Politică

CV-urile a numeroși europarlamentari români se află în baza de date a lui Soros, reiese din e-mailurile publicate de DC Leaks

Miliardarul George Soros s-a trezit cu email-ul „spart” de hackeri. În documentele făcute publice se face referire și la europarlamentari români.

monica-macovei

Printre aceștia se numără Daniel Buda, Cristian Preda și Monica Macovei. Soros le studiase amănunțit carierele și le făcuse un portret în câteva cuvinte, scrie dcnews.ro.

Redăm mai jos descrierile din documentele miliardarului:

”Daniel Buda- avocat și profesor universitar, numeroase responsabilități de partid din 2000, parlamentar național între 2004 și 2012, președinte al Comisiei pentru Afaceri Juridice, Disciplină și Imunități din 2008 până în 2012. Interesat de anticorupție și transparență, afaceri juridice și constituționale, cooperare civilă și judiciară, integrare europeană. A publicat mai multe articole despre guvernarea națională și europeană;

Corina Crețu- economist, purtătoare de cuvânt al lui Ion Iliescu între 1992 și 1996 și 2000-2004, senatoare între 2004 și 2007, observator electoral OSCE în Moldova în 2005 și în Bosnia și Herțegovina în 2006, deputat din 2007, vicepreședintele Comitetului pentru dezvoltare. Interesată de dezvoltare internațională, afaceri economice și europene, integrare europeană, pace, migrație și azi, zona Schengen și Europa de Est. Mai degrabă la conducere, voce importantă în rândul deputaților europeni și de stânga din Est.

Andi Lucian Cristea- activist politic, ofițer de presă pentru partidul său, interesat de drepturile omului din lume și integrare europeană.

Damian Drăghici- premiat muzician și antreprenor, consilier pe problemele romilor, delegat APCE, interesat de drepturile romilor, libertatea de circulație, drepturile omului.

Monica Macovei- avocat și procuror, interesat de libertăți civile, anticorupție, transparență, egalitatea sexelor, drepturile omului, drepturile tuturor minorităților, inclusiv a persoanelor LGBTI și romi. Hotărât progresivă, aliat incontestabil al valorilor societății deschise, nu ezită să meargă împotriva instrucțiunilor grupului său, cu toate acestea uneori pierde pe mâna sa, set de priorități intransigente.

Ionel Sorin Moisă- economist, interesat de integrare europeană,  Europa de Est, guvernarea UE.

Norica Nicolai- avocat, interesată de afaceri juridice, ocuparea forței de muncă, justiție și afaceri interne, integrare europeană, egalitatea sexelor, azilul și migrația, spațiul Schengen.

Ioan Mircea Pașcu- profesor universitar, interesat de afaceri externe, securitate apărare, sprijinul UE pentru regiunea danubiană, vecinătatea estică.

Cristian Preda- profesor de științe politice, interesat de drepturile omului în lune, de vecinătatea estică și afaceri externe. Timide vederi progresiste și pragmatice, autorul mai multor cărți despre politica românească și liberalism, avid vorbitor de limba franceză.

Adina Vălean- profesoară, interesată de comerț internațional, piață unică, integrare europeană, favorizează TTIP.

Renate Weber- interesată de libertățile civile, azil și migrație, probleme de muncă, drepturile omului, egalitatea de gen, drepturile tuturor minorităților, inclusiv romi și LGBTI, pace și democrație.

Iuliu Winkler- inginer, interesat de utilizarea regională și structurală de fonduri, drepturile vorbitorilor de limbi minoritare, etnic maghiar.”

Autor: Razvan Marinescu

Sursa: Active News