca atat DNA cat si ANi sunt singurele institutii ramase inca in stare de lupta cu acest monstru comunist,deghizat in capitalisti!

  • costelino,tu esti la varsta majoratului,sau esti inca minor?Nu de alta dar sa folosesc termeni pe intelesul tau . DNA este o institutie de represiune costelino,in interiorul careia se afla un birou FBI ,iar procurorii acestei institutii sunt si cetateni americani,cu juramant de credinta pentru acea tara,ceea ce inseamna ca reprezinta interesele straine in Romania si automat devin dependenti politic. Daca un cetatean roman are are o cifra de afaceri ridicata,detine o companie profitabila,pe care a pus ochii o corporatie de peste ocean,pe firele ambasadei este alertat biroul FBI din DNA,care isi pune procurorii DNA,adica cetatenii americani la treaba. Acestia il aresteaza pe om,il mediatizeaza ca pe omul negru,il distrug si-i ia compania asa “legal” ca omul nostru este “corupt”))) Ai cam inteles mecanismul tinere? Uite ca-s mai pe mintea ta: tu ai o sapaliga “brici”,ascutita,coada de salcâm,un cutitas prins frumos intr-un colier de coada sapei pentru curatatul lamei pe timp umed. Si un trenchea-blenchea de peste ocean pune ochii pe ea si o vrea el neaparat. Stii ce face? Te denunta la DNA. DNA-ul vine la tine,te acuza de terorism ca umblii cu arme albe ,apoi vede ca nu ai acte pe sapaliga si o detii ilegal,apoi ca te-ai sustras de la plata impozitului pe profitul scos de sapa,apoi te baga si la coruptie ca aliajul din sapaliga are in componenta sa metale obtinute fraudulos. Acum,cand ai ramas fara sapaliga si stai la puscarie ca berila intelegi mititelule?

  • Am uitat sa-si spun ca tu,din momentul in care te-a acuzat DNA-ul ca sapaliga ta este dovada coruptiei tale,tu nu mai ai cui te plange nicaieri in aceast cosmos! Nici o fiinta umana,institutie,tara,continent,planeta sau galaxie nu mai are cum sa demonstreze nevinovatia ta. DNA-ul este Dumnezeu,si cetatean american,desigur…))))Este bine asa pruncule cu colostru pe la gura costelino?

  • Aaaaaa,in tot acest timp niste puradei postaci,ca de-alde tine acum,te acuza tot pe tine si lauda DNA-ul adica pe Dumnezeu (cu cetatenie americana) ca curata tara de sapaligari corupti)))))))Mentionez ca “Dumnezeu”(cu cetatenie americana) la romani este bicefal: DNA si SRI)))))))))

Abonează-te la newsletter