Politică

Dați ce titlu doriți…

Nu asistăm la o luptă, asistăm la o vînzoleală, cel mult la o zvîrcolire fără șanse de reușită.



România se află ferm strangulată în lațul dominației străine. Partidele politice par o glumă proastă. Economiei românești îi lipsesc multe, dar cel mai mult duce lipsă de capital românesc, inclusiv de stat. Banca… națională… glumeam ! Serviciile secrete sînt atît de evident penetrate, ca să nu zic complet reconfigurate conform intereselor străine, încît nici bancuri nu-ți mai vine să faci pe seama lor. Justiția oscilează între teroarea de stat și terorismul destructurant de stat. Monstruozitățile de tip Kovesi, CSM, DNA, „ministru de justiție” au trecut dincolo de utilitatea lor ca metodă de asuprire și descurajare, dincolo de valoarea de simbol permanent umilitor al victoriei asupra băștinașilor, ajungînd într-o zonă de science fiction, aproape imposibil de înțeles. Mass media… nu vreau să-mi perturb digestia cu gînduri grețoase.

Am trecut, preț de vreo 15 secunde, peste looktv. De ce funcționează în statul național român o asemenea agentură de propagandă revizionistă ? Răspuns… care stat român ?

Pot s-o lungesc mult cu exemple recente de atitudini, acțiuni, evenimente, personaje tot mai ciudate, tot mai departe de o logică naturală, tot mai departe de normalitate, fie ea politică, socială sau chiar psihică.

Nu e o întîmplare, nu am ajuns încă în lumea dominată de idiocrație, cele ce se petrec fac parte dintr-o lucrare gîndită, planificată și ajustată sistematic realităților măsurabile. Numai noi trăim într-o lume virtuală, stăpînii noștri și uneltele lor au grijă să ne ia pămîntul, inclusiv la propriu, de sub picioare.

Vine un nou guvern. Cînd va veni, cu sau fără circ comandat johannist. Vine gata șubrezit. Terfelitorii și-au făcut deja treaba.

Greu să ai curaj cînd ești tot mai prost. Devenim din ce în ce mai proști. Idiocrația nu s-a instalat, deocamdată doar crește masa critică de idiotizare. Dacă nu mă credeți… facebook așteaptă (ne)răbdător. Doar pentru asta a fost inventat.

Uitam ceva important. Proștii nu au onoare. Nu înțeleg conceptul. Iar prostia nu oferă demnitate vieții, e un chin și, mai devreme sau mai tîrziu, doare.

Dați ce titlu doriți.

Sursa: La Conu Mishu